Urban Decay - Mariposa paleta sjenila

Već jako dugo imam Urban Decay paletu sjenila na wish listi. Ali, uvjet samoj sebi je bio da kupim bilo koju, samo ne famoznu Naked 1 ili 2. Iz nekog razloga me nisu toliko privlačile, koliko ostatak svijeta. Cijena od gotovo 300 kn i riskiranje carine, mi nikako nije bilo privlačno, a dodatni razlog je bio to što ju svaka druga cura posjeduje, a meni iste nisu bile zanimljive nikako.
Zato volim Limited Edition proizvode i onu euforiju dok se trudim svim silama da se dokopam nekog proizvoda. Neprocjenjivo. :)

Mariposa mi se svidjela jer nije toliko razvikana kao gore spomenute Naked palete, za kvalitetu sjenila nisam sumnjala, a i to što ima neuobičajeno limeno pakiranje koje je bez ogledala, te detalj leptira (španj. mariposa = hr. leptir) kao i za mene osobno, raznolik izbor boja su joj išle u prilog.


UD Mariposa paleta sadrži kombinaciju od 10 shimmer i metalik sjenila, pojedinačne težine od 0.8 grama.


Prilikom prvog korištenja, primjetila sam da su sjenila jako mekana i pigmentirana, što mi se sviđa, jer se lako nanose i blendaju. Ali se također i puno truse. Ja inačem uvijek šminkam prvo oči, pa tek onda stavljam podlogu na lice, a u ovom slučaju taj princip šminkanja je obavezan, jer će te završiti sa sjenilima po licu, koliko god da ih istresli prije stavljanja na kapak. 

Koristila sam ih sa bazom i bez baze i što se tiče trajnosti, isti efekat imaju na mojim nemasnim kapcima, samo što dobijem nešto jači intenzitet boje koristeći bazu za sjenila.
Trajnost je nekakvih 6 sati, s tim da intenzitet boje blijedi što su sjenila duže na očima, a naposlijetku se počnu skupljati u pregibu oka. 




Unutar pakiranja nalazi se i kvalitetna, sintetička mini Urban Decay četkica za sjenila. 


Swatchevi:

prvi red - dnevno svijetlo

drugi red - dnevno svijetlo

slikano odmah poslije aplikacije sjenila, ispod direktnog umjetnog svijetla, bez baze
(unutrašnji kut oka, te preko cijelog kapka do ispod obrva je nijansa Skimp, na donjem kapku je nijansa Haights - pomiješana sa Skimpom postaje više siva nego tirkizna kao na swatchu-, a u pregibu i u vanjskom kutu je Gunmetal)

Svoj primjerak sam kao novi i nekorišteni, kupila na Ebayu kod 100% pozitvine sellerice iz UK- a, za nekakvih 15- ak funti sa poštarinom. Imala ih je nekoliko u prodaji i sve su planule brzinom svijetlosti. Sad vidim da je povisila cijenu.
Teško je se može više i naći za kupiti, jer je Limited Edition, ali ako vam se sviđa, vrijedi svratiti na Ebay s vremena na vrijeme i pogledati. 
Postoje i fejk palete, koje se navodno ne razlikuju puno po kvaliteti sjenila, nešto su slabije pigmentirane, koliko sam uspjela skužiti tražeći po internetu razlike, ali je očita razlika u četkici koja dođe sa paletom. Fejk četkica je kraća, pomalo gušća, mislim da nije sintetička i ravnije je rezana od originalne četkice koja je sintetička, duža i uža. 

Sviđa li se vama Mariposa paleta? Ili su vam Naked 1 i 2 draže? :)
Maja xx

Broj komentara: 16:

  1. Slatka je, ali mi stvarno ne treba. Gunmetal ima i u Naked paleti. A ove palete ima i na beautbayu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NE MOGU VIROVAT! Da ti znaš koliko me je beautybay izludija sa maripisa i sa deluxe shadow box paletom. kad san napokon skupila pare i išla naručit, mariposa je bila OOS, a za drugu su mi naknadno javili da je OOS i vratili pare. I refreshala sam stranicu par dana zaredom da se pojave, nikud ih. Pitala ih preko fejsa oće ih dobivat, kažu da neće i sad gledan obe su in stock! I nekim čudim mi se ukaže prilika na ebayu, za super cijenu i eto.. ostalo je povijest :D Ipak san imala sriće na kraju :)

      Izbriši
  2. Nevjerojatno kako si super prošla s cijenom! Ljubomorna sam! :D
    Gledala sam ovu paletu otkad je izašla, ali mi se nije isplatilo uzimati jer imam neka od tih sjenila po drugim UD paletama. Vice paleta mi je trenutno tiha patnja. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš kako kažu.. kad nešto JAKO želiš.. ostvari se! :)
      eto vrebala san, čekala.. i dočekala.. :)
      I vice mi je na WL. Divna je! Ali sad san trenutno mirna sa Mariposom.. pa Vice može čekat... :) Ja se nadan da ćeš je ti uspit povoljno ulovit, iako je velika navala za njom, ali ko čeka, taj i dočeka ;)

      Izbriši
  3. Uuuu kako je lijepa, nisam je nikad primijetila, nigdje čitala o njoj, nezasluženo je zapostavljena!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerojatno zato jer nije bila puno razvikana u odnosu na Naked, a i LE je bila. Divna je. :)

      Izbriši
  4. nemam ni jednu ud paletu tako da mi je zelja imat ne samo naked već sve njihove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem ti, i meni je bila tako želja. Imat ćeš jednu sigurno, kad tad ;) Sad čekam i ovu novu Naked basic koja ima svih 6 mat sjenila, jer neman niti jednu takvu mat paletu za svaki dan, pa se nadan da će to bit dobra investicija,a i prilika da isproban kvalitetu UD mat sjenila

      Izbriši
  5. Super izgleda, a oduševljavaju me imena sjenila, tipa 'mushroom' i 'money'. Stalno bih nosila 'money' u nadi da će ga privući :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah... to si dobro rekla! :) Imaju baš zanimljiva imena. Volim to kod proizvoda, ali su mi daleko najjača imena OPI i Essie lakova.

      Izbriši
  6. Ovu nisam ni vedela,predivna je!:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, divna je. Drago mi je da ti se sviđa i eto sad znaš i za nju ;)

      Izbriši
  7. Gledala sam ju davno i predomišljala se i nikako da se odlučim. Divna je ali mislim da nije potrebna!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ako imaš sličnih boja, a sigurno imaš, onda nije za potribu! ;)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~