Mirisni prijedlozi za tople dane i večeri

S obzirom da su temperature već poprilično skočile, krajnje je vrijeme da svoje "zimske" mirise, barem preko dana, zamjenimo onim svježim, proljetnim.

Ne želimo sebi, pa tako ni drugima oko sebe zadavati glavobolje noseći teške i jake mirise, a to naposljetku može rezultirati tim, da vam vaš najdraži zimski miris ne bude više toliko drag ili da pomislite kako je promijenio miris, a problem u biti leži u visokim temperaturama, pa se u skladu s tim ph kože ponaša drugačije u kombinaciji sa različitim mirisom.

Za vrijeme proljeća i ljeta posežemo za laganijim dnevnim varijantama mirisa kao što su toaletne, l'eau, fraiche, cologne... danas možemo pronaći i razne inačice originalnih mirisa koje su prilagođene toplijem vremenu. Pa tako i vaš omiljeni zimski miris vrlo vjerojatno ima svog sljedbenika ili prethodnika u nekoj od lakših varijanti.

Ja osobno preferiram EDT ili l'eau varijante mirisa i to su uglavnom oni mirisi koji su svježi, odišu čistoćom, nosivi su tokom toplijih mjeseci ali su nažalost i slabije trajnosti. No, ipak ono najbitnije je da ne zadaju glavoblju vama, a ni osobama u vašoj okolini.




Ono što vam savjetujem je da obavezno istestirate miris na svojoj koži prije kupnje, nikako ne na onim papirićima (bloterima) i nemojte trljati zapešće od zapešće kad prsnete miris na kožu. Pustite da miris odradi svoje i pokaže vam svoju raskošu, dajte mu vremena, pola sata do sat a, nekad i više, ovisno o mirisu.

S obzirom da mirisi nisu baš najjeftine investicije, vjerujem da želite izdvojiti novce na onaj miris koji želite nositi i koji će vam se sviđati, a ne kad dođete kući shvatite da to ipak nije to (been there, done that) :)

I imajte na umu ako neki miris miriše prekrasno na vašoj prijateljici ili prijatelju, ne znači da će jednako dobro mirisati i na vašoj koži, jer nemamo svi jednaki ph kože, stoga je testiranje prije kupnje obavezno. Uzmite si vremena.

Predložila bi vam nekoliko mirisa koji su trenutno na sniženju u BIPA drogerijama i koji su po mom mišljenju idealni za nošenje preko dana i večeri u proljetnim i u ljetnim mjesecima:

***
Dnevni (svi dolje predloženi miris su lagani, osvježavajući, pomalo cvjetni, nenametljivi i casual mirisi).

Cacharel - Noa (trenutna cijena 209.90 kn za EDT od 30 ml)




Bvlgari - Omnia Coral (trenutna cijena 229.90 kn za EDT od 25 ml)



Lanvin - Eclat d'arpege (trenutna cijena 181.90 kn za EDP od 30 ml)




Lacoste - Pour femme (trenutna cijena 279.90 kn za EDP od 50 ml)



Večernji (nešto intenzivniji, gurmanski i/ili orijentalni miris za koja su vam dovoljna 1 do 2 šprica zbog svoje jačine, a i nešto više temperature će definitivno odraditi svoje)

Calvin Klein - Euphoria (trenutna cijena 279.90 kn za EDP od 50 ml)
 

Gucci - Guilty Intense (trenutna cijena 419.90 za EDP od 50 ml)


Armani - Code (trenutna cijena 398.90 kn za EDP od 50 ml)


Beyonce - Pulse NYC (trenutna cijena 139.90 kn za EDP od 30 ml)


Versace - Crystal Noir (trenutna cijena 216.90 za EDT od 30 ml)

*PR objava

Da li vi dijelite svoje mirise na hladnije i toplije vrijeme? Imate li kojeg favorita u postu? :)
Maja xx

34 komentari:

  1. U ovom postu favorit mi je Cacharel Noa :) to je prelijep miris ali ga nemam hehe. Imam trenutno neka 4 koje trosim - The one D&G, Chloe onaj obicni sa masnicom heh, Kenzo amour floral, i trenutno najdrazi Chloe love.. Mislim da cu ponovo poceti da koristim Kenzo i ovaj prvi Chloe, oni su mi proljetni :) Ne nagovaraj me da kupujem nove dok barem jedan ne potrosim :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahaha... ako se uspiješ kontrolirat dok jednog ne potrošiš, onda svaka čast! :)
      Tvoju svi su odlični koje imaš, the one imam i ja, jako malo ga je ostalo pa ga čuvam kao podsjetnik na neka lipa vrimena.
      Chloe prvi i ja se nismo nikako našli, a Kenzo i Love sam isto imala, super su zaista.

