Phyto Huile d'Ales intenzivni hidratantni tretman i Phytokeratin serum za suhe i oštećene vrhove



Kad je u pitanju njega kose poprilično sam izbirljiva i mogla bih reći, oprezna. Ukoliko pronađem proizvode koji odgovaraju mojoj kosi, istih se držim jer nisam sklona čestom  mijenjanju proizvoda, osim ukoliko se ukaže promjena za tim u vidu neodgovaranja proizvoda nakon nekog vremena korištenja.

S obzirom da imam dugu, gustu i prirodnu boju kose koja je na vrhovima suha mogla bih reći kako je moja kosa pomalo i zahtjevna. Iz tog razloga ponekad koristim dodatnu njegu u vidu specijalnih tretmana za kosu. Ti tretmani se ne koriste često, znači ne prilikom svakog pranja, nego npr. jednom mjesečno ili prema potrebi.
Jedan od takvih proizvoda je i Phyto Huile d'Ales intenzivni hidratantni tretman s esencijalnim uljima kadulje, ružmarina, borovice i limuna (153,00 kn). Tretman koji vraća vlažnost kosi, pruža joj mekoću i sjaj. Također je idealan i za korištenje prije bojanja kose jer štiti pigmente i pruža sjaj kosi (nanosi se prije bojanja).

Phyto Huile d'Ales intenzivni tretman dolazi u obliku ampula (5 kom) + prazna plastična sprej bočica zapremnine 10 ml koja služi da se u nju prelije sadržaj iz ampule, nakon toga se pošprica po kosi od vrhova prema korijenu kose. Tretman je zapremljen u ampulama da očuva sastojke ulja, prilikom korištenja bitno je odstraniti oba kraja ampule kako bi sav sadržaj iscurio van, točnije u samu plastičnu bočicu.


Tretman ima jak i intenzivan miris, s obzirom na sastav to je i za očekivati ali bez brige, taj miris nestaje nakon što se kosa opere. Preporuča se držati tretman 15 do 30 minuta te potom isprati, ja sam ga držala i duže (oko 1 sat), svezavši kosu u punđu. Rezultat je bila sjajna, mekana i podatna kosa nakon prvog i svakog slijedećeg pranja. 

Kao nastavak na njegu kose, točnije suhih vrhova koristila sam i Phytokeratin serum za suhe i oštećene vrhove (146,00 kn). Serum je kremaste teksture, ne sadrži silikone te prekrasno miriše. Dolazi u pakiranju na pumpicu količine 30 ml.


Funkcija Phytokeratina je da djeluje kao zaštitni sloj na kosi, sadrži peptide svile i ulje brazilske palme koji pružaju mekoću i sjaj kosi. Keratin sam po sebi obnavlja unutarnju strukturu oslabljenje kose, stoga su proizvodi s keratinom jako dobri za kosu koja je suha i slaba. Serum se može koristiti na mokru i suhu kosu i ne ispire se.
Nakon nanošenja seruma osjetiti će te zaštitni film na kosi koji kroz nekoliko minuta (kad ga kosa upije) u potpunosti nestaje, a ostaju samo glatki i njegovani vrhovi.

***
Uz Phytokeratine serum za suhe i oštećene vrhove u istoj liniji proizvoda postoji i Phytokeratine sprej (169,00 kn) koji se nanosi po cijeloj dužini mokre kose (ne na korijen) prije upotrebe sušila ili na potpuno suhu kosu prije upotrebe aparata za oblikovanje kose s tim da se obavezno sačeka da se sprej upije u kosu prije nego se upotrijebi aparat za oblikovanje kose, da ne bi došlo do oštećenja.
Nakon korištenja Phytokeratine spreja kosa postaje mekana, svilenkasta i sjajna, a ujedno je zaštićena iznutra i izvana. Bitno je napomenuti da Phytokeratin sprej sadrži 97% prirodnih sastojaka, te ne sadrži silikone, natrij i sulfate.





