Čokoladni muffini s Nutellom



Kako sam i napisala danas na Facebook-u, uskoro se bliži Antišin rođendan pa sam odlučila napraviti nekoliko tura muffina. Do sad ih nisam imala priliku raditi, ali već dugo vremena želim, jer mislin da svi volimo muffine? :D
 
Radi se o jednostavnom receptu (12 muffina) za koji vam je potrebno slijedeće:
 
* 3 jaja
* 13 dkg čokolade za kuhanje
*13 dkg brašna
* 13 dkg kristal šećera
*13 dkg stolnog margarina
* 12 žlica Nutelle

 

Uključite pećenicu na 180 stupnjeva. Ako nemate kuhinjsku vagu, otprilike ću vam reći kolike su gramaže u pitanju. 13 dkg bi bilo otprilike 11 žlica jušne (ne, čajne) žlice koja nije pretrpana u ovom slučaju brašnom i šećerom.
Što se tiče čokolade i margarina, najbolje bi vam bilo uzeti ona pakiranja od 250 grama i prepoloviti čokoladu i maslac na pola, to vam je 12,5 dkg. Kao što vidite nisam se vodila točno u gram i svejedno sam poprilično zadovoljna kako su muffini ispali.
 
Kalup za 12 muffina sam kupila u Intersparu (70 kn), a ove papirnate košarice su kupljene u Offertisimi za 5 - 6 kn/35 komada. Inače, imate ih kupiti u svim trgovinama i uzmite veće, ako imate/kupite ovakav kalup jer ima više veličina košarica.
 
PRIPREMA:
Posložite košarice u kalupe, te u jednu plastičnu zdjelu stavite zajedno čokoladu i margarin. To dvoje trebate rastopiti i dobiti homogenu smjesu, za dobiti homogenu smjesu imate dvije opcije;
možete staviti zdjelu u mikrovalnu na 1 minutu i 30 sekundi (ja sam tako stavila, moja mikrovalna je jačine 800w) ako je vaša niže jačine, onda će te držati duže, a ako je više jačine onda će te staviti kraće da grije. :D
 Druga opcija je, ukoliko nemate mikrovalnu, da lonac napunite na pola sa vodom i na tu vodu stavite plastičnu zdjelu sa čokoladom i margarinom te isto parite i miješate dok se sastojci ne sjedine i rastope skroz. Mikrovalna je puno brža opcija, stoga sam se poslužila s njom.
 


U drugu zdjelu će te staviti 3 jaja (žumanjak i bjelanjak) i zajedno pomiješati sa šećerom. Za to možete koristiti pjenjaču, ali mikser je brža opcija. Kad se te dvije smjese sjedine i osjetite pod prstima da se grudice šećera ne osjećaju, dodajite žlicu po žlicu brašna neprestano mješajući mikserom sve sastojke zajedno dok se ne sjedine nakon posljednje žlice brašna.
 
U svaku košaricu stavite po čajnu žličicu Nutelle, jer će preko Nutelle ići završna smjesa muffina, a sama Nutella će u muffinima biti u sredini kada se ispeku. Vi po želji možete staviti i više od jedne žlice Nutelle, samo je bitno da na kraju košarice ne budu prepunjene (kod mene su mogle biti još punjene-vidjet će te na slici)


Kada ste završili sa miksanjem jaja, brašna i šećera, izlijte rastopljenu čokoladu i maslac u smjesu i sve sjedinite s mikserom da dobijete gustu smjesu. Nakon toga krećete sa punjenjem košarica. Ja sam koristila jušnu žlicu i punila sam košarice da budu napunjene malo više od pola.




Stavila sam ih u pećnicu na 15-20 minuta, da se dignu i "raspuknu". Moja pećnica je nešto starija pa joj treba duže, ali pratite svakako proces svojih muffina, možda će vam i 15 minuta biti dovoljno. I na kraju oni izgledaju ovako.


Nisu išli preko papiranit košarica, kako obično muffini budu jer sam trebala možda staviti malo više smjese, ali to ću u sljedećoj turi napraviti. U svakom slučaju ispali su mekani i umjereno slatki, ja sam prezadovoljna, a nadam se da će te biti i vi. :)

Kako vam se sviđa recept? Hoćete ga isprobati? :)
Maja xx

Broj komentara: 16:

  1. Njami, muffini pa nutella :D Ja sam tumplek za kolače, ali muffine znam napraviti i njih praktički jedino i radim s tim da sam jučer napravila jednostavne kolačiće od zobenih pahuljica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ima ih zaista raznih za napraviti, ali mislim da je ovo sigurna kombinacija sa čokoladama. :D

      Izbriši
  2. Joj sto ja volim mafine! Bas cu da probam ovaj recept :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmmm,mjac,mljac...Ovo probavam,sigurno!!!Volim muffine u svakoj varijanti,jednostavni a brzi za napravit:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretan rođendan Antiši!!

    I hvala ti na ovom jednostavnom receptu, printam i isprobavam prvom prilikom.

    Doći ću ti javiti kako je uspjelo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe zahvaljujem u Antišino ime! ;)
      Javi obavezno kako je ispalo! ;)

      Izbriši
  5. Sretan rođendan Antiši :D
    Joj, muffini i Nutella - prodano!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na čestitci! I isprobaj obavezno, super su! :)

      Izbriši
  6. Asu, nisi napisala koliko brašna ide! :D Ili sam ja ćorava? ;)
    Da tebi Lenka objasni par stvari... Za drugi put nema potrebe da radiš više smjese jer ti je ova količina sasvim dovoljna. Tebi ono šta fali je isključivo ili prašak za pecivo ili soda bikarbona (koju kad koristiš u kolaču moraš zakiselit ili s malo limunova soka ili malo kvasine). jer ono šta diže kolač jesu jaja, a tri komada ne mogu dignit ovo bez praška ili sode, iako ti kažen ti, ne tribaju veći sastojci, samo prašak.
    Inače mi se jako sviđa recept, provat ću ih i sama napravit, obožavan mafine, a to si i skužila! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Asti!! :D Ajme vidiš nisan bila napisala, sad san nadodala, nadan se da me nije niko posla u krasno misto zbog ovoga. :/
      E, znan da bi prašak diga al nije tako stajalo u receptu pa nisan tila komplicirat dodatno, ipak san prvi put radila, pa da šta ne falijen. Ludilo su ispali stvarno, baš me iznenadilo. Danas su bili dignutiji jer san stavila više smjese, pa ajde. :D
      Znan da voliš mafine, zakon su, ma ko ih ne voli. :D

      Izbriši
  7. Sve najbolje Antiši sa zakašnjenjem!
    Joj a ubila si me njima još na IG :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prase drago hvala ti, al nisi zakasnila, sutra mu je rođendan! ;)
      Hehehe instagram je zlo za spizu, a ja uglavnom samo slikan spizu. :D :D

      Izbriši
  8. Ne jedem baš i ne pravim kolace ali mi se može prodat sve s nutellom :D. Yummie! Antisa, happy b-day! I ocemo vise antisin LOTD :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahha hvala! :)
      Antiša se ne voli slikavat, tako da će LOTD od njega teško past. :D
      Al mafini su zakon bili. ;)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~