Guerlain - Shalimar Parfum Initial

Iza stvaranja kultnog Shalimara stoji jedna od najpoznatijih i naljepših ljubavnih priča između plemkinje i cara, koja je ujedno bila inspiracija Jacques Guerlainu u stvaranju ovog klasika, davne 1925. godine.
Za tu istu ljubavnu priču, vezan je i još jedan zanimljivi podatak, naime taj isti car je dao sagraditi poznati mauzolej Taj Mahal u spomen na vječnu ljubav prema svojoj supruzi, neposredno prije njene smrti.


Guerlain Shalimar EDP izvor

Danas, nakon nešto više od 85 godina, stiže nam veselija i zavodljivija verzija kultnog Shalimara, uhvaćena u nešto moderniju i elegenatniju bočicu zadržavajući sličnost prvijenca, krijući u sebi nježno ružičastu boju tekućine, obavijenu kraljevsko plavom bojom detalja na samoj bočici.

Ljubitelji originala možda neće doći na svoje sa Parfum Initial verzijom, jer osim pojedinih sličnosti u bočici i djelomično isto imena, drugih sličnost i nemaju.

Originalni Shalimar je oličenje pravog puderastog orijentalca, koji  je u kombinaciji sa mojom kožom vrvio balzamičnim notame smole koja je centralni i dominirajući sastojak cijele kompozicije, ne ostavljajući mjesta citrusima, vaniliji, irisu i ambri da dođu do izražaja. Uvijek sam zavidjela onima koji su original mogli nositi onako kako spada, na meni je bio sve, samo ne ono što treba. Nažalost.


Shalimar Parfum Initial je nešto drugačiji miris, sa jako izraženom notom irisa, dajući cijelokupnom mirisu pomalo retro štih i s njim je moja koža našla više zajedničkog nego sa originalnom verzijom.

Guerlain Shalimar Parfum Initial izvor



Noseći Shalimar Parfum Initial osjećam samo prekrasan, topli, kremasti buket isprepleten puderastom notom irisa, začinjenju prodornošću pačulija i vetivera, obavijenu toplom notom vanilije i karamele koji čine prekrasan i opojni mirisni oblak prateći vas u stopu, ne ostavljajući pojedince iza vas ravnodušnim. Usudila bi se reći, parfem sa stavom.

Ovo je prekrasan chyper miris koju svoju potpunu čar pokazuje prilikom hladnijeg vremena, jer su inače chyper mirisi okarakterizirani kao jesenski miris, dok bi vam ljeti mogao zadavati glavobolje, jer se ne razvija jednako na toplijem i na hladnijem vremenu.
Za toplije vrijeme bi bila idealna L'eau verzija, koja je laganija i nosivija zbog veće dominacije citrusa u sebi.

Guerlain Shalimar Parfum Initial L'eau izvor



Ako se i vaša kemije kože nije najbolje našla sa originalnim Shalimarom, probajte svakako Parfum Initial verziju, možda vas iznenadi, uz napomenu, dajte mu vremena!




Jeste već probali neku od Shalimar verzija? Ako da, koja vam je favorit? Ako ne, hoćete li?
Maja xx

Broj komentara: 5:

  1. Priča je starija od parfema :)
    To je jedna od najlijepših, a ovaj parfem mi se posebno sviđa! ;)

    Juraj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hhahaha da u pravu si, hvala! Original Shalimar je star oko 90. Moram to ispravit, jer sam jedno mislila, a drugo pisala :)

      Izbriši
  2. Svaka ti čast da si žena koja može nositi Parfum Initial.Ja sam pokušavala danima, na kraju mi je izazivao mučninu, te sam ga poklonila.Kupila sam ga ujesen 2011. vani dok ga unas još nije ni bilo te se nisam imala kome požaliti..osim osobi kojoj sam ga darovala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti njega OBOŽAVAM! Skroz mi je prikraju i sve gledam da ga negdi uhvatim povoljnije, jer neman običaj ponavljat se sa parfemima, jer ih ima toliko puno na tržištu, a ja ih želim šta više probat i naposljetku imat, naravno :D
      Žao mi je što ti nije odgovara, ali se uvik moš doć i meni požalit ;)

      Izbriši
  3. Malo je reci koliko volim Initial <3 To je bio ljubav na prvi snjof!!! Divan divan divan parfem <3
    Coco

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~