Nivea Repair & Targeted Care


Nivea je nedavno predstavila dva nova proizvoda (šampon i regenerator) za njegu suhe i oštećene kose, riječ je o liniji pod nazivom Repair & Targeted.
Službene informacije za spomenutu liniju tvrde slijedeće: 
Površinski zaštitni sloj korteksa dlake, kutikula, štiti kosu od negativnih utjecaja i oštećenja nastalih prilikom UV zračenja, stiliziranja i korištenja sušila za kosu. Prilikom oštećenja kutikule, korteks ostaje nezaštićen što uzrokuje listanje kose i ispucale vrhove. Jedinstveni KeraDETECT sustav sadrži pozitivno naelektrizirane molekule koje privlače negativno naelektrizirane dijelove kose te ju tako obnavljaju točno na mjestima na kojima je oštećena, istovremeno ju štite i čine mekom. Inovativni KeraDETECT sustav jedinstvena je kombinacija triju komplementarnih aktivnih tvari: Repair Active, pantenola i peptida. 
Repair Active otkriva oštećenja na površinskom sloju kose te ih obnavlja na mjestu gdje je potrebno, istovremeno njegujući kosu na inovativan način. Pantenol  dubinski prodire u kosu, hidratizira ju i jača iznutra. Peptidi prianjaju uz površinu vlasi, obavijaju je zaštitnim slojem te pružaju kosi dodatnu zaštitu od vanjskih utjecaja. Nova Nivea Repair & Targeted Care linija sadrži i novu njegujuću Nutri-Essence formulu s hranjivim uljem makadamije i Eucerit®-om koji dodatno hidratiziraju oštećenu kosu, štite ju od lomljenja i ispucalih vrhova te dubinski obnavljaju strukturu dlake iznutra.

Proizvodi su smješteni u prepoznatljivo svