Avene emulzija 50+ SPF UVA

Sa toplim i sunčanim danima, kod mene je postalo obavezno korištenje visoke SPF zaštite. Koristim SPF i tokom godine, ali sa nešto manjom zaštitom i to uglavnom onoj koju sadrže tekuće podloge.


Jako dugo sam bila u potrazi za idealnom SPF kremom, te sam srećom imala pomoć od Dear Skin i naposljetku sam kupila Avene narančastu emulziju SPF50+.



Iako novija pakiranja Avene emulzije, više nisu kompatibilna sa puderima koji sadrže SPF zaštitu jer imaju Butylmethoxydibenzoylmethane (jel' može netko ovo izgovorit? :D) kao jedan od sastojaka koji poništava SPF zaštitu kod pudera, ja sam svejedno kupila ovu emulziju, pa ju kombiniram sa puderima bez SPF zaštite.  

I da vas odmah utješim (Eucerin, Vichy, Bioderma... sve kreme sa visokom SPF zaštitom sadrže ovaj gore navedeni sastojak, osim ako u nekoj ljekarni postoje zalihe koje su bez gore navedenog sastojka).

Sviđa mi se što je pakiranje na pumpicu, kao i to što se emulzija lijepo upije u kožu i iako naizgleda pruža jako sjajan i rekla bi masan efekat, defitnivino nije masna. 

sastav

Emulzija je odlična kao podloga za makeup, lice ostavlja baršunasto mekim kad se upije, iako je bijele teksture, ne ostavlja bijele tragove na licu i ono najbitnije, ne uzrokuje prištiće bilo kakve vrste. 


Pakiranje je od 50 ml i košta 115 kn. A, prilikom promocija (kao npr. u Farmacia ljekarnama) možete ostvariti popust od 15% na sve Avene proizvode. Ili možda kombinacijom popusta od 15% i/ili 25% u ljekarničkom dijelu DM -a također možete uštedjeti. 
Ja definitivno preporučujem ovu Avene emulziju jer se brzo upija, ne ostavlja sticky osjećaj na koži, ugodno miriše, odlična podloga za makeup, na pumpicu je i ne uzrokuje prištiće. Meni dovoljno. 



Koristite li vi proizvode sa SPF-om? Jeste probali već ovu emulziju od Avene?
Maja xx

44 komentara:

  1. Kupila ;) ali čekam ljeto da krenem u upotrebu ;)!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuu, baš sam to tražila! Zbog treninga sam bar tri sata dnevno na jakom suncu, pa me frka da ne izgorim. Sister je već dobila pjegice i flekice pa moram i nju natrackat (to će ići malo teže, ali možda uspijem dok spava :D).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš ju trackat :D bit će flekica sve više i više ;)
      A, ova emulzija se i ne osjeti na licu ;)

      Izbriši
  3. Uh, ovo sam odmah zapisala i kupujem, hvala i tebi i Dear Skin :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam kupila isto Avene 50spf ali neko malo slatko pakovanje od 30ml, nesto reflexe :D

    Evo nasla sam :)

    http://www.leguidesante.co.uk/images/produits/9738836-2.jpg

    Bas sam htjela da odem na onaj post kod dear skin da vidim smijem li nositi sa svojim vichy puderom, ili garnier bb kremom, ali izgleda da ne smijem :) Valja mi trazit novi puder :S
    Posto znam da ti imas vichy, znas li neki sa slicnim prekrivanjem a bez spf?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti i ta ima oni gore navedeni sastojak, nažalost neće odgovarat sa niti jednim puderom koji ima SPF.

      Meni ti je skroz ok Catrice Photo finish puder, nema spf, a ja sam prezadovoljna s njim. Nikako ga recenzirat, već mi je pri kraju. On onako ima srednje prekrivanje.. možda da njega probaš? kod nas je oko 50 kn i vridi svake kune. :)

      Izbriši
    2. Pogledat cu, hvala ti na preporuci, bas mi onda za ljeto treba neko da mogu uz ovaj faktor...

