Kenzo - Flower By Kenzo L'elixir EDP


Sigurna sam da ste do sad svi vidjeli ili isprobali vrlo popularni Kenzo Flower koji je obilježio kraj 20. stoljeća i postao kultni miris. Zanimljivo je da iako sam posjedovala i koristila mnogo Kenzovih mirisa prvi Flower nisam nikad. Uvijek sam ga isprobavala u parfumerijama, ali nekako nisam imala potrebu da ga imam u svojoj kolekciji. Lijep je taj Kenzo, nosi sa sobom specifičnost svog doba, ali nedovoljno da me intrigira i da se pridruži mojoj mirisnoj kolekciji. Nakon nekoliko raznih verzija Flowera koje su izašla od 2000. godine, posljednji koji je lansiran 15 godina poslije slavi "snagu cvijeta" i nazvan je Flower By Kenzo L'elixir. Smješten je u tamno crvenu bočicu i predstavlja vrlo intenzivnu i zavodljivu verziju prvijenca. Kreator oba spomenuta mirisa je Alberto Morillas i primjetno je kako je s posljednjim mirisom poželio da se novi Kenzo Flower uklopi u masi sličnih mirisa koji trenutno predvode mirisno tržište, a to su gurmanski, slatki i opojni mirisi, kakav je i novi Flower By Kenzo L'elixir. Pravi je predstavnik gurmanske grupe mirisa, što osobno volim jer sam u posljednje vrijeme opsjednuta njima. Vrlo sladak, intenzivan i poseban na svoj način. Posjeduje određenu oštrinu, ali s vremenom postane vrlo umiljat jer svojom gurmanskom toplinom zaista zna ugrijati i najhladnije zimske dane. Otvara se slatkim voćnim notama maline, no ubrzo prevladava sirupasta slatkoća da odmah poželim nešto slatko. Kad se nakon nekoliko sati smiri na koži postane vrlo nježan i topao.
Novi Flower By Kenzo L'elixir je zadržao dušu prvog Flowera ali mu je pružio slatkoću i mekoću kako bi se svidio mlađoj populaciji. Prvijenac je ozbiljniji miris, dok je L'elixir nešto što će zasigurno odabrati mlađa populacija jer je nosiviji, umiljatiji i slađi zahvaljujući dobitnoj kombinaciji koju čine burbon vanilija i praline.
Bočica je zadržala svoj prepoznatljiv vitki oblik ali se "smjer" bočice razlikuje ovisno o militraži. Obojana je u duboku crvenu boju koja savršeno utjelovljuje jedan eliksir.
Uvijek su mi Flower bočice bile lijepe i zaista su postale zaštitni znak tog mirisa, ističu se iz mase i prepoznatljive su. Trajnost Flower By Kenzo L'elixir mirisa je oko desetak sati na mojoj koži. Informacije o cijenama i dostupnim militražama možete provjeriti OVDJE.





*proizvod ustupljen na testiranje

Maja xx

Broj komentara: 10:

  1. Mene kao obožavateljicu parfema ovakvi postovi jako zanimaju! Imala sam Kenzo Flower, ali ovu verziju nisam niti pomirisala. Pakiranje, tj. boja boce je jako lijepa. Kenzo ne odustaje od svog stila i to mi je baš drago. Po tvom opisu vjerujem da bi mi se miris ovog parfema svidio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, Kenzo ne odustaje od svog stila i zbog toga je poseban. Vjerujem da bi ti se svidio ako voliš slatke mirise, za zimu je odličan! :)

      Izbriši
  2. Davno sam imala prvi Kenzo Flower,bio mi je dobar,bas kao sto kazes,bocica se jednostavno istice iz mase.Ovaj mi zvuci kao nesto mmmmm,morat cu i njega pomirisati.Btw,jucer sam kupila Paco Rabane Olympea,ipak je prevagnula:-)I prefin mi je,bas onako nekako poseban,topao:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj ga svakako, vrlo sladak, slađi od Goldee i od Olympee.
      :D :D U svakom slučaju nisi pogriješila, bitno je da si zadovoljna s odabirom. :)

      Izbriši
  3. Pozdrav, joj ja nikako da pronađem svoj omiljeni parfem :( Jedan dan mi je super, kad opet dodjem u parfumeriju nije to to, a posebno mi se ne sviđa kako se razvija na mojoj koži. Napredovala sam utoliko da sam barem shvatila da volim slatkaste mirise (La vie e belle imam ali nije mi..baš...) iako sam mislila da volim svježe, lagane (npr. DG Light blue, chanel zeleni ) . Trenutno mi se ok čini Blossom JC i Nina Ricci onaj od jabuke, ili Gucci BAmboo. E sad, jesu li oni isti tipovi mirisa ili mi stvarno nema pomoći sa objašnjavanjem mirisa ./
    Možda da i ovoga pomirišem...možda bi to bilo to.
    Koliko te pratim...znam da se razumiš u parfeme... ti mi se činiš kao osoba koja bi mi mogla možda preporučiti koji slatkasti parfem još da pošnjofkam, pa da nadjem nešto za sebe - napokon. Puno pozdrava ! Nela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok Nela, hvala ti na javljanju. :)

      Po ovome što si napisala rekla bih da voliš mirise raznih kategorija, ali naginješ prema voćnim i slatkim mirisima. Ako ti La Vie nije baš ono što tražiš, nisam sigurna da li bi ti se Kenzo 100% svidio jer je puno slađi od La Vie kao i od Ninine jabuke, pretpostavljam da misliš na onu prvu - crvenu?
      Preporučit ću ti nekoliko mirisa pa svakako isprobaj neke od tih, možda nađeš neki koji će ti najbolje odgovarati. :)
      Versace - Bright Crystal i/ili Absolu, Chanel - Coco Mademoiselle, Lolita Lempicka - Lolita edt i/ili edp, Gucci II, Lanvin - Eclat De Fleurs, Paco R. - Olympea, Bvlgari - Omnia Coral, Lancome - Miracle, Victor & Rolf - Flowerbomb, Lancome - Tresor in Love i/ili Midnight Tresor to mi za sad pada na pamet, nadam se da ćeš naći neki koji će ti odgovarati, ako isprobaš koji od ovih i ako se sjetiš javi kakav ti je koji bio. :)

      Izbriši
  4. Hvala ti puno, puno na odgovoru, baš sam ugodno iznenadjena brojem prijedloga, sve ti je u malom prstu :)
    Vec danas se bacam u istraživanje pa se svakako javim... barem na mail....
    Čitamo se.....
    Nela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i nema na čemu, meni je to gušt. :)
      Nadam se da će ti se neki od prijedloga svidjeti.

      Izbriši
  5. Nisam ovaj ni probala, pa ne mogu vjerovati, :-)))
    Čini mi se po opisu onako okej za zimu i hladnije dane, mislim da bi mi pasao u tim varijantama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu ni ja vjerovati da nisi! :D
      Da, da za zimu je idealan. ;)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~