Moji mirisni prijedlozi i favoriti za jesen i zimu 2013.


Uz proljeće, jesen je moje najdraže godišnje doba. Ok i zima je isto, ali samo onda kad ne pada snijeg. :D A, razlog zbog kojeg više volim hladnije vrijeme je i zato jer onda uživam nositi svoje najdraže mirise.
Mirisna grupa koju preferiram i najčešće nosim je orijentalna, gurmanska i drvena. U skladu s tim, donosim vam 10 mirisnih favorita (iz svoje kolekcije) za jesen i zimu.

***
Van Cleef & Arpels - Collection Extraordinaire Orchidee Vanille
Orchidee Vanille je jedna od 8 mirisa koje dolaze u sklopu Van Cleef & Arpels Extraordinaire kolekcije i koje se mogu kupiti isključivo u odabranim parfumerijama. U Zagrebu je to Parfumerija Lana, za druge parfumerije nisam sigurna. Cijena mu je nešto skuplja 130+ eura za bocu od 75 ml.

Već samo ime otkriva kakav se miris krije u bočici, a ja mogu samo nadodati da je ovo najljepši, najženstveniji, najsavršeniji, najnježniji i najljepši blend mirisa s dominantnom vanilijom. Zaboravite preslatke, sintetičke vodice koje asociraju na miris vanilije, Orchidee Vanille je nešto sasvim drugo. Nešto savršeno i nešto što će mi definitivno obilježiti nadolazeću zimu. Iako je bočica jednostavna, miris je čisti luksuz koji traje cijeli dan. Ukoliko volite miris kremaste, tople, nježne vanilije, svakako isprobajte, ako budete u prilici.


Fragonard - Fleur de Vanille
Još jedna vanilija u mojoj kolekciji. Volim miris fine vanilije, bitno mi je da nije napadan, presladak i da ne izaziva glavobolju, kako pojedine vanilije znaju. Ova je također divna, mekana, pitoma i nježna vanilija, ublažena citrusima u pozadini i polegnuta na bazu od mošusa. Prekrasna i mene osobno jako podsjeća na Božić. Nažalost, Fragonard mirisi se ne mogu kupiti u Hrvatskoj, ali u susjednoj Italiji da. Cijena za 100 ml, je oko 30 eura.


Thierry Mugler - Alien the Taste of Fragrance
Još jedna gurmanska poslastica u kolekciji, ovog puta glavnu ulogu imaju karamela i med. Zamislite originalni Alien napumpan s velikom količinom slatke karamele i voila dobili ste Alien the Taste of Fragrance. Puno nježniji, mekši, gušći i ženstveniji od prvijenca koji je prodoran i usudila bi se reći, unikatan. Ali ja ipak preferiram Taste of fragrance varijacije svih Muglerovih mirisa. Primjerci ovog mirisa se sad već nešto teže mogu naći za kupiti, ali ukoliko budete u mogućnosti, isprobajte ga, naravno ako ste ljubitelj gurmanskih mirisa.


Lancome - La vie est belle l'eau de parfum legere
Da, da znam da ne prestajem pričati, a ni mirisati na posljednje La vie est belle izdanje, ali ne mogu si pomoći kad me ova prekrasnoća svaki put iznova iznenadi sa svojim ponašanjem na mojoj koži i odjeći. Gust, opojan, intenzivan, trajan, primjetan, ženstven, sexy i ... svaka druga cura ga nosi. Mislim, tko ga ne bi želio nositi i ne pomisliti kako je život ljepši kad se nosi miris takvog imena?


Guerlain - L'instant Magic Elixir
L'instant Magic Elixir je intenzivnija, opojnija i po meni puno ljepša i potpunija verzija L'instant Magic mirisa. Elixir verzija je limitirana, ali prvijenac se još uvijek može naći na policama parfumerija. 
L'instant Magic Elixir se sastoji od 4 sastojka, od kojeg su dva gurmanska (vanilija i badem) koja zajedno čine savršen puderasto-gurmanski blend. Iznmno nježan i intiman miris savršen za hladne zimske večeri, kad se samo želite skupiti ispod prekrivača i gledati maraton romantičnih filmova uz ispijanje tople čokolade ili čaja. 


Robert Piguet - Calypso
Calypso je suprotnost svim gore navedenim mirisima. Nimalo gurmanski, ali je puderast, vatren, intenzivan, ... iz mene izvlači karakteristike za koje ponekad zaboravim da posjedujem. On je moj "alter ego" i zbog kojeg jedva čekam da zahladi da ga mogu s guštom nositi. Spada u kategoriju niche mirisa i prema zadnjim informacijama, ima ga kupiti u Parfumeriji Flores u Zagrebu.