      Izbriši
    3. Nadan se da će ti odgovarati. :)

      Izbriši
    4. kakav je taj catrice puder sto se tice suhih delova , istice li ih ?

      Izbriši
    5. Meni ih ne ističe, doduše ja znam imati suhe dijelove između obrva, ali sad više i ne baš. Puder je pomalo hidratantan, a i ja kožu dobro pripremim sa kremom prije nanošenja pudera, pa je to isticanje suhih dijelova svedeno na minimum ili ga nema. :)

      Izbriši
  5. Ponekad koristim proizvode sa SPF-om, ali često ih mijenjam jer još nisam našla neki koji bi mi se baš svidio, pa većinom zapravo ovisim o BB kremama pa se onda grizem jer znam da to nije dovoljno. Da ne čitam Dear Skin, ne bih ni znala da mi BB krema ne pruža dovoljnu zaštitu! Ova emulzija se čini kao super stvar i jako me veseli što je na pumpicu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da razumin te. Pitaj tester u ljekarni, meni su dale u onoj Farmacii na Črnomercu. Mini tubicu 5 ml ja mislim. Probala sam ju 2-3 puta prije nego sam uzela full size, jer mi se pokazala odličnom.

      Izbriši
  6. Budući da obožavam Avene i tražim kremu s visokim spf-om, mislim da ću ovo kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Nadan se da ćeš bit zadovoljna s njom koliko sam i ja! ;)

      Izbriši
  7. :marljivo zapisuje na "moram kupiti" popis: :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D nadan se da će ti biti jednako dobra kao i meni! ;)

      Izbriši
  8. staru verziju sam imala prošle godine i izvrsna mi je. sad imam lrp dry touch gel creme, ali možda kupim i ovu, da vidim i sama jel drugačija od stare verzije :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja baš tražim nešto, ali ne znam hoće li moj izbor pasti na ovu jer mi se ne da paziti na tu kombinaciju s puderima...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da razumin te, nije ni meni to baš drago. Ali svaka krema koju sam gledala je imala ovaj sastojak. Nadam se da ćeš ti imat više sriće! ;)

      Izbriši
  10. eto sad i emulzija a mislila sam kako je fluid najlaganiji. meni su kreme sa viskim spf premasne,zapravo sam atekstura kremica mi ne odgovara jer mi se brzo lice zamasti. uspila sam dobit 2 testera od bioderme fluida sa spf 30. gusto,teze se razmazuje ali sama krema je mat. sad bi trebala nazicat koji fluid pa da vidim sto će mi više odgovarat kako bi mogla kupit kremicu i sa manje briga uzivat u litu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se lice dosta brzo zamasti kad je jako toplo, ali ova mi je za sad odlična. Iako stvara taj masnjikavi efekat naizgled, nije masna i dobro mi drži makeup za sad, dok nije pretjerano toplo.
      Isprobaj svakako tester od ove Avene, pa ćeš sama procijenit. :)

      Izbriši
  11. Ajme baš mi je drago da si zadovoljna i hvala ti puno na ovoj recenziji, s obzirom da ju godinama koristim znam koliko je dobra tj najbolja od tih SPF krema za moju kožu, još nisam isprobala ovu verziju s ubačenim Avobenzonom iako on ne može puno promijeniti strukturu samog proizvoda.

    Hvala ti još jednom na super recenziji :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi šta si je preporučila! ;) Odlična je. Mislin da ne bi tribalo bit neke razlike na licu, meni ova super paše, pa virujen da će i tebi. :)
      Ali ako bude razlike, onda obavezno post napiši za usporedbu! ;)

      Izbriši
  12. Imam samo pitanje... ako taj butylmethoxydibenzoylmethane ponistava SPF zastitu kod pudera... zar nece onda ponistit tu istu zastitu i u emulziji? Ili se samo ne preporuca koristiti emulziju s SPF-om te preko nje puder sa SPF zbog ponistavanja? Sorry ak je pitanje glupo, nisam jos kontala kako idu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori. :D ;)
      Ako se nanese samo puder sa SPF ili samo krema sa SPF onda se nema što poništiti jer ako su sami, ne ide SPF na SPF. A, ako se stavi krema sa SPF koja sadrži butylmethoxydibenzoylmethane + bilo koji puder sa SPF onda se SPF zaštita međusobno poništava, jer je butylmethoxydibenzoylmethane poništija SPF.

