La Roche Posay Anthelios XL Obojena topiva krema za lice Spf 50+

Već neko vrijeme tražim "idealnu" ljetnu kremu za lice. Da, "idealno" je pod navodnicima, jer imam kompliciranu kožu, koja nakon desetak dana korištenja nekog proizvoda jednostano odluči da ga ne želi više na sebi i to na način da mi se počne mastiti, ili me zatezat, ili mi izazivat crvenilo itd.. i onda opet na početak... ali ok, nek' joj bude, ja ću i dalje isprobavati kreme, pa dok ne nađem onu idelanu (bez navodnika :D )

I tako je trenutno u moje ruke dospjela La Roche Posay Anthelios XL spf 50.



Krema dolazi u količini od 50 ml, klasično pakiranje u tubi. Cijena joj se kreće oko 120 kn, ovisno o ljekarni. 

Krema kaže ovako: "Za bolji život osjetljive kože, s termalnom vodom La Roche Posay, obojena topiva krema za lice, Spf 50+ /UVB + UVA (uva je zaokružen :D). Vrlo visoka zaštita. Alergija na sunce. Osjetljiva koža. Iznimno vodootporna. Bez mirisa. Bez parabena."

Maja kaže ovako: Sviđa mi se kako se ponaša na licu. Ne stvara efekt maske niti osjećam da je imam na licu. Ujednači mi boju lica, brzo se upija i lako se maže. U zaštitu neću ulazit, ali vjerujem da  ima Spf. Što se vodootpornost tiče, mislim da je  vodootporna, jer nakon što sam oprala lice i dalje sam je osjećala. Bez mirisa? Vjerujte mi NIJE! Osjeti se itekako ali samo kad direktno mirišete proizvode iz tube ili sa ruke, kad je probavate. Miriše ljekarnički, kao npr. one kreme koje magistre u ljekarni spravljaju za prištiće i izgledaju kao boja gline. :D Ako ste probale, znate o čemu pričam. Ali sva sreća, ne osjetim taj miris na licu. 

slika sa blicem

slika bez blica

Na slikama poviše vidite boju kreme. Izgleda dosta tamna, ali vidjet će te kakva je kad se razmaže i upije. Inače ova mala količina lijevo na slici je sasvim dovoljna za cijelo lice. 


slikano sa blicem, desna strana šake je lagano razmazano, lijeva strana šake je razmazno skroz

slikano na dnevnom svijetlu. Boja se ujednačila sa mojom bojom kože

a, evo i sastav kreme (klik za veću sliku)



Zaključak: Moram reći da mi se krema sviđa. Ono što mi je jako bitno ne znojim se od nje, jako je lagana na licu i nemam nikakav sticky osjećaj kad je nosim. Lijepo mi ujednači lice, ali prekivanje joj je nikakvo, a to i nije za očekivati od ovakve kreme za lice. Svakako ću je nastaviti koristiti dok moja koža ne kaže drugačije. Ali tko zna, možda je ova čak i osvoji na "duge staze" jer mene osobno je.

Preporučena cijena: 50ml/120 kn

Korisite li vi možda ovu kremu? Ili neku sličnu?
Maja xx



2 komentara:

  1. Kada je tek naneses bas izgleda strasno ali mi se cini odlicnom kada je razmazes. Inace sam velika obozavateljica LRP-a :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, jer se dobro upije u kožu i ujednači je, pa ne djeluje strašno ;)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~