Make up za cijeli dan na otvorenom/festival makeup savjeti

Ljeto je vrijeme festivala koji se održavaju na otvorenom i iz tog razloga potrebna nam je dodatne zaštita kože, a isto tako i makeup kojeg trebamo zadržati na licu što duže. :)



U takvim situacijama je logično da se koriste vodootporni proizvodi, jer su otporniji na znoj i vrućinu. S obzirom da se na festivalima ionako dani provode na otvorenom, pod obavezno je i SPF zaštita na licu i to mi je osobno nakon jutarnje njege lica sljedeći proizvod koji stavljam na lice prije nego krenem sa stavljanjem makeupa, ali prvo pričekam nekakvih 20-ak minuta da se krema upotpunosti upije, prije nego nanesem toniranu kremu/BB kremu ili samo puder u kamenu na lice.

S obzirom da su vrućine nesnosne, nisam ljubitelj dodatnih slojeva kozmetike na licu, pa u tom slučaju posežem za vodootpornim maskarama i olovkama za oči koje su mi se pokazale fantastičnim i po najvećim vrućinama te ih nemam potrebu popravljati tokom dana.
LOOK by BIPA vodootporne olovke su odradile taj zadatak i više nego odlično, a uskoro možete očekivati i recenziju o istima. Cijena ovih olovki iznosi oko 15-ak kn.

lijevo: LOOK by BIPA vodootporne maskare                         desno: LOOK by BIPA vodootporne olovke za oči 


Što se tiče usana, iako volim žarke boje na usnama, ako provodim cijeli dan vani onda radije biram balzame i to također sa SPF zaštitom, jer i usne kao i kožu treba zaštiti od sunca.

Mazanje kremama sa SPF zaštitom nije samo rezervirano za lice, a niti onda kad smo na moru. Ako provodimo cijeli dan negdje u pokretu, sunce jednakom jačinom djeluje gdje god se nalazaili stoga je SPF zaštita (visoka!) obavezna u torbi. Svaka 2 sata bi trebalo obnavljati nanošenje kreme na kožu i to u što obilnijem sloju pogotovo ako ste negdje na otvorenom.

lijevo: My Hair sprej za zaštitu kose od sunca                      desno: My Body mlijeko za sunčanje 


Što se tiče frizura, mislim da sa pletenicama ne možete pogriješiti, one su pravi festivalski must have look, a u zadnje vrijeme je jako popularna frizura u grčkom stilu, koje sam i sama osobni fan, jer mi ne stvara težinu na glavi kako mi se zna dogoditi kad kosu svežem visoko u punđu, sa frizurom u grčkom stilu težina je ravnomjerno raspoređena, a kosa mi ne smeta na licu i oko vrata.


S obzirom da tokom ljeta najčešće koristim vodootporni makeup, za skidanje istog koristim dvofazne odstranjivače, jer su mi svi ostali preparati preslabi kad je vodootporna kozmetika u pitanju. Još jedan proizvod koji mi se pokazao odličnim je My Face dvofazni odstranjivač vodootporne šminke, koji odlično skida makeup u mom slučaju sa očiju, jer mi je ipak malo premasan za cijelo lice. Košta oko 20-ak kn. 
Nakon što sam kompletno skinula makeup s lica, koristim piling iz tog razloga jer češće nosim SPF zaštitu na licu, a za uklanjanje iste treba s vremena na vrijeme napraviti dubinsko čiščenje lica, jer ako to ne radite riskirate pojavu bolnih prištića na licu. Stoga su temeljito čišćenje lica + maska + piling odlični ne samo za dubinsko čiščenje kože već i za kontroliranje sebuma, a i uklanjanje odumrlih stanica kože. 


Ovaj članak je podržala BIPA, a pisan je za rubriku Bips'n'Tricks

Posjećujete li vi festivale? Jeste isprobali neke od MY Face proizvoda?
Maja xx

Broj komentara: 14:

  1. Mislim da sam isprobala samo balzam za usne, ako se ne varam, i bio je ok.:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam probala ništa, mada sam čula za ove olovke. Ali ja imam jednu psihološku averziju/barijeru prema proizvodima trgovačkih lanaca. Npr. nikad ne bih mogla kupit (ne znam je li bio Lidl ili Kaufland) kozmetiku koja se zove Cian (ili nešto tako slično). Ne kupujem ni K+, ni ništa slično. Ajme! :D
    Ali da, virujem da su ove olovke odlične! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahha... ajde mogu te nekako razumit.. inače Cien je i od Lidla je ako se ne varan. :D
      Šta te podsjećan na Cian? :D
      Olovke su prva liga. I made in Germany su ako to čini kakvu razliku. :D

      Izbriši
  3. Odličan post!! Jako koristan! :D Ja jedva da koristim išta vodootporno al se redovito maljam sa šminkom unatoč temperaturama haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! <3
      Daj nemoj me zezat hahah dobra si onda.. ja ne mogu kad mi je prevruće, al evo danas san uspila nešto više stavit na sebe jer je pušikalo vani, pa je bilo čak i ok. Inače san bez šminke skoro cilo lito.

      Izbriši
  4. My Face peeling je katastrofičan, žali Bože novaca!
    Ali posjetila sam već više festivala, i nisam nikad koristila vodootpornu šminku. Najviše iz razloga što, kad sam bila u kampu i u šatoru, nemam živaca skidati šminku satima, nego ju obično skidam maramicama koje ne bi skinule vodootpornu maskaru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si javila za piling, ja ga non stop gledam da ga uzmen. I dobro si to spomenila za maramice i vodootpornu šminku, tribalo bi našravit neke maramice koje skidaju vodootporni makeup ako ih već nema. :D

      Izbriši
  5. nisi nam rekla za koji si se festival spremila ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah kraljice! :)
      Terraneo, ali nemoj nikome reć ;)

      Izbriši
  6. Nisam nista probala od My Face jer je nedostupno :/
    Mada sam uvek za balzame ne samo leti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nažalost znam da ih ima u HR i u Njemačkoj jer je Njemačka firma. Za ostale države ne znam.
      I slažem se za balzame. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~