Essence Liquid Ink Eyeliner (waterproof) vs. Eveline Celebreties Eyeliner


**translate option is at the bottom of this page**

Tuš (eyeliner, liner, gel liner ...) je dio moje makeup rutine kojeg gotovo uvijek koristim prilikom šminkanja. To je dekorativni proizvod koji čini veliku razliku u samom izgledu i obliku oka, ako ga ne nanesem samoj sebi izgledam čudno. :D Favoriti su mi gel lineri, koji se nanose posebnim kistom za nanošenje i smješteni su u manje posudice. Nažalost, Catrice i Essence su svoje jako dobre gel linere iz nekog razloga povukli iz prodaje. Danas sam vam htjela predstaviti i usporediti Eveline Celebrities i Essence Liquid Ink Waterproof tuševe za oči, koje sam već nekoliko puta kupila. Razlog ponovljenoj kupnji je taj što su oba tuša povoljna cijenom i jer su mi nekako najsigurniji proizvodi što se tiče trajnosti i pigmentacije. Isprobala sam i one u obliku flomastera, ali me nisu dojmili, pa dok ne nađem ponovno onaj koji mi u potpunosti odgovara koristim spomenute.

Eveline Celebrities je dostupan u Kozmo drogerijama po cijeni od oko 25 kn. Militraža kod ovog tuša nije naznačena na proizvodu, a rok trajanja mu je 6 mjeseci kao i kod Essence Liquid Ink-a.
Oba tuša imaju tanki kistić s tim da je kod Essence-a kistić malo duži i šiljastiji na vrhu, dok je kod Evelina kraći i ne ide u špic, već je ravno rezan. Essence tuš je dostupan samo u crnoj boji te u običnoj (sivi čep) i vodootpornoj verziji (plavi čep), dok je Eveline dostupan u crnoj i smeđoj boji.

Kod Essence tuša mi se sviđa šiljasti vrh kista, jer u jednom potezu napravi lijepi i precizan flick (završna linija tuša, koja ide lagano u špic) trajnost i pigmentiranost, no nažalost linija tuša nakon nekog vremena mi počne pucati na kapcima, jer se tuš nakon nekog vremena skori na kapcima, pa se s vremenom stvore crtice na mjestima puknuća linije i to naposljetku ne izgleda lijepo i uredno kao kad sam ga tek nanijela.
Kod Eveline tuša mi se sviđa što je kistić kraći, lakše je s njim raditi i preciznije povući liniju, no slabije je pigmentacije u odnosu na Essence pa trebam barem dva puta raditi liniju da pigmentacije bude kako treba. Iako tuš nije vodootporan, trajan je na kapcima i bez problema mi stoji 10 sati na kapcima, bez pucanja, s tim da flick počne lagano blijediti nakon 7-8 sati od nanošenja.
Oba tuša se bez problema skidaju s micelarnom otopinom (Garnier) i ne ostavljaju tragove na kapcima.
Cijena Essence tuša je oko 23 kn u Kozmo i pojedinim DM i Konzum trgovinama.
Naposljetku, kad bih morala odabrati samo jedan od ova dva tuša odlučila bih se za Eveline jer ne puca na kapcima, malo je lakše s njim raditi i postići precizniju liniju na kapku.

Na posljednje dvije slike možete vidjeti razliku u pigmentaciji (predzadnja slika), a na posljednjoj (gornjoj) slici sam prešla prstom preko osušenih swatcheva, dok je na donjoj slici ostao Essence tuš nakon što sam oprala ruke.






Koristite li vi tuševe za oči? Koji su vaši favoriti? Jeste isprobali Essence ili Eveline eyelinere?
Maja xx

Broj komentara: 12:

  1. Probala sam oba i nekako mi više odgovara Eveline, zbog kistića i same ambalaže rekla bih :D Ali kupujem Essence jer Eveline nema u mom gradu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da i meni je Eveline mrvicu draži, iako ni Essence nije loš. Šteta što Eveline nema u tvom gradu, kad ti odgovara. Nadam se da će se nešto promijeniti po tom pitanju, pa da će brend bit dostupan i u drugim drogerijama. :)

      Izbriši
  2. Probala sam samo Evelin i koliko god su svi više manje zadovoljni njime ja i dalje ne shvaćam zašto :/ jer meni nije nimalo sjeo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A, ne znam što bi ti rekla. Ne odgovara svima sve nažalost. ;) Vjerojatno si našla favorita u nekom drugom proizvodu koji ti je odličan, pa se nisi uspjela naći s ovim.

      Izbriši
  3. Probala oba, trenutno koristim essence, nekako su mi "u par deka" i cijenom i kvalitetom, pa kad potrošim ovisno koji mi bude "na ruku" taj i kupim.
    Smatram da su oba sasvim solidni tuševi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, dobro kažeš razlika je mala i osobno ih često rotiram i koristim. Ali tu malu prednost ipak dajem Eveline tušu, iako su oba sasvim solidna, pogotovo za te novce. :)

      Izbriši
  4. meni je essence odličan, i nisam primjetila to pucanje koje ti spominješ :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A, ne znan ne umišljan. :D Mislin da je onaj sa sivim čepom bolji od ovog s plavim. Ili je možda samo do mene. :D

      Izbriši
  5. Ja sam poput tebe - tuš je dio mog oka. :D Trenutno ih toliko ima na tržištu da stalno isprobavam druge. Morat ću isprobati i ove. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Imala sam Eveline eyeliner ali u flomasteru,dobar je bio,odlicno pigmentovan,samo mi se malo preslikavao na kapke(jer su spusteni).A posle tvoje recenzije def kupujem Essence ali sa sivim cepom:) Kristina

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam i jedan i drugi, podjednaki su mi nekako. Ne mogu se odlučiti. Kad bih baš morala birati eyelinere, vjerojatno bih se odlučila za gel eyeliner, čisto jer mi ga je lakše nanijeti. I dalje muku mučim s tušem, većinom izgledam kao panda :3

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~