5 do 50 (makeup)


Da razbijem monotoniju čestog pisanja recenzija, u današnjem postu sam vam htjela predstaviti 5 proizvoda koji cjenovno ne premašuju 50 kn i za koje smatram da su definitivno vrijedni tih novaca. I sama sam ih već nebrojeno puta kupila, a one koje do sad nisam potrošila sam nadopunila s novim nijansama.

Krenimo s već svima nam poznatim Maybelline Color Tattoo sjenilima čija cijena iznosi nekih 40-ak kn u drogerijama. Riječ je o vrlo trajnim i kvalitetnim sjenilima koji zbog svoje kremaste teksture mogu poslužiti kao baza za druga sjenila ili se mogu nanositi samostalno. Do sad imam četiri u kolekciji, ali vjerujem da ću si priuštiti još pokoju nijansu čim malo reduciram količinu sjenila koju trenutno posjedujem. :D O sjenilima sam već pisala u OVOM postu.


Eveline Celebreties je za mene najisplativiji i najbolji tuš za oči kojeg možete pronaći u drogerijama. Cijena mu je 25 kn (Kozmo) i dostupan je u crnoj, smeđoj i brončanoj boji. Koristim ga isključivo u crnoj boji koja je nevjerojatno pigmentirana i tuš je vrlo dugotrajan na kapcima. Usporednu recenziju s Essence vodootpornim tušem sam opisala u OVOM postu.


Kad su u pitanju obrve, ja sam jedna od onih osoba koja ne voli da se one jasno i očito ističu. Volim ih lagano popunit čisto da izgledaju urednije, ali nikad nisam htjela stanjiti svoje obrve jer sam zadovoljna s njima kako izgledaju i kao takve mi najviše odgovaraju. Problem je bio naći odgovarajuću nijansu olovke jer su sve koje sam isprobala imale izražen topli, smećkasti podton. Sa sjenilima mi se nije dalo raditi, pa sam naslijepo preko eBaya naručila od Misshe olovku za obrve u tamno sivoj nijansi. Moja prirodna boja obrva je gotova crna, a taj sivkasti podton je bio pravi pogodak jer olovka na obrvama izgleda prirodno. Olovka se može kupiti kao full size (auto) gdje je s jedne strane smještena olovka koja se može izvaditi, a s druge strane je češljić koji se također može izvaditi i s druge strane tog češljića stoji spužvasti aplikator. Postoji i refill pakiranje koje se može samostalno naručiti i umetnuti u za to predviđeni dio na (auto) olovci. S obzirom da je i refill sasvim solidne dužine, ja ga čak nisam ni imala potrebu umetati u taj (auto) dio olovke. Cijena za auto olovku se kreće od oko 6$ KLIK, a za refill od oko 3$ KLIK .


Golden Rose ruževi su odličan omjer cijene i kvalitete, a vjerujem da ste to do sad već svi to znali. :) Za sad u posjedu imam 5 nijansi, a kolekciju još uvijek nisam proširila jer imam previše sličnih nijansi. Moje preporuke idu za ove odlične, pigmentirane i trajne ruževe koji koštaju 30-ak kn.


I za kraj sam ostavila L'oreal lakove za nokte. Možda će vas cijena od 35 kn i količina od 5 ml odbiti od kupnje, ali kad se uzme u obzir oblik četkice (vrlo sličan Lancome lakovima) koji je meni osobno savršen, pigmentacija, dugotrajan sjaj koji lak pruža, kao i trajnost istih ja im u tom slučaju cijenu opraštam. Ukoliko u kolekciji imate više lakova za nokte, vjerujem da je i ovih 5 ml sasvim dovoljno jer se barem potroše do kraja i ne bacaju se kao oni lakovi koji imaju veću militražu, a stoje nepotrošeni. U ovom slučaju cijena i kvaliteta su za mene u potpunosti opravdani.


Koji su vas makeup proizvodi oduševili, a da im cijena ne prelazi 50 kn? Dijelimo li iste favorite?
Maja xx

Broj komentara: 18:

  1. Odlična ideja! Dala si mi misliti o Evelinu ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljiv post svakako!
    Meni su super ti lakići u manjoj militraži jer ih tako barem potrošim. Imam ih hrpetinu, neke namažem jednom onda stoje pa se osuše. Pa ih na kraju bacim.
    Isprobaj Pupa lakove, u Mulleru su po cca 45kn. Manja je militraža. Postojanost i pigmentiranost u redu. Četkica je isto super. Uglavnom, preporučujem :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Slažem se s tobom i hvala na prijedlogu, Pupine ću svakako isprobati. :)

      Izbriši
  3. ovu Missha olovku moram probati, za ostalo se slažem da su fenomenalni proizvodi :)

    OdgovoriIzbriši
  4. od istih djelimo sjenila za oči i GR ruzeve

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da si jednako zadovoljna s proizvodima kao i ja. :)

      Izbriši
  5. izvrstan odabir. :D maybelline sjenila jako volim dok se s eveline tušem nisam pronašla, a koliko se sjecam upravo nakon njega sam od istih u potpunosti odustala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđaju. Eveline je meni odličan i puno bolji od nekih skupljih tuševa. Baš šteta šta se nisi našla s njim.

      Izbriši
  6. Odličan odabir proizvoda, neke odavde i sama koristim i obožavam :)

    OdgovoriIzbriši
  7. U, ove Missha olovke bi mogle biti pun pogodak za moje gotovo pa crne obrve :D I u potpunosti se slažem s tobom za lakove, ja ih obožavam i imam dosta nijansi koje trošim godinama jer mi je njihova količina (ovi preko 10 ml) gotovo nepotrošiva :) Ovi manji su idealni :) A Maybelline sjenila su mi naj naj ikad :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Missha je odlična. A, lakovi su stvarno prva liga, što više reći za sjenila sve potpisujem što si napisala. :)

      Izbriši
  8. Slazem se za gr ruzeve, maybelline sjene i loreal lakove.. Da, jesu mali, i vecinu odbije kupovina, a ja sam svoje kupovala svaki put kad su bili na snizenju i bas ih volim. Sto kazes, ionako ovi veci samo stoje i nikad se ne bace, a tri loreala sam uspjela cak da potrosim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah slažem se s tobom i draže mi je kad ga potrošim do kraja, a ne da bacim napola potrošen lak. :)

      Izbriši
  9. meni je recimo essence tuš zakon, fenomenalan je <3
    maybelline sjenila su mi super, ali sam se ograničila samo na jedno - bijelo, htjela bih malo smanjiti svoju kolekciju makeupa ;/
    volim l'orealove lakove, premda ih kupujem na akciji jer mi je cijena za ovu malu bočicu ipak previsoka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je on bio odličan, dok nisam isprobala ovaj od Eveline. :D
      Za L'oreal lakove se slažem najpovoljnije ih je kupiti na akciji, mala je količina ali su zaista kvalitetni.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~