DIY: Konad pečatiranje

Danas vam donosim post u kojem ću vam objasniti postupak pečatiranja (preslikavanja) raznih motiva s Konad pločica na nokte.

Postupak je zaista jednostavan, samo zahtjeva malo više vremena od samog lakiranja noktiju.

Potrebno vam je slijedeće:

*lakovi (za Konad motive je najbolje upotrijebiti lakove gušće teksture jer su pigmentiraniji i bolje ostaju na pečatu i naposlijetku, bolje se preslikavaju na noktima)
*pločice s motivima (ja sam koristila m7 i m9)
*strugalica
*pečat
*postolje za pločicu (nije obavezno, ali je zgodnije za korištenje nego na samom ubrusu npr.)
*odstranjivač laka, vata i ubrus




Prije samog procesa pečatiranje nalakirajte nokte u bojama koje želite. Najbolje je da imate svijetliju podlogu na noktima na kojima želite imati otisak motiva. Ukoliko se odlučite za tamnu podlogu na noktima, preporučam vam onda da motive na pločicama bojate u srebrnim ili zlatnim bojama zbog ljepšeg izgleda i kontrasta.

Ja sam se odlučila staviti motive s Konad pločica na jedan prst svake ruke, koji je obojan nijansom Floral Flirt od Color Club.


Nakon što sam obojala nokte u željene boje, sačekala sam idući dan da počnem s pečatiranjem. Razlog tome je što sam htjela biti 100% sigurna da su lakovi skroz suhi da ne bi došlo do "gužvanja" laka ukoliko isti nije u potpunosti suh.
Proces pečatiranja počinje tako da odaberete željeni motiv s Konad pločice koji želite preslikati na nokat, prebojate isti sa željenom bojom laka (ja sam koristila nijansu Konad - Wine red), prođete čvrstim potezom preko obojanog motiva sa strugalicom i nakon toga prislonite čvrsto i jako pečat držeći isti nepomično na pločicu da se motiv preslika i taj motiv s pečata na isti način prenesete na svoj nokat, brzim i čvrstim pritiskom na nokat.
Ukoliko vam ovo ne uspije iz prve (nije ni meni) pobrišite pločicu, strugalicu i pečat te krenite iz početka. Praksa čini čuda. ;)


Nakon što ste preslikali motiv s pečata na nokat, trebali bi ste dobiti jednaki motiv koji ste vidjeli prethodno na pečatu i na svom noktu. Logično. :D Nakon što vam se motiv osušio pređite preko istog s nadlakom da vam manikura duže traje. Ja sam koristila Konad Top Coat koji mi je ovu manikuru održao na noktima 6 dana. 


NaKada ste završili s pečatiranjem svojih noktiju, obavezno očistite sve predmete koje ste upotrijebili u svrhu pečatiranja za slijedeće korištenje. Ja sam koristila Konad clean pad remover.

*proizvodi ustupljeni na recenziranje

Sve proizvode potrebne za pečatiranje možete potražiti na Studio Di web shopu ili Facebook shopu Studia Di. Trenutno traje sniženje pa npr. možete naći hrpu Konad pločica po cijeni od 20,19 kn. Inače, Studio Di se nalazi na adresi Zoranićeva 4 (Split) i Okićka 25 (Trešnjevka/Zagreb). Proizvode šalkju preko Tiska ili poštom, ovisno o dogovoru. 

Da li ste isprobali tehniku pečatiranja na svojim noktima? Dojmovi? Ukoliko niste, da li će te isprobati? :)
Maja xx

Broj komentara: 20:

  1. Nisam još nikad isprobala ovu tehniku, iako sam jedno vrijeme gledala takve pečate i pločice od Essence-a ali sam odustala jer mislim da nisu tako dobri kao Konad...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako stvar je odlična, pogotovo onda kada se uhvati viška vrimena jer su detalji efektni i svakako preporučan! ;)
      Konad je to izmislija ja mislin, pa virujen da su ipak malo bolji od ostalih brendova. :)

      Izbriši
  2. naručila sam ja isto od njih sav paket(pločica,strugalica,pečat) i lakove ali nisam dugooo to radila. neusije mi svaki put a mi se posli neda sa tim zezat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da razumin te. Bitno je samo imat čvrste i brze pokrete, ništa drugo. I ja sam se izluđivala dok nisan skužila princip koji najbolje funkcionira, kasnije je bilo lako. :)

      Izbriši
  3. Koristila sam ih prije često,a ti si me sad podsjetila da bih mogla i češće.
    Super post,prekrasno izgleda

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam ovo jednom probala i iako sam dosta pokusavala ni jednom mi nije uspelo da kad strugalicom predjem da ne pokupim i sav lak iz udubljenja. Pa sam odustala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se i meni događala, kako sam napisala poviše u komentarima bitno je imat čvrste i jake poteze jer pečat treba jako pritisnit od pločicu s tim da se pečat ne miče niti malo samo ravan, jak potez spustit i dignit i to je to. Upalit će ;)

      Izbriši
  5. Imam već dugo slično od essence i čak mi nije toliko loše išlo, ovisilo je kako će ispasti i o 'znakicu' kojeg bi s pločice izabrala tj o njegovoj velicini, obliku, sirini...koristila sam samo njihove lakove za pecate, bila odusevljena. navodno je konad puno bolji, a mislila sam i da je skuplji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Konad lakovi su dosta gušći i baš su predviđeni za pečatiranje i nisu skupi, a jako su dobri. :)

      Izbriši
  6. Super rezultat mada ja to ne bih nosila, više sam tip za leopard uzorak ili šljokice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! ;)
      Joj ja nisan nikako za uzorke, ali šljokice uvik ;) Svako ima neke svoje gušte. :D

      Izbriši
  7. Super si ti to objasnila, a baš ti je lijepo ispalo. :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~