Paula's Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant


Problemi s pigmentacijskim mrljama od sunca, na koži lica su mi se počeli javljati još prošlo ljeto. Kremu s visokim zaštitnim faktorom (50+) nanosim uvijek kad izlazim iz kuće bez obzira na vremenski period koji provedem vani. Ljeti, dok sam na plaži i direktno izložena suncu ono je dosta jače i brže oštećuje kožu. 
Ove godine kad sam se vratila s mora imala sam više pigmentacijskih mrljica nego prethodnu godinu i to me je naravno ljutilo, ponajviše zbog toga što lice nisam štedjela s nanošenjem visokog zaštitnog faktora, ali mrlje su ipak bile upornije. Prošle godine sam dobila dvije pigmentacijske mrlje i to na dijelu gdje je koža osjetljivija i tanka (podočnjaci), a ove godine je pojačanje stiglo na brid/korijen nosa.
AHA (voćne) i BHA (salicilne) kiseline se preporučuju koristiti na koži ukoliko postoje problemi u vidu mrlja, ožiljaka ili pigmentaciju na licu jer kiseline čiste gornji sloj kože, potiču kožu na obnavljanje na način da "skidaju" gornji tj. rožnati sloj kože i odumrle stanice s iste. Ožiljke od akni sam već prije uspješno tretirala s kiselinama, no sad imam problema s pigmentacijskim mrljicama te sam odlučila isprobati Paula's Choice Skin Perfecting 8% AHA gel za eksfoliranje lica, za koji sam pretpostavila da bi mi trebao riješiti spomenuti problem s licem. 

Proizvod je pogodan za sve tipove kože i dostupan je u dvije količine 30 ml (58,96 kn) i 100 ml (198,97 kn), a može ga se kupiti putem Paula's Choice web shopa (<-- klik).

Moj primjerak sadrži 30 ml i mislim da će trajati cijelu vječnost jer se radi o zahvalnoj, vodenasto - gelastoj teksturi koja brzo i lako klizi po licu. Skin Perfecting 8% AHA gel se jako brzo upija u kožu ostavljajući ju pomalo ljepljivom nekoliko trenutaka od nanošenja. Miris nije pretjerano ugodan, ali je
blag, na licu se gotovo i ne osjeti.
Proizvod bi se trebao koristiti ovisno o "težini situacije" na licu (jednom ili dva puta dnevno), s obzirom da mi je lice u principu ok, tu i tamo naleti pokoji prištić iz tog razloga proizvod sam koristila jednom dnevno. 
U početku sam koristila dvije kapljice dnevno što mi je bilo dovoljno za cijelo lice i vrat, a kad sam nakon nekoliko dana počela primjećivati pozitivne rezulate u vidu svježije, zdravije i blistavije kože, nanošenje sam svela isključivo na dio zahvaćen pigmentacijskim mrljicama na kojem se srećom lagano počeo primjećivati pomak tj. mrljice na nosu su primjetno izblijedile, što me je posebno razveselilo. Korištenje sam trenutno smanjila na dva puta tjedno.
Proizvod se ne preporuča nanositi na područje oko očiju. 

Postoji mogućnost da koža postane isušena i da se počne perutati prilikom korištenja ovog proizvoda, pa je svakako poželjno koristiti hidratantnu kremu za lice. Obično sačekam oko pola sata od nanošenja gela, pa potom nanesem uobičajenu kremu za lice.

U prvim danima upotrebe kiselina može se dogoditi da se na licu pojave prištići, što je sasvim normalan proces jer se koža lica na takav način čisti, sve nečistoće izlaze van i "mlada" koža izlazi na površinu i kao takvoj potrebnu ju je njegovati, a korištenje kreme s visokom SPF zaštitom (30 i više) je uvijek poželjno koristiti, a obavezno prilikom upotrebe kiselina bez obzira da li je vani oblačno ili sunčano.

Paula's Choice proizvode i opise istih možete pronaći na OVOM linku.




*proizvod ustupljen na recenziranje

Da li ste isprobali nešto od Paula's Choice proizvoda? Dojmovi? Preporuke? :)
Maja xx

4 komentara:

  1. Nisam isprobala nista od ovog brenda, ali prijateljici je dan ovaj proizvod na recenziju pa me bas zanimaju i njeni rezultati :) dobro je sto rijesava mrljice s lica. Trenutno mi se koza ocistila pa me strah eksperimentirati, drzim se trenutne rutine, pa mozda na zimu opet promijenim malo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti je lice ok, možda bolje da ne diraš ništa. :) Ako se stanje pogorša, svakako isprobaj, dobar je proizvod. :)

      Izbriši
  2. Ja baš koristim njihov 2% BHA losion i zasada mi je dobar. :) Nadam se da će mi u potpunosti očistiti lice. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da hoće. Meni je ovaj proizvod preodličan i mislim da će mi biti u stalnoj postavi za njegu lica. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~