Mirisni noviteti za jesen 2014.


**translate option is at the bottom of this page**

Uz proljeće, jesen je moje omiljeno godišnje doba. Jer kad su u pitanju moji favoriti među mirisima - jaki, opojni i ntenzivni - jesen i zima zaista izvlače ono najljepše iz njih. U jesen također kreće i lansiranja novih makeup kolekcija kao i mirisnih noviteta, a neke od njih ću vam predstaviti u današnjem postu, točnije predstavit ću vam ukratko nekoliko mirisnih noviteta koji nas uskoro očekuju na policama parfumerija, a jedan od njih je već stigao kod nas.

Givenchy – Dahlia Divin EDP
Novu Dahliu Divin sam vam već spomenula prošli mjesec na Facebook-u OVDJE, a mislim da je već od ovog tjedna miris ekskluzivno dostupan i u Muller parfumerijama. Još ga nisam stigla isprobat, ali s obzirom da jako volim prve Dahlie u EDT i EDP varijantama, iskreno se nadam da će me i Divin verzija jednako oboriti s nogu, kao pjevački talent zaštitnog lica spomenutog mirisa – Alicia  Keyes. Miris se može kupiti i on line OVDJE.



Kenzo –  Jeu d'amour EDP
Je također jedan od noviteta koji nam uskoro stiže na police parfumerija. Volim Amour mirise pa se novom veselim … malo crvenog voća pomiješanog s božurom, ružom, jorgovanom i mošusom u bazi ne može biti loše, zar ne? Miris je već dostupan za kupnju OVDJE.


Guerlain Shalimar Souffle de Parfum
Moj najdraži Shalimar je Inital koji se nažalost prestaje proizvoditi i na njegovo mjesto stiže nedavno lansirani Souffle de Shalimar. Ne znam što da očekujem od nove verzija popularnog mirisa, iako su mi svi prekrasni, Initial je zadobio moju ljubav jer je njegova projekcija na mojoj koži fantastična, dok za prvijenca to nažalost ne mogu reći, jer se nikako ne slaže s kemijom moje kože. One zadnje mililitre u bočici sad čuvam za one dane kad me uhvati nostalgija, ali se također veselim i otkrivanju nasljednika.



Burberry – My Burberry
Prije gotovo pola godine na Faceook-u sam objavila sliku (klik) Kate Moss i Care Delevingne kao najavu suradnje s brendom Burberry. Uskoro će spomenuti brend lansirati novi miris u suradnji s jednim od najdražih mi ličnosti iz niche svijeta mirisa – Francis Kurkdijanom pod nazivom My Burberry, dok će već popularni Brit lagano krenuti u zaborav jer se kao i Shalimar Initial i on prestaje proizvoditi.


Fendi – Acquarossa
Acquarossa je lansirana prošle godine, no na naše tržište će tek stići ove godine na jesen. Bočica je ono prvo što me je privuklo kod ovog mirisa, sad se samo nadam da će i mirisi biti jednako prekrasan kao i ambalaža u kojoj se skriva.


YSL - Opium Black
Čim je bočica crna, a još uz to ima i šljokice - prodano. :D volim crnu ambalažu u kozmetici, a pogotovo kod mirisa. Prvi Opium jako volim, volim i njegove nasljednike ali original je ipak nešto posebno. Što nam nosi Black verzija, jedva čekam da otkrijemo.


Stella McCartney - Stella
Ovdje se ne radi o novom mirisu već o ponovnom lansiranju starog. Ako među vama ima ljubitelja ovog mirisa, htjela sam s vama podijeliti informaciju da je popularna Stella ponovno lansirana i iskreno sam presretna zbog toga jer ova verzija Stelle ima najljepši miris ruže kojeg sam ikad pomirisala, pretočen u parfem. Sad se samo nadam da je nova verzija jednako vjerna onoj staroj i da se formula mirisa nije mijenjala, kako bih mogla obnoviti zalihu. Još kad bi miris ponovno bio dostupan u Hrvatskoj … :) ako nekoga zanima Stella se može kupiti OVDJE.


To bi bili moji mirisni odabiri koje očekujem ovu jesen. Koje mirise vi željno iščekujete ovu jesen? Jeste pronašli neki zanimljiv primjerak u ovom postu?
Maja xx

Broj komentara: 16:

  1. Mislim da Stella nije dostupna ovde, a koliko je hvaljena u svetu, zaista želim da je njušnem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što nije, kod nas je bila prije no već je dugo, dugo nema. Bilo bi super kad bi ju opet uveli na naše prostore. :)

      Izbriši
  2. Fendi je totalni promasaj. Leep na pocetku i divne vatrene bocice a unutra mucak... blag nepostojan bachene pare

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš šteta. Bočica je zaista divna, iako sastojci poput citrusa, ruže i magnolije su nažalost sami po sebi, barem za mene, sastojci slabijeg intenziteta, ali možda pačulij u bazi izvuče nešto od tog mirisa na mojoj koži :D isprobam svakako, čim ju ugledam na polici parfumerije. :)

      Izbriši
    2. Ja sam uzela bocicu od 75ml kad li cu potrositi... mozda da se polivam njime. Mada mozda je i problem jer sam ga kupila u februaru po najgoroj zimi i tad sam ga i nosila bilo je ledeno a on bas i nije miris za to vreme... onda sam ga batalila pa sam i zaboravila da ga probam po toplijem vremenu. Odlican clanak btw! Bas puno ocekuje od novog Givenchy I kenzo-a s obzirom da obozavam Amour
      Stella je sjajan miris vrlo upecatljiv i neobican. Nije za svakoga.