      Izbriši
    2. Meni Chloe prvi kao edp ne odgovara, ali edt mi je puno bolji, njega i imam... Ma svi su super, samo sto ja hocu jos :D Iduca zelja mi je Chanel chance eau tendre :$ :$

      Izbriši
    3. Znam da ti je Chance tendre tiha patnja.. danas sam ga nosila i sad upravo sam nasprejala body sprej za laku noć. Stvarno je divan. I držim fige da ga brzo nabaviš! :)

      Izbriši
  2. Charcharelov Noa... ah, moj najdraži parfem. ustvari nije mi najdraži zbog mirisa nego zbog uspomena. nekako ja svaki parfem vežem za neku uspomenu. i noa mi je više jesenji parfem, jer sam ga ja nosila u jesen prve godine kad sam ga dobila i od tad ga uvijek nosim u jesen. a što se tiče proljeća, tad po običaju nosim barbie toaletnu vodicu, mada imam i mini maus i pepeljuga. to mi je onako za svaki dan, a zimi koristim bon bon od vanilije jer je jači i nekako mi je zimski xD ja više volim dječije nego odrasle parfeme. biće da je to, pored nošenja majica sa likovima iz crtića, moj jedini protest protiv odrastanja :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mirisi to čine, vraćaju nam sjećanje.. lip je on i na toplo i na hladno vrime.. samo se ne slaže sa mojom kožom, a miriše fantastično na drugima.
      Uvik zaboravin na te barbie i ostale vodice. To sam koristila davno i bili su odlično.. danas iden do DM-a, valjda neću zaboravit bacit pogled i na te mirise. :=
      ahhahah.. i ja obožavam majice sa likovima iz crtića. :)

      Izbriši
  3. Super prijedlozi :) Imam Lacoste - Pour femme, savršen, savršen parfem - nakon što sam ga kupila morala sam se vratiti i po kupku i kremu za tijelo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lacoste zaista je savršen dnevni miris. Mislin da mi je to najdraži miris od tog brenda, iako ni ovi zadnji nije loš, ali ovaj Pour femme je najbolji.

      Izbriši
  4. Pa odvajam, nekako mi nije bas pametno nosit usred ljeta Angel, Alien, Rush, Hypnotic Poison i tu ekipicu :) Moj svevremenski favorit je Chanel Mademoiselle jer mi je stvarno nosiv u svim godisnjim dobima..a za toplije vrijeme spremam se nositi njega u vecernjim kombinacijama, danju Cool Water, Light Blue, Hot i nadam se dotad ce upast jos neki jer sam vec razmatrala Bipinu ponudicu :) Iako neznam zasto al uvijek mislim kako po tim ducanima tipa bipa,dm,kozmo parfemi nisu originali haha, mozda samo umisljam jer uvijek ih kupujem u parfumeriji..a prije 2g sam kupila decku A. Code u Dm-u i nekako mi to nije bilo to..(jer sam mu prije toga kupila u irisa, a kad je potrosio tu bocicu onda sam isla proc jeftinije u Dm-a pa mi bas i nije bilo drago)..al mozda samo umisljam:)Petra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekad davno sam mislin u Bipi čula kako djelatnica govori da im mirise uvozi isti distributer koji uvozi i za Martimex. Sad ne znan koliko je to sigurno, ali ću se potrudit nekako to saznat. Iako, mislin da dosta na miris utječe i način na koji se izlažu mirisi na policama, pa možda s vremenom i gube na svojoj kvaliteti.. drugačije su police u drogerijama, a drugačije u parfumerijama, pa je moguće da si zbog toga uočila neku razliku šta se Armania tiče. Ne znan, to je neko moje mišljenje.. :)

      Izbriši
  5. Hah, ja sam često ona osoba u tramvajuautobusu, zbog koje je loše svima oko mene, pa i meni najčešće :D Jednostavno znam pretjerati s parfemom, jer kao želim što dulje mirisati pa onda mislim da se trebam više i našpricati. Ma blesava sam :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahhaha.. i sama sam nekad davno to radila :D opium, eden, angel.. you name it, šta jače to bolje :D ako ne osjetiš svoj miris na sebi, ne znači da je ishlapija (pogotovo ne na odjeći) vrlo je vjerojatno da si se navikla na njega, pa ga i ne osjetiš.. a, drugi ga osjete sigurno. :)

      Izbriši
  6. Ja ih isto dilim na lito i zimu, s tim da liti skoro pa i ne koristim parfeme, osim navečer. Inače, imala sam (ma vjerojatno mi je još uvik negdi po kući u staraca) ovog Armanija. Šta da ti kažem, osim da ga ne mogu ni pomirisat jer mi stvara mučninu, a kamoli stavit ga na sebe. A radi se o najvećoj boci. Brat nije štedija kad je kupova, al eto, falija je totalno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ovaj gore Armani ne paše nikako, ali ga cure uglavnom obožavaju, dok ja npr. volim Elixir verziju, puno mi je draži, jer je ublažena nota nerolija i jasmina koja mi kod originala nikako ne pašu.

