Mixa Baby - blago mlijeko za čišćenje bez ispiranja

S obzirom da puno trošim proizvode za čišćenje lica, također ista volim uvijek istraživati. Iako su mi još uvijek najdraže micelarne otopine kad je u pitanju skidanje šminke s lica, ponekad, znatiželje radi posegnem i za mlijekom.
Danas vam donosim dojmove o Mixa baby mlijeku za čišćenje bez ispiranja koje je, kako već i sam naslov posta otkriva, pogodno i za bebe. Iskreno, to je bio jedan od razloga zašto sam ga i kupila jer volim kozmetiku za bebe, divno mirišu, blaga su i ne iritiraju mi kožu.


Mixa blago mlijeko za čišćenje ima divan, blagi miris, pomalo puderast i cvjetni - kakav obično i ima dječja kozmetika. Rijetke je teksture i bijele boje. Sviđa mi se što je ambalaža na pumpicu, a pakiranje sadrži 250 ml. Mislim da je cijena negdje do 25 kn u Bipa drogerijama.

Do sad nisam imala sreće s temeljitim skidanje makeupa s očiju ukoliko bih isto uklanjala s mlijekom, pogotovo ako nanesem nekoliko slojeva maskare + sjenilo + gel liner jednostavno mi mlijeka nisu bila dovoljno temeljita u uklanjanju tolike količine šminke s očiju.
Moram priznati da sam se ugodno iznenadila s Mixa mlijekom za čišćenje koje mi je temeljito uklonilo čitav makeup s očiju (ne trljam oči prilikom skidanja šminke već nanesem mlijekom na blazinicu te potom na svako oko, sačekam nekoliko sekundi tapkajući prstima po blaznici da rastopim čitavu šminku s očiju i lagano uklonim ostatke oko oka. Ukoliko ima potrebe, ponovim postupak).


Mlijeko u sebi sadrži i ulja koja temeljito rastapaju makeup s očiju i samo čišćenje lica je brže nego kada koristim micelarnu otopinu. Moram li posebno naglašavati da sam oduševljena s ovim proizvodom? :)

Mlijeka za čišćenje šminke mi redovito znaju završiti u oku (jedan od razloga zašto više volim micelarne), pa ista znaju peći i nadraživati oči, ali s Mixom nisam imala nikakvih problema u obliku iritacije ili peckanja.
Na deklaraciji Mixa blagog mlijeko za čišćenje piše da se ne ispire nakon korištenja, ali nažalost takav način čišćenja lica ne prakticiram jer jednostavno moram oprati lica s gelom za pranje nakon korištenja bilo kakvog proizvoda za skidanje šminke.


Mlijeko je visoke tolerancije s minimalnim rizikom od alergija. Dermatološki je testirano, ne sadrži parabene ni etanol. Pogodno je i za korištenje na tijelu, pa čak i na kosi beba. Mislim da ću ga isprobati i kao mlijeko za tijelo, jer sam se već uvjerila kako koža lica ostaje glatka i mekana nakon korištenja.

Jeste isprobali Mixa proizvode? Preporuke su dobrodošle. :)
Maja xx

Broj komentara: 27:

  1. Ja sad korisim njihovu micelarnu, a mleka manje volim, mada moram priznati da bi ovo probala. Samo ne mogu da zamislim da se ne umijem posle.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ću i ja micelarnu isprobati. Iako me ovo mlijeko i više nego ugodno iznenadilo, micelarne su mi ipak puno draže i ugodnije za korištenje.

      Izbriši
  2. Imala sam par mixa proizvoda i uglavnom sam zadovoljna. Ovo mlijeko zvuči ok, možda probam jednom. Ali zaista ne razumijem što se to ima na bebi čistiti mlijekom?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja to razumila dok nisam pocela isprobavati na vlastitom ditetu XD. Ugl misle na bebe i na lice ali ja sam ga osobno najvise koristila za guzu pri mjenjaju pelene kad se beba samo popiski i kad smo npr vanka, onda nisam kremu stavljala jer mliko kao po njima hrani :). ma i za to mi je bila tlaka jer mu ne vidim baš svrhu, a ja ga nisam koristila za skidanje sminkejer nisam bila zadovoljna ucinkom (konkretno l'erbolario).

      Izbriši
    2. A, to se vjerojatno misli na ono čišćenje djetetove kože u onom periodu kad ga se ne kupa. Neka djeca mogu imat suhu kožu nakon nekog vremena ili kako goldfinch kaže prilikom mijenjanja pelena. Ili npr. kad se beba prehladi, pa da ju ne kupaš nego prođeš s mlijekom i slično.

      Izbriši
  3. ovo zvuči kao da bih trebala isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Nadam se da ćeš biti jednako zadovoljna kao i ja, ukoliko se odlučiš. ;)

      Izbriši
  4. Zvuči stvarno odlično, ja sam baš u potrazi za novim sredstvom za skidanje šminke i mogla bih ovog kupiti, sviđa mi se što je pogodno i za bebe jer onda znam da je stvarno jako blago. A što se tiče neumivanja, naravno da se moram poslije skidanja šminke umiti. To jedino da dođem iz izlaska pa skinem šminku i odšišam umivanje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš je blago. Pranje lica je obavezno, ma ja bi morala i nakon izlaska, iako su bančenja daleko iza mene :D al kad san se već namučila da skinen šminku, onda se moran i umit. :D

      Izbriši
  5. Zvuči jako primamljivo. A nisam nikada koristila mlijeka za čišćenje, uvijek pjene, micelarne i tonike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da, tako i ja. Al nekad me znatiželja odvuče u drugi smjer. :D

      Izbriši
  6. Ne koristim mlika godinama ali mixa dječja linija je odlicna!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je znat. Morat ću isprobat još nešto od njih. :D

      Izbriši
  7. Ni ja ne volim mlijeka, kupit ću njihovu micelarnu a sad imam kremu za ruke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobat ću i ja nekad tu micelarnu, baš me zanima kakva će mi se pokazat. Kremu za ruke nisam još isprobala.

      Izbriši
  8. Ne volim mleka, ali koristim njihovu micelarnu.

    OdgovoriIzbriši
  9. Mnogo mi je drago da ste i vi dobili ove lepe proizvode.
    Mleka za telo su sjajna, tonik za lice, BB krema, obavezno probaj onu bebi tuširalicu bez sapuna, kremu za suve delove tela i naravno kremu za ruke!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Prase na prijedlozima, isprobat ću sigurno još nešto. Ova bebi tuširalica bez sapuna me je odmah privukla. ;)

      Izbriši
  10. Zadovoljna sam micelarnom i mislim da cu mlijeko isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  11. probala tonik koji je sasvim solidan, mlijeko još nisam... ali nema šanse da se iza njega ne bih umila tonikom, bez obzira što na bočici piše ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Moram isprobati ovo mlijeko, a planu mi je i isprobavanje još nekih Mixa proizvoda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš bit jednako zadovoljna kao i ja. ;)
      I ja ću isprobat sigurno još nešto.

      Izbriši
  13. Ne koristim često mlijeko i losion za tijelo jer mi maste kožu, vjerovatno nisam našla neki koji je pogodan za moju kožu...

    OdgovoriIzbriši
  14. Da moguće, nezgodno je kod ovakvih proizvoda naći onaj odgovarajući, a da ih se ne isproba hrpa prije toga. :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~