25. rođendan dm-ove marke prirodne kozmetike alverde

Ove godine dm-ova marka prirodne kozmetike alverde slavi 25. rođendan. Alverde je i nakon četvrt stoljeća još uvijek dio kozmetičkih torbica žena u 12 europskih zemalja. Brend je utemeljen 1989. godine kao prva njemačka trgovačka marka u segmentu prirodne kozmetike. Marka alverde danas u Hrvatskoj broji više od 350 proizvoda koji ne sadrže sastojke na bazi mineralnih ulja, sintetičke mirise, bojila i konzervanse.  

Veliki dio alverde proizvodi nosi oznaku Vegan koja jamči da u proizvodnji nisu korišteni sastojci životinjskog podrijetla, te da nisu testirani na životinjama. Proizvodi marke alverde nose i oznaku NaTrue što znači da udovoljavaju strogim ekološkim kriterijima i etičkim smjernicama za proizvodnju prirodne kozmetike. 

U svakom dijelu proizvodnje razmatra se utjecaj na okoliš. Pri dizajnu i proizvodnji ambalaže pazi se na štednju resursa i mogućnost njihove ponovne iskoristivosti. Oznake na amblaži otisnute su ekološkim brojama koje ne sadrže mineralna ulja, a 80% pakiranja proizvodi se od reclikiranog materijala. 

Zahvaljujući strogim kriterijima i kontrolama tijekom proizvodonog procesa, alverde je dva puta proglašen jednom od tri ekološki najodrživije marke u Njemačkoj, a ovjenčana je i nagradom NAWI za ekološki održivo gospodaranje. Na temelju kriterija ekološkog dizajna, porijekla i transporta sirovina, proizvodinje, ammbalaže, distribucije i gospodarenja otpadom, alverde je osvojila i nagradu Green Brands Germany 2012./2013.

Jeste li znali da su dnevna i noćna krema s divljom ružom od početka dijelom uspješne priče imena alverde? Kupcima su jednako omiljene baš kao što su to bile prije četvrt stoljeća. 



Da li ste isprobali nešto iz alverde ponude proizvoda? Prijedlozi su svakako dobrodošli! :)
Maja xx

2 komentara:

  1. Probala sam samo četiri proizvoda. Šampon za osjetljivo vlasište s kaduljom i brezom, koji je ujedno i proizvod kog iznova kupujem. Regenerator "par" tog šampona mi je užasan. Probala sam i deo u spreju s.. limetom mislim. Bio mi je dobar kao zimska zaštita uz špricanje bar dva puta dnevno, a sad isprobavam njihov sapun s komadićima nečega, a miriši na nekakav lemongrass. Svakako planiram isprobati još njihovih proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, hvala na informacijama! :) Ovaj šampom se čini jako dobar. Meni je njihov (žuti) balzam za usne dobar. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~