      S obzirom na ono šta sam do sad vidila, a to je da je svaka krema sa SPF-om imala butylmethoxydibenzoylmethane pa čak i Avene puder u kamenu. Onda bi bilo dobro kombinirat SPF zaštitu sa butylmethoxydibenzoylmethane i puder bez SPF ili SPF zaštitu bez butylmethoxydibenzoylmethane (ako uspiješ negdi pronaći takav) sa puderom koji sadrži SPF.

      Izbriši
  13. Da, nažalost s mojim HG puderom se ne slaže pa sam morala naći zamjenu za Avene sun liniju. Nekada davno koristila sam spf 30 i bila je izvrsna, ne znam da li je još ima u prodaji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno da ti kažen,nisan primjetila tu od 30. Moguće da postoji, ali zaista ne znam. :)

      Izbriši
  14. Fina emulzija, fina, ide na wish listu!

    OdgovoriIzbriši
  15. mislim da moji svi puderi sadrze spf. nisam znala za taj sastojak i ponistavanje dok nisam pocela pratit vase blogove. necu se zamarat s time jer me to umara i sad mi je zivot kompliciraniji XD. ugl, uzela sam tester oni sta sam ti rekla i to je spf 30 i meni nakon toga ne ide puder ni nista nego mogu jedino na more :D. tako da ne znam sta cu...bit cu izgleda izborana nadprosjecno do 40 :/. nervira me taj osjecaj na licu. u mene nikad nije nista masno na licu nego je sve serum, pore minimizer (od ovoga nikakve pomoci), gel-krema...osim nocu, tada mogu podnit nesto masnije jer idem lec ali opet se ujutro ne budim sa odsjajem. i zna li ko 'how it's made' da oni stave spf u puder u prahu, bas me zanima :D. mislim da to nisam nikad gledala na discoveryju, a cesto mi padne na um kako se rade stvari kozmeticke prirode, a ne npr kako se radi vijak ili svicarski noz...XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. viruj mi i meni je život kompliciraniji, ali trudin se znat šta više o svemu. :D
      ne znan, ja ti obično stavim ovi spf (ako se ne žurim) i dam si vrimena dok ne nanesem puder..iako može jedno preko drugog i odmah, bez problema.. isto volim da mi malo odstoji.. ja san mrzila svakakve te osjećaje na licu, al ne mogu reć da je to slučaj i sa ovom avene, zato san se odlučila za nju, jer mi po svemu odgovara. Ja san baš frik po pitanju tih ružnih osjećaja na licu, mrzin kad se probudin masne T zone u srid lita, al šta ćeš.. to je neizbježno i dolazi sa toplin vrimenom.
      I za how it's made se totalno slažem.. volim to pogledat, a ovo o kozmetici bi bilo pogotovo zanimljivo. :D

      Izbriši
  16. Ovu emulziju nisam probala, ali čini se super. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Koristim njihovu emulziju samo 30spf i odlicna mi je, verujem da je i ova :

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja mislin da ne bi trebalo biti neke razlike u teksturi ;)

      Izbriši
  18. na moju veliku žalost čim zatopli ne podnosim ništa na licu, ionako se većina mog znojenja odvija na glavi :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A, znan.. ne podnosin ni ja, jer sve sklizne u rekordnom roku. Ali pritrpin kad moran, inače san više u kući, nego vani kad su visoke temperature. :D

      Izbriši
  19. Hmm... jel dobra ispod pudera, ili se onako trusi krema dok se nanosi puder.?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne trusi se, ali bi bilo dobro sačekati barem 15-20 min da se upije u kožu kompletno. U svakom slučaju ne smeta, dapače meni je bila jako dobra podloga za puder.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~