      Izbriši
    3. Ja bi se polivala ako je slab. :D Dobro, ja ni ne štedim mirise kad imam veliku militražu, zalijevam se pa kad dođem do kritičnihe 15 - 20 ml spremim ga na kraj police. :D
      Sastojci koje Acquarossa ima po mom mišljenju bi trebali biti idealni za toplo vrijeme, ako ga isprobaš javi kakav ti je sad (ako je još uvijek toplo kod tebe :D )
      Hvala! :) I ja očekujem puno od novog Givenchya, a i od Shalimara.
      Stella <3 stvarno je nešto divno. Ima dosta mirisa s dominantnom ružom (npr. Givenchy V.I. verzije) ali niti jedna ruža nije kao kod Stelle. Barem što sam do sad isprobala. :)

      Izbriši
    4. Jao probala sam pre dva dana Dahliu savrsena je. Divna nezna zenstvena cista damska elegancija. Zelim ga... Jeste kod mene je jos +30c bas si me dobro probala da probam opet Fendi

      Izbriši
    5. Ajme super, drago mi je pročitati pozitivan dojam. Još ju nisam stigla isprobat, nikako ne stignem ali u četvrtak idem na predstavljanje Dahlie pa se baš veselim isprobavanju. Nadam se da će i moja reakcija biti jednaka tvojoj. :)

      Izbriši
    6. Ako isprobaš javi kako se Acquarossa sad ponaša na koži ti, dok su temperature visoke. :)

      Izbriši
    7. Nosila sam je juce polila sam se njom i definitivno je bolje nego po zimi... bilo je bas toplo i prijala mi je. Nije onako skroz lagan letnji miris a opet nije ni prenaporna. Nije preterano postojana mada sam spricnula bar 10 puta svuda po malo pa je stajala dovoljno dugo. Za Dahliu sam stvarno odusevljena i iskreno zelim je iako mi ne treba ni slucajno. Jako me kopka kakav je burberry novi. Cudi me da bi prestali da proizvode Brit, on se i dalje jako dobro prodaje.

      Izbriši
    8. Drago mi je zbog Acquarosse i da ti je sad bolje legla. Meni se sviđa što pišeš da nije lagan ljetni, volim jače mirise pogotovo ako se mogu nositi i ljeti. Tako da ju baš jedva čekam isprobati.
      Upravo na ruci imam novu Dahliu i novi Kenzo. Za prvi dojam mogu reći da je Dahlia divan, ženstven i kvalitetan miris. Podsjeća me malo ja Jour d'Hermes od Hermesa i čak male, male sličnosti ima s Givenchy - Amariage Mimosa de Grasse Millesime koji mi je jako drag miris i izuzetno kvalitetan. U svakom slučaju sviđa mi se. :D
      Kenzo mi je također divan, lagan no nažalost nije mi nešto trajan. Morat ću ga ponovno isprobati, kao i Dahliu čisto da vidim hoće li mi se promijeniti mišljenje. Iskreno se nadam da neće. :D

      Izbriši
    9. O da i ja novi Burberry jedva čekam isprobati. Bočica je prekrasna. Dosta starih mirisa se prestalo proizvodit, nažalost. Valjda s ovim novim žele napraviti "napredniju" verziju već popularnog Brit-a. Iako mi nikad nije bilo jasno, zašto se uopće dira ili prestaje proizvod nešto što je dobro. Mislim da se Midnight Poison od Diora također prestao proizvoditi, Addict je zamijenjen novom verzijom koja je lošija od stare i slično. Šteta. Velika šteta.

      Izbriši
  3. Baš me zanima kako miriše Dahlia Divin. Moram isprobati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ću otići ovaj vikend do Mullera i isprobati. Danas mi je prijateljica javila da joj sliči na La vie est belle :D sad ćemo vidit na što mene podsjeća.
      Isprobaj i ti obavezno. :D

      Izbriši
    2. Ne lici na La vie uopste niti je ta slatka kategorija

      Izbriši
    3. To je dobro, iako mi je La vie jako drag volim osjetiti nešto drugačije kod mirisa. Inače, na prijateljici skroz drugačije mirišu miris nego na meni, tako da mi nije ni čudno što nju eto podsjeća na La vie, ja se samo nadam da mene neće na niti jedan. Previše sličnih mirisa se lansira u zadnje vrijeme ili ja samo naletim na takve. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~