Lancome: Mono sjenilo G40 - Erika F.

Eriku F. sam otkrila slučajno, čitajući o njoj recenziju na Ogledalu i borila sam se sama sa sobom da je ne kupim, jer "što će mi još jedno sjenilo", ali po običaju, znatiželja je prevladala i zaputih se ja u parfumeriju, da isprobam tu čuvenu Eriku F.

Probala i nije me dojmila, blještila mi je, a i pod onim umjetnim svjetlom rijetko što me dojmi :D jer sam naučila da je to svjetlo jednostavno "lažno" svijetlo i da nikad ništa od isprobavanog nije onako kako se čini. POGOTOVO puderi. Barem meni. Pa, tako je i sa Erikom F. bilo.

I onda je počelo ljetno sniženje na feelunique, non stop stižu kodovi sa popustima na mail i ajde popustim i kupim je, jer mi nije izlazila iz glave, nije mi bila za potrebu, ali eto "popusti su, pa se isplati" ("you stupid woman!"- sijeća li netko ove izjave? :D :D) I tako sam Eriku F. na sniženju (puna cijena 17 funti) platila nešto više od 13 funti (oko 130 kn) i besplatnom poštarinom, dok je u našim parfumerijama za oko 100 kn skuplja, a težine je 1.5 grama.



Lancome G40 - Erika F. 

Lancome G40 - Erika F.

Lancome G40 - Erika F. 

Stigla je za nekih 7 dana, kao i sve narudžbe sa feelunique i dalje nisam bila nešto oduševljena s njom na prvi pogled, ali sam bila sretna što je imam (again, "you stupid woman!") Dok je nisam probala na očima. I tu sve prestaje. Sve što mi se nije sviđalo kod probavanja na ruci, Erika F. je to na očima pretvorila u nešto savršeno. U engleskom jeziku kažu "to make your eyes pop" ne doslovno da oči ispadnu :), ali ovo sjenilo čini to da ističe oči na lijep način. Ne znam kako to opisati, ali vam mogu reći da sa ovim sjenilom ne možete pogriješiti, stoji svima, stoji na sve makeup lookove, stoji za dnevni i za noćni look, ma stoji u bilo koji prilici, jednostavno stoji svakome i u svako doba dana. Univerzalno je. I ja ga zaista obožavam. Glupo možda, ali za mene je jednostavno prekrasno  i čak razmišljam da stvorim zalihe. :-/ - moram li ponovit, "you stupid ..."

G40 je broj za stariju verziju Erike F., dok se pod novim nazivom nalazi pod brojem I202, istog imena, ali je težine 2.5 grama i nešto je pigmentiranija i intenzivnija bojom. Nije velika razlika u intenzitetu, ali je primjetna. 

Ono što je zanimljivo kod Erike F. je to da što je se više utrljava njene svjetlucave čestice više dolaze do izražaja i samo sjenilo se više sjaji. Ako budete u mogućnosti probajte je probati na očima, jer zaista nije isti efekat kao i na ruci. 
Boja je jako neobična, mješavina tamno zelene i sive, sa sitnim srebrenim česticama. Zaista je predivna i nema joj slične, barem za sada.

A, sad dosta hvaljenja, prelazimo na swatcheve i usporedbe:

dnevno svijetlo

sa blicem

dnevno svijetlo 
usporedba sa Maybelline Immortal Charcoal (lijevo) i L'oreal - Permanent Khaki (desno)

sa blicem 
Lijevo: Immortal Charcoal, Sredina: Erika F. Desno: Permanent Khaki

dnevno svijetlo




Stavila sam za usporedbu Maybelline Immortal Charcoal i L'oreal Infallible Permanent Khaki, jer je  Permanent Khaki tamno zelene boje, dok je Maybelline više sivi, ali iz tog razloga da probate dobiti dojam otprilike kakve je boje Erika F.

Što se tiče trajnosti na kapcima, ja sam i više nego zadovoljna, jer sam ga nosila uglavnom bez baze  (nemam masne kapke) i izdržalo mi je 12 sati s tim da mi je predkraj počelo blijediti, ali mi se nije nakupljalo u pregibima niti mi je nestajalo neravnomjerno. I da, ne trusi se prilikom nanošenja. Ne mogu vjerovati, to je prvo sjenilo, takve konzistencije koje imam, a da mi se ne trusi niti malo prilikom nanošenja jer četkica sve pokupi. Zaista, za svaku pohvalu!


Jeste probali/čuli već za Eriku F.? Što mislite o njoj? Hoćete je probati, ako već niste?
Maja xx

Broj komentara: 10:

  1. Čula sam za nju i moram reći da je krasna :) No malo mi je puno za mono sjenilo toliko dati, ali možda da bude baš neka neponovljiva nijansa onda bi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, krasna je. I da, preskupa je malo. Mislim da nikad nisam toliko novaca (sa sniženom cijenom) izdvojila za sjenilo. I ne znam oću li više ikad :D

      Izbriši
  2. Čula sam za Eriku F., ne znam da se o nekoj senki toliko pričalo kao o ovoj :) Lepa je stvarno, ali i meni je to previše novca za mono senku, valjda bih morala da probam na očima i da se zaista oduševim pa da odlučim da kupim. Tebi dobro stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Da, predivna je, ali i zaista malo previše košta za jedno mono sjenilo od 1.5 grama, iako su ova nova od 2.5 grama, ali svejedno preskupo.

      Izbriši
  3. Sreća pa me je prošla faza kupovine sjenila, inače bih se odmah zaletila i kupila ovo divno sjenilo, sad sam već dugo u fazi kupovine rumenila :-) ta faza nikako da prođe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Been there, done that.. mene prošla opsesija rumenila trenutno, sad sam u sjenilima :D baš me zanima što će bit poslije toga? :D

      Izbriši
  4. Imala staru varijantu i potrošila...bila sam zadovoljna jer znam da je bilo do kraja potrošeno no tek sam prije kojih mjesec i pol obnovila kupovinu sa novom varijantom i moram priznati da je razlika itekakva...puno intenzivnije one čestice shimmera dolaze do izražaja te je sama tekstura puno svilenkastija i efekat na oku je dinamičniji. Uglavnom, obe varijante su predobre i svakako bi kupila i opet i opet i opet XD!!!
    Usput-jako ti lijepo stoji ;)!
    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, ti si iz prve ruke mogla usporediti, pa znaš najbolje :D ja sam je probala u Mulleru (novu verziju) i da slažem se, mekanija su (zaboravila sam nadodati to u tekstu) i čestice su intenzivnije, ali boja je tu negdje. Nažalost, niam probala na očima, ali vjerujem ti na riječima :) Stvarno razmišljam da uzmem i novu verziju, jer je sjenilo predivno! Hvala na komplimentu, baš je opet nosim :D

      Izbriši
  5. imam. odlicno (nova formula)! naziv predobar, idealno za porno uradak :D.
    inace vam je chanel illusion d'ombre epatant dupe za eriku (valjda vec znate :)). odlicna su illusion d'ombre ali mozda bi se ovdi ipak odlucila za lancome.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha..
      ja se razmišljam da uzmen i novu formulu, sjenilo je prekrasno.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~