Azzedine Alaïa - Alaïa EDP


Titula najneobičnijem mirisu s do sad najljepšom bočicom u ovoj godini zasluženo ide modnom kreatoru - Azzedinu Alaïi i njegovoj prvoj mirisnoj kreaciji Alaïa. S obzirom na mnoštvo mirisnih bočica koje svakodnevno viđamo u parfumerijama, moram priznati da me nije već dugo miris očarao zbog svoje neobičnosti kao što je to napravio Alaïa.
Alaïa je nešto potpuno drugačije od do sad viđenih, popularnih mainstream mirisa koje možete osjetiti na svakoj drugoj curi u gradu. Alaïa je miris koji bira vas i kojeg će nositi mnogo manji broj pripadnica ljepšeg spola, iako bi se u njemu mogao pronaći i pokoji muškarac. Poseban i specifičan miris kojeg je iskreno teško opisati, vrlo apstraktan, a to je ono što je Azzedine želio postići. On je s ovim mirisom želio uhvatiti viziju, a ne napraviti miris koji priča priču. Zamislite koliko je istovremeno uzbudljivo, neobično i vjerojatno teško bilo realizirati nešto ovakvo i naposljetku pretočiti u miris. Ali vrijedilo je, ja sam očarana. Iako, moram priznati da me je miris odbio prilikom prvog isprobavanja, no ta crna, masivna sjajna bočica me je i dalje privlačila k sebi, a naposljetku, kad sam odbacila svaku predrasudu koju sam stvorila pri prvom isprobavanju pokazao mi je svu svoju raskoš i zavoljela sam ga. Vrlo, vrlo neobičan i privlačan miris.

Azzedine Alaïa je inspiraciju našao u mirisu od sunca užarene opeke nakon polijevanja hladnom vodom, gdje se istovremeno miješaju topli i hladni tonovi i tu je viziju pretočio u miris. 

Alaïa je mračan, hladan, misteriozan, provokativan i snažan miris koji iznad svega slavi ženstvenost na vrlo zanimljiv i atraktivan način, baš kao što to Azzedine radi sa svojim modnim kreacijama. Top note na trenutak zaista podsjećaju na vlagu i prašinu, no simfonija toliko kontradiktornih nota je savršeno izbalansirana i kreatorova vizija je jasno prenesena. Što je miris duže na koži mijenja se, prilagođava se i jednostavno ga s vremenom volim sve više. 

Osim vrlo neobične vizije koja je prenesena u tamnu, masivnu bočicu inspiriranu Alaïinim popularnim kožnim remenom iz 90.-ih sa zlatnim čepom koji pruža dašak luksuza, Alaïa je također poželio da miris nije orijentalan i da se u njemu ne raspoznaje cvijeće, pogotovo ne bijelo iako miris u sebi krije cvjetne note poput ruže, ljubičice i božura, osobno ih nisam uspjela raspoznati. Pomalo suh, ima određenu težinu ali u kombinaciji s cvijećem pruža vrlo provokativan mirisni oblak koji se dugo zadržava na koži. 

Za kraj vam prilažem izjavu Mr. Azzedina, koji je objasnio miris ovako; 

"Creating a perfume is to confide in a woman, to steal her thoughts of tomorrow and run away with her before she ever looks back.
Creating a perfume is also knowing that, at that precise instant, the words I use to recount my secret already no longer belong to me.
My perfume is not reasonable – it makes time lie.
I dreamed of it like an archeologist dreams of sculptures from antiquity lying at the bottom of the sea for millennia, sculptures of perfect bodies, matched only by the women of today – an ideal and timeless beauty.
My perfume comes from far away, it is a perfume from the source.
It does not reflect any particular era, but emotions from every era. It does not come from any country, because it has traveled through them all. It does not resonate with any one season, because it lives in all seasons.
My perfume springs from the union of all my present moments, from a time that I could not myself identify, expressed only in the feelings that its creation revealed to me.
My perfume accompanies time, it has the insolence of an eternal present. At the same time a fragrance for day and for night, my perfume is the complex architecture of my most paradoxical sensations, those that have brought me the most beautiful rencontres of my life."
Nadam se da sam vas s ovim tekstom uspjela pripremiti i zaintrigirati da odete isprobati Alaïa miris (ako još niste)? :)
Više službenih informacija o mirisu, kao cijene i video spot možete pronaći OVDJE.




*proizvod ustupljen na testiranje
Maja xx

Broj komentara: 10:

  1. Kako ovo interesantno zvuči! Prilično sam sigurna da ga ovde nema, ali svakako ću iskoristiti priliku da ga pomirišem kad dođem u Zagreb.

    OdgovoriIzbriši
  2. Probat cu ga prvom prilikom. Sviđa mi se nacin na koji si ga opisala, vrlo zanimljivo. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Djeluje stvarno interesantno. Svakako ću ga isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Strašno primamljujuće zvuči!! Jako si ga lijepo opisala i pobudila u meni veliku želju da ga isprobam. Sviđa mi se i bočica.
    Volim nositi takve neuobičajene mirise, posebne i profinjene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala ti! <3 Drago mi je da sam te zainteresirala, nadam se da će ti se svidjeti, a bočica je savršena.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~