Ebay Pigmenti; mineralni i glitter, te kako ih prešati

Evo još jedne povoljne kupovine na koju sam nabasala surfajući Ebayem, u tom trenutku sam htjela kupiti mineralne i glitter pigmente i voila! Kupila sam ih 24. 12 mineralnih i 12 glitter. 

Kupljeni su kod ovog sellera, po cijeni od 6,12$ i stigli su za 15- ak dana. Ne znam kolika je težina ovih pigmenata, nigdje ne piše, ali mislim da su možda pola grama do gram. Dolaze u plastičnim, ne baš kvalitetnim kutijicama, a s obzirom na cijenu, ne mogu više ni očekivati. Najvažnije je da se ne rasipaju kad su zatvoreni.
dnevno svijetlo 

sa blicem dnevno svijetlo 

sa blicem 

sa blicem 

dnevno svijetlo 

sa  blicem dnevno svijetlo 

sa blicem 

dnevno svijetlo

dnevno svijetlo

sa blicem 


a, ovako izgledaju na meni nakon 8 sati nošenja

Na slici poviše koristila sam pigmente #17 (ljubičasti - preko cijelog kapka), #15 (plavi - u pregibu i na polovici kapka), #03 (zeleni - korišten je preko prethodno nanešenog crnog gel linera), u unutrašnjosti oka se nalazi #19 - bijeli pigment + Ebay highilighter u olovci. A, bazu za sjenila sam koristila od Artdecoa. 

Ako ne volite pigmente, a sviđaju vam se ove boje, što zbog intenziteta, što zbog cijene, onda u tom slučaju ako imate malo volje i živaca možete ih prešati. Znači, pigmente možete pomoću prešanja "pretvoriti" u klasična sjenila u kutijici. 

Za prešanje vam treba; 

*Alkohol kojeg možete kupiti u svakoj apoteci po cijeni od 10 - 15 kn. 
*Prazne kutijice sa limom, u kojima stoje inače sjenila, možete ih kupiti na Ebayu, po cijeni od oko 20- ak kn. 
*Nešto za miješanje smjese od pigmenta i alkohola - bilo što vam može za to poslužiti, npr. metalna rašpica, onaj štapić za potiskivanje kožice na noktima ...

U kalup od praznih kutijica od lima ulijte malo alkohola, tek toliko da prekrije dno lima i uspite malo pigmenta, miješajte dok ne postignete umjereno gustu smjesu, naravno nadodajete alkohola i pigmente prema potrebi dok smjesa ne dosegnu vrh lima. Ako vam postane gusto, nadolijevate alkohola i miješate. Bitno je smjesu dovesti do srednje gustoće.

Možete i miješati više od jedne boje pigmenta u istoj posudici, kako god netko voli. Postoji mogućnost neravnina na smjesi, ali laganim tapkanjem lima od tvrdu površinu postići će te da se smjesa svakim lupkanjem ispravlja, nakon toga ostavite pigment da se osuši tako u limu. Suh je tek onda kad vam prilikom dodira prstom ostane boja kao kod običnih sjenila. 


Zaključak: Ja sam jako zadovoljna sa ovim pigmentima, boje su predivne. Glitteri i ne baš toliko, jer ih treba dosta puta nanijeti da bi se primijetili. Možda se primjetili da su samo mineralni pigmenti sa brojevima, dok su glitteri bez. Ne znam zbog čega je tako, ali ja sam zbog lakšeg snalaženja danas u svoj look uključila samo pigmente sa brojevima. 


Sviđaju li vam se ovi pigmenti? Koristite li ih i vi? 
Maja xx
2 komentara:

 1. imam 12 pigmenata od detrivore cosmetics i toliko su mi se svidjeli da samo njih i koristim i rjesavam se svih ostalih sjenila i narucujem jos pigmenata :) (Niki)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To su oni beetle pigmenti? :D :D
   Ja sam stvarno ugodno iznenađena sa ovima, jer mi se zna dogoditi sa sjenilima ako malo pretjeram na način da dobijem intenzitet boje, budu mi preteški na kapcima, a ovi pigmenti su toliko intenzivni, izdražli su cijeli dan nošenje i nikakvu nelagodu na očima nisam osjećala. Volim ovakve jeftine, a dobre kupovine :D (a, tko ne?) :))

   Izbriši

~ I N S T A G R A M ~

@maja_missundaztood