Phyto Subtil Elixir (249 kn/75 ml) je proizvod koji se koristi jednom ili dva puta tjedno prije šamponiranja i to na način da se nanese na cijelu dužinu kose (ne na korijen) i ostavi se da djeluje minimalno 10 minuta te potom ispere i nastavlja se sa uobičajenim pranjem kose. Subtil Elixir je namijenjen suhoj i vrlo suhoj kosi kojoj je potrebna dodatna hidratacija, bez otežavanja kose.


Phytojoba (258 kn/200 ml) je maska za intenzivnu hidrataciju i sjaj kose. Maska sadrži 75% ekstrakta anđelike i obogaćena je uljem jojobe kako bi suhu i ispucalu kosu nahranila i navlažila. Maska se koristi nakon šamponiranja na ručnikom posušenu kosu te se ostavi da djeluje 2 do 5 minuta. Koristi se 1 do 2 puta tjedno. Maska je kremaste teksture, ne sadrži silikone i parabene.

               
Secret de nuit (224 kn/75 ml) je obnavljajuća noćna krema za sve tipove kose. Kako se koža, pa tako i kosa obnavljaju tokom noći ova krema je idealna za korištenje i obnovu kosu tokom noći jer ista nije izložena UV zračenjima i zagađenju. Secret de nuit se koristi na suhoj ili mokroj kosi posušenoj ručnikom, količina lješnjaka se istisne i rasporedi po dužini kose izbjegavajući korijen kose. Ukoliko je potrebno, ponoviti postupak, kosu je potom potrebno raščešljati da se proizvod raspored i ne ispirati. Proizvod je sačinjen od 92% prirodnih sastojaka i ne sadrži parabene i silikone.


Phytopolleine ulje (218,00 kn) stimulira, obnavlja i vraća ravnotežu svim tipovima kose. Dolazi u pakiranju od 25 ml s kapaljkom. Funkcija Phytopolleine ulje je da revitalizira umorno vlasište, stimulira cirkulaciju i korijen dlake, pročišćava vlasište i regulira lučenje sebuma.
Phtyopolleine se nanosi direktno na suho vlasište, razdjeljak po razdjeljak te se lagano umasira, potom se ostavi minimalno 20 minuta da djeluje, a može se i ostaviti preko noći za bolje djelovanje, nakon toga se ispire sa šampon. Koristite se 2 puta tjedno, kada primijetite poboljšanje smanjite korištenje na 1 put tjedno uz napomenu da se ne preporuča koristiti dan prije ili nakon bojanja i izbjeljivanja kose.


                         
Phytovolumen Actif sprej za volumen (140 kn/125 ml) točnije ovo je vodica u obliku spreja obogaćena aminokiselinama, ekstraktom dragoljuba i hidroliziranim proteinima koji obavijaju svaku pojedinu vlas da ista izgleda bujnije, također osigurava i postojanost frizure. Koristi se nakon pranja kose, na način da se rasprši po vlažnoj kosi i raščešlja. Ne ispire se i ne masti kosu.



*u suradnji sa It Girl i Formasana.com
Slike preuzete s http://www.formasana.com

Da li ste isprobali nešto od Phyto proizvoda? Dojmovi?
Maja xx

22 komentara:

  1. nisam probala nista njihovo. kosa mije zdrava i normalna,frizerka je una hvale za nju tako da ne zahtjeva poseban tretman

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super! :) I moja je kosa skroz dobra, al nekad radi više sjaja, a i eto zbog suhoće vrhova odradim neke tretmane.

      Izbriši
  2. Kak je meni fora kad je nešto u tim ampulama pa se one razbijaju, osjećam se kao fizičarka kad to radim :D Nisam isprobala, ja kosu hranim maskama ali mi je svejedno malo suhljikava na vrhovima.. Ti baš imaš lijepu bujnu kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah da fora je, samo da ne završi po podu, pogotovo ako je ulje. :D
      Maske su odličan izbor, al za suhove vrhove obavezni su serumi, mene Mythic Oil spašava već jako dugo vremena, a dobar je i onda od Balee u ljubičastom pakiranju.
      Hvala na komplimentu za kosu. :)

