Oriflame The One - IlluSkin Foundation (tekući puder) & IlluSkin Concealer (korektor)


Među 30 inovativnih proizvoda iz Oriflame - The One kolekcije našli su se i IlluSkin korektor i puder koji su dio Oriflame-ove podkolekcije Svakodnevna ljepota i o kojima vam danas pišem svoje dojmove. Više o samoj The One kolekciji možete pročitati na OVOM linku.
Na testiranje mi je stigao IlluSkin puder u nijansi Fair Nude, te IlluSkin korektor u nijansi Fair Light.

Oriflame The One IlluSkin puder je smješten u staklenu, prozirnu ambalažu s plastičnom pumpicom, količine 30 ml. Trenutna cijena u katalogu (klik na katalog) mu iznosi 53,90 kn. Sviđa mi se što je ambalaža prozirna jer na takav način otkriva nijansu pudera, a i preostalu količinu proizvoda. Puder sadrži SPF zaštitu 20. The One IlluSkin puder je dostupan u šest nijansi. Nijansa Fair Nude je druga najsvijetlija nijansa po redu, žućkastog podtona. S obzirom da je nijansa poprilično svijetla, vjerujem da bi prva nijansa po redu (Porcelain) odgovarala curama jako svijetle puti. Pumpica ima stoper te se proizvod može istisnuti samo kad se pumpica okrene s lijeva na desno, što je jako zgodno jer se na takav način sprečava mogućnost istiskivanja pudera npr. po neseseru ukoliko puder nosite sa sobom na putovanje.
Tekstura je srednje gusta, ali je puder lagan na licu. Ugodnog je mirisa, podsjeća na blagi miris kreme za lice. Poprilično je kremast i hidratantan te mislim da bi kao takav bio pogodniji za suhu kožu lica. Ovdje je riječ o puderu slabijeg prekrivanja, koji će u jednom sloju prekriti crvenilo na licu i ujednačiti ten. Zbog slabijeg prekrivanja moguće ga je nanijeti u dva sloja, no ja nemam običaj to raditi s niti jednim puderom, koliko god da je lagan na licu, jer mi je takav način nanošenja jednostavno pretežak na licu. Puder je divne teksture i lijepo se razmazuje pružajući prirodan izgled, što ga svrstava u one pudere koji su idealni kad želimo izgledati kao da nemamo ništa na licu, dok istovremeno koža lica izgleda svježe i zdravo. S obzirom da imam mješovitu kožu, T zona mi se zamasti nakon nekoliko sati od nanošenja bilo kojeg tekućeg pudera, pa je nanošenje pudera u kamenu neophodno. Zbog svoje kremaste teksture IlluSkin puder na mojoj T zoni izdrži otprilike oko 4 sata, dok s ostataka lica počne ravnomjerno nestajati nakon otprilike 6 sati od nanošenja. Nisam imala nikakve reakcije na ovaj puder u smislu crvenila, prištića ili akni.




Oriflame The One IlluSkin korektor je smješten u prozirno, mekano plastično pakiranje na tubu, količine 10 ml. Trenutna cijena u katalogu mu iznosi 17,90 kn. IlluSkin korektori su dostupni u tri nijanse Fair Light, Nude Pink i Nude Beige.
Fair Light je najsvjetlija nijansa rozog podtona. Korektor ima gotovo iste karakteristike kao IlluSkin puder, što znači da je srednje guste teksture, fino se razmazuje na licu te je jednako hidratantan kao i puder, pa kao takav ima slabije prekrivanje. Potrebno ga je jako malo nanijeti zbog toga što je kremast i maziviji. Ne uvlači se u borice, niti ih ističe. S obzirom da se radi o poprilično svijetloj nijansi, na mojoj tamnijoj koži pruža efekat posvjetljivanja, Fiksiranje s puderom u kamenu je također neophodno kod ovog proizvoda kako bih produžila njegovo trajanje. S obzirom da mi kao sam nije dovoljan za prekrivanje podočnjaka, uglavnom ga koristim nakon što nanesem korektor jačeg prekrivanja kako bih posvijetlila područje ispod očiju. Trajnost mu je jednaka onoj kao i kod pudera, otprilike 4 do 5 sati kad počne nestajati s kože.

Na posljednjoj slici možete vidjeti kako puder i korektor izgledaju na mom licu. Na lijevoj strani (vaša lijeva, moja desna) lica sam nanijela puder i korektor na polovicu lica, a na drugoj polovici lica nemam ništa. Mislim da je razlika najuočljivija na području podočnjaka. Nijanse proizvoda su realnije na posljednjoj (donjoj) slici.






*proizvodi ustupljeni na testiranje

Da li ste isprobali proizvode iz posta? Ili nešto iz The One kolekcije? :)
Maja xx

Broj komentara: 12:

  1. Puder mi se jako sviđa dok mi se korektor skuplja u linijama no inače bi i on bio sjajan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si zadovoljna s puderom. :) Šteta za korektor.

      Izbriši
  2. Zanimaju me oba proizvoda i naručila sam ih od frendice kao poklon za skorašnji rođendan. Sviđa mi se opis, tj. to što su tako kremasti :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Korektor mi je odličan a puder cuvam za hladnije zimske dane jer se brzo zamastim s njime trenutno. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si zadovoljna, nadam se da ćeš i s puderom biti također. :)

      Izbriši
  4. Da,imam ih i zadovoljna sam kada mi nije potrebno veliko prekrivanje nedostataka na kozi (bas kao sto si napisala) :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Svidjeli su mi se i puder i korektor. :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~