To su moji mirisni favoriti za jesen i zimu. A, koji su vaši? Jeste isprobali neki od gore navedenih mirisa?
Maja xx

33 komentara:

  1. Zavidna sam na tvojoj kolekciji parfema, divno ih opišeš, skoro da ih mogu namirisati preko monitora :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Veliki sam ljubitelj gurmanskih parfema, Alien i La Vie Est Belle su krasni <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmmm...Fragonard...koji god sam šnjofala bio je predivan...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj sad me navlačiš, a neman ih di probat. :D Samo sam vaniliju probala i instant se zaljubila. A, virujen da su i ostali predivni.

      Izbriši
    2. O da, jesu... Bila sam i u njihovoj tvornici.. :)

      Izbriši
  4. Ja se trenutno mirisem sa Chloe Love a jedva cekam ljeto da kupim Chanel chance eau tendre... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, držim ti fige da uloviš Chance eau tendre. ;) Znam da ga jako dugo već želiš.

      Izbriši
    2. Kukam previse, cim svi znaju :D :D :D necu vise :$ hehehe

      Izbriši
  5. Naši ukusi se dosta razlikuju, mislim da si to i spomenula u mom postu s potrošenim parfemima, ali privlači me po opisu Guerlain :) Neki Fragonard sam imala, davno, davno, ne mogu se sjetiti koji, ali mislim d je čak bio "obični Fragonard", iako nije moj tip parfema, oduševio me, sjećam se da je bila dovoljna jedna kapljica da zamiriši cijelu prostoriju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, volim jake i intenzivne mirise. :D Nažalost samo sam vaniliju od Fragonarda isprobala, ali se nadam da ću i ostale. Baš me zanima kakvi su.

      Izbriši
  6. Predivni prijedlozi, posebno Lancome i Guerlain - predivno mirišu :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja imam zasad samo jedan parfem na WL i dok ga ne kupim, ne smijem nijedan drugi :D a ti me mamiš...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, svaka ti čast ako možeš ostati na tom jednom i držat se istog. Ja već u glavi imam nekoliko novih koje želim. :D Ali za sad uspijevam samu sebe odgovorit od daljnjih kupnji. Ali blagdani se bližeee... :D :D

      Izbriši
  8. Ajme, zavidim na Orhidee Vanille, to je tako dobar parfem i dugo mi je na WL.

    I ostali tvoji prijedlozi su mi odlični , ali ovaj i Lancome san snova !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Orchidee želim već sigurnih godinu dana, ako ne i više. Ovo je zaista nešto savršeno. Lancome, dobro si rekla - san snova. :D

      Izbriši
  9. Probala sam samo Lancome - La vie est belle l'eau de parfum legere i nekako mi nije legao, a rado bih pomirisala taj Van Cleef & Arpels - Collection Extraordinaire Orchidee Vanille, zvuči jako privlačno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je ža za La vie. Ja sam ga zavolila nakon dva ili tri pokušaja. A vanille orchidee uh.. savršenstvo. Svakako isprobaj ukoliko ga nađeš negdje. ;)

      Izbriši
  10. Vca nisam nikad probala, a želim ga odavno. meni je sad naj chanel 5 kojeg nemam XD. uopće ne znam koji bi parfem kupila i nosila, mislim na izbor u našim parfumerijama, ocaj :/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probat ćeš vca ;)
      Chanel 5? Ma daj! Mene nije niti jedan nešto posebno oduševija od ponude u parfumerijama, al mi je lip novi Chloe rose, kao i novi Tresor lumineuse.

      Izbriši
    2. Je, tresor je lip ali me nije oboria s nogu. sve mi je dosadno. mislim da će mi se chloe rose svidat na prolice :). Danas me umjereno osusevia l'occitane s akacijom, baš je ugodan i lip.

      Izbriši
    3. Chloe će bit pun pogodak na proliće, ne znan zašto su ga sad stavili na tržište. Mislim, može on proć i sad za nosit, al bit će lipši za proliće. Akaciju nisan probala, ali ću to svakako napravit.

      Izbriši
  11. La vie est belle obozavam i opet cu ga kupiti!!!

    Divni predlozi :)

    OdgovoriIzbriši
  12. mene ova vanilla mami jaaaaaaaaaaako!

    OdgovoriIzbriši
  13. Volim tvoje opise mirisa, a Fragonardova vanilija mi zvuči jako privlačno i baš bih ju voljela isprobati. Imamo sličan mirisni ukus ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga <3
      Drago mi je da nalazimo slične mirisne favorite ;)

      Izbriši
  14. Super su ti prijedlozi. :) Baš si me zainteresirala za Van Cleef & Arpels. Nadam se da ću biti u prilici isprobati nešto iz Extraordinaire kolekcije.

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~