      Izbriši
  3. Koristim Phyto boje za kosu malo više od godinu dana i jako sam zadovoljna.Prekriva sijede odlično,kosa je mekana(ne škripi poslije bojanja),lipo miriše i ne vidi mi se izrast kao da ga je neko ucrta ravnalom već se lipo sve pomiša.Bojam se svaka 2,2 ipo mjeseca i koristim boju koja je za pola nijanse tamnija od moje.Moja boja je srednje smeđa i prirodno baca na crvenkasto i koristim boje bez primjesa čokoladnih,zlatnih tonova.Primjetila sam da npr.5-ca kod Phyta odgovara 6-ci kod ostalih boja(npr.Keuene).Meni zasad savršena i kupujem je u ljekarničkom DM-u uz popust,naravno.
    TeaV.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je jako dobra informacija i hvala ti na tome. Ja sam počela dobivat sijede i polako počinjem razmišljat o bojanju. Teško mi pada to bojanje općenito, ali barem je dobro znati koja pitura je dobra za sijedu kosu, svakako ću Phyto uzet u obzir kad se odlučim za bojanje. :)

      Izbriši
  4. Nisam probala ništa njihovo, ali mi je ovo baš primamljivo. Serum me posebno privlači.

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve mi izgleda super, nisam ništa probala. ne znam za što bi se odlucila. meni je vlasiste jako osjetljivo i pecka/cese te se brzo zamasti :/. Imam osjecaj da što cesce ribam kosu, sve je gore...Nisam nasla odgovarajuci sampon iako ja mislim da ima velikog utjecaja i stres, hormoni i prehrana. ostalih problema s kosom nemam, gusta je i oke, malo suhi vrhovi. phyto sam samo sampon sa jajem probala davno i prelos mi je bia. Zanima me ovo ulje za vlasiste.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nista probala nazalost, ali me zanima ovaj serum sada :)

      Izbriši
    2. @goldfinch - Jesi koristila šta za dubinsko pranje kose? Možda ti je preagresivno to što sad koristiši? Slažem se s nabrojanim, sve to loše utječe na kosu. Ulje za vlasište nisan probala, al san vidila da ga ima u Mulleru.

      @roseybelle - Serum je zanimljiv i lijepo zagladi, a i prekrasno miriše. :)

      Izbriši
    3. nisam iako sam razmisljala o tome :D. ne koristim nikad agresivne tretmane za vlasiste pa cak niti sampone za masnu kosu, a i ne koristim na kosi nista osim sampona i mythic oli za vrhove, eventualno kokosovo ulje ili mozda hauschka neem za vlasiste. inace jako volim proizvode za kosu ali pjenu ili lak ne koristim godinama ili jednom godisnje ako idem na docek nove godine ili pir, a izbjegavam i jedno ni drugo XD. uglavnom koristim klorale i zadovoljna sam s njima ali se isto relativno brzo zamasti kosa i oteza... :/ sad bih rado probala nesto novo, a da znam da je stvarno super za mene, ne bih zalila novaca...

      Izbriši
    4. Vidiš kako je to čudno s obzirom da ne tretiraš kosu često. Ja sam iz nekog razloga našla odlične proizvode iz Garnier Ultra doux linije + Aussie 3 min. mir. i Mythic Oil obavezno i ta kombinacija me drži zadnjih godinu dana s pokojim izletom, al se uvik vraćam toj prvoj kombinaciji, dokle god kosa prihvaća. Koliko dugo ti traje već to stanje? Zaista ne znan šta bi ti drugo preporučila, osim da probaš nabavit testere od nekih Phyto proizvoda , ako to uopće bude moguće, da ne bacaš pare bezveze, a ja ću ti poslat ovo ulje u ampulama da isprobaš.

      Izbriši
  6. Imala sam dosta proizvoda od Phyto, ovaj keratinski sprej me već duže vrijeme privlači. Mislim da ću ga uskoro kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. nisam dosada isprobala al mislim da ce se to promijeniti vrlo brzo :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  8. probala nisam, ali ovo zvuči primamljivo :D

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~