Givenchy - Dahlia Divin EDP


Nova Dahlia Divin sa svojim prethodnicama dijeli samo oblik ambalaže, a miris je priča za sebe ili bolje rečeno, u ovom slučaju - za mene :) Dahlia Divin je uhvatila duh mirisa 90-ih godina prošlog stoljeća i to je ono što ga za mene čini posebnijim od trenutnih noviteta koji se nalaze na policama parfumerija.
Ako ste poput mene sentimentalni, volite miris bogatih, opojnih i pomalo orijentalih buketa cvijeća, koji će vas trenutno vratiti u djetinjstvo (pogotovo ako ste dijete s kraja '80-ih) onda ovu Dahliu svakako isprobajte. Dahlia Divin sa sobom nosi moj tračak djetinjstva, nevjerojatno je koliko me podsjeća na bakin Amarige, kojeg sam s jedva navršenih 12 godina udisala punim plućima kad god bi mi se ukazala prilika. I danas se sjećam točnog mjesta na kojem je bila ta bočica, u bijeloj sobi iza vrata ormara boje oraha, pokraj savršeno posloženih bijelih ručnika stajala je ta bočica koja me je činila sretnom svaki put kad bi ju uzela u ruke i pomirisala. Danas to isto radi i Dahlia Divin kad ju pomirišem, olfaktivno sjećanje me u sekundi vrati na sretne i bezbrižne dane.

Dahlia Divin je ženstven, senzualan i rekla bih ozbiljan miris kojem su jesen i zima idealni saveznici u razbijanju sivila. Trajnost mu je oko 8 sati na mojoj koži, opojan je, ali aura mu nije široka, već se brzo stopi s toplinom moje kože. Savršen je odabir za večernje izlaske i svečane prilike. Luksuzan i opojan parfem kojeg u svojoj mašti nazivam "modernim klasikom".
Ljubitelj sam i kolekcionar raritetnih mirisa koji se danas jako teško mogu naći, a Dahlia Divin je moram priznati, za mene pravo osvježenje i ulijeva mi nadu da mirisi poput nje mogu na ovakav način povratiti dio prošlost, jer znamo da su mirisi jedni od najintenzivnijih okidača koji potiču sjećanja za koja mislimo da smo zauvijek izgubili. A, ja uz Dahliu Divin i nekadašnji Amarige, zasigurno neću izgubiti jedno od vrijednijih sjećanja i prvih pokazatelja ljubavi prema mirisima.

Cijelu priču o Dahlii Divin, kao i o zaštitnom licu mirisa - Alicii Keyes možete pročitati OVDJE.





*PR poklon

Jeste isprobali Dahliu Divin? Dojmovi? Koja Dahlia je vaš favorit?
Maja xx

Broj komentara: 12:

  1. Ovu nisam probala, a definitivni favorit i tiha patnja mi je Dahlia Noir L'Eau :) Nadam se da će ipak biti moja samo ne znam kada ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti je L'eau verzija favorit, ova je čista suprotnost. Držim fige da što prije bude tvoja, a vjerujem da hoće! Ja sam svoju L'eau gotovo potrošila, lijep miris, ali Divin mi je uz prvu Dahliu EDP favorit. :)

      Izbriši
  2. Baš si predivno opisala ovaj miris, iako ga nisam još isprobala već mislim da bi mi se mogao svidjeti. Pročitala sam već nekoliko tvojih postova o mirisima i svi su prekrasni, baš se osjeti kroz tekst koliko voliš mirise i da se trudiš oko svake recenzije. Nisam primijetila kod drugih blogerica da se ovako unesu u tekst kao i ti, svakako nastavi tako i dalje, pratim te. :)
    Pozdrav,
    Dina

    OdgovoriIzbriši
  3. Fenomenalan opis/recenzija parfema kao i sve do sada! ♡

    OdgovoriIzbriši
  4. Uhhh, ja obožavam parfeme!!! Ova Dahlia mi je fenomenalna. Nisam ju kupila ali imam je na WL na visookom mjestu!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se i tebi sviđa, nadam se da će uskoro biti maknuta s WL :)

      Izbriši
  5. Odlična recenzija! Divno je kada nas mirisi vrate u djetinjstvo... :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~