      Izbriši
  7. Uh, moj signature parfem je Ck Euphoria vec skoro 10tak godina i ne znam bas da li bih ga ikada nosila na proljece a kamoli ljeto. Osjetila sam vise puta da ga zene koriste na ljeto i to jednostavno nije to. On je za jesen/zimu i volim samo originalnu formulaciju, ove ostale su mi previse komercijalne. Samim tim sto nisam ljubiteljica komercijalnih parfema novijeg datuma, ja parfemima uopste ne smatram npr.Gucci Guilty. Savrsen primjer propasti kvaliteta parfemske industrije, kao i Burberry Body i ostala ekipa koju nam serviraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Euphoria je fantastična i dugo sam je koristila, ali sam je se i zasitila. Nosila bi ga i liti navečer, samo jedan špric bi bija dovoljan, nije to, to ali je isto lip. Ali daleko je najlipši u zimu i jesen definitivno. Baš je prekrasan miris.

      Izbriši
  8. Posto sam ja opsjednuta parfemima moram odmah reci, da imam par komada od tih sa slika :-)
    Noa, Lacoste, Code, Pulse i Euphoriu imam. Euphoriu sam nedavno dobila i nisam se sa njom sazivila,za dan nije, i ima mi neku dozu uniseks mirisa. Ostale sam sama odabirala i super su mi,Noa je inace omiljeni parfem moje mame, pa sam ga i ja zavoljela uz nju, kao i Lacoste, i idealni su i divni parfemi za dan,za posao, nikoga ne gusimo, a vecina nam cesto pohvali te mirise.Na tu listu bih dodala jos i Armani She/Lei koji je po meni divan svjeze puderasti miris koji ne gusi i vrlo je elegantan i damski. Code koristim za vece, a Pulse mi je trenutno omiljen, njega koristim i za dan i za vece.To mi je jedini Beyonce parfem koji mi se dopada.
    Inace volim jace orijentalne parfeme-Hypnotic Poison, Ange ou demon, Addict i sl.koje koristim za vece i mozda bolje idu po zimi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za Nou i pogotovo za Lacoste, odlični dnevni mirisi...I She je krasan, sve ga se manje može naći u parfumerijama, ali ima ga i pomalo me podsjeća na Naomagic od Naomi C.
      Puls meni ima dodirnih točaka sa Euphoriom, zajednička im je ta orhideja i jako su mi slični. Ja nikako na zelenu granu sa HP (bilo kojom verzijom) kao ni sa i AoD, dok mi je Addict ok. Ali ova dva nikako da se zavole sa mojom kožom, a mirišu prekrasno na drugim curama.

      Izbriši
  9. Imala sam priliku samo Versace da koristim i potpuno se slazem da je za lepse vreme :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Slazem se sa Selmom, Euphoria je zimski parfem, definitivno :) Odlican izbor, dodala bih samo Gucci Flora, u bilo kojoj varijanti ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Dijelim naravno, nažalost moji su svi mirisi zimski :)

    Tek moram nešto nabaviti za ljeto , mislim da ću probati s ovom Noa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja san više fan zimskih pa ih imam puno više od litnjih. Probaj Nou na koži obavezno, nadan se da će ti se svidit! :)

      Izbriši
  12. lacoste imam još koju kap, euphoria mi je genijalna, dobila sam tester i definitivno će opet doć kod mene... inaće volim lagane mirise ali zimi se mogu počastit s nečim jači :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja živim za zimu kad se bez opterećenja mogu zalit mirisom, ali liti nažalost ne mogu. Obožavam jake mirise :D šteta šta ih ne mogu i preko lita nosit.

      Izbriši
  13. eclat d'arpege ili lacoste pour femme (nisam virovala da cu ikad postavit ovo pitanje XD)? znam da nemaju veze jedan s drugim. inace mi je blv pour femme iz bipe uzasno nepostojan. u pocetku prekrasan, punokrvni miris ali aura jako kratka, sillage nikakav. osjetim nakon 20ak min jedva bljedunjavi trag na kozi. nisam nikad sumnjala da su u bipe falsi parfemi ali da su mozda 'losije kvalitete' sad nakon ovoga...:/
    cestitke na crnome guiltyju ;)! ja ga nisam dozivila jer mi se kad je dosa, jos rigalo na takve parfeme. danas sam nosila svoj guilty :D. trazim ljetnu zalivalicu ali da traje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sve bvl mirise volin, ali pour femme mi nikako ne leži. Na kraju su se moji komentari sveli na to da mi niti jedan miris ne odgovara :D :D i inače bvl mirisi nisu baš nešto jaki na auri i sillageu
      guilty je strava, iako je meni mučnina isto dolazila od originala, ali za sad je sve ok :D
      i ja bi ljetnu zalivalicu da traje, javi kad ju nađeš! :)

      Izbriši
  14. Hvala na predlozima!
    Meni je toliko dugo na wl ovaj Lacoste, uh moram se počastiti uskoro!

    OdgovoriIzbriši
  15. Imam tri-četri parfema sa ovog popisa ... dakle, primljene sugestije na znanje ;D!

    OdgovoriIzbriši

 

Follow by Email

iHerb.com kod za popust (klik na sliku za preusmjeravanje na stranicu)

iHerb.com kod za popust (klik na sliku za preusmjeravanje na stranicu)
Popust od 5$ za prvu narudžbu do 40$ ili 10$ za narudžbe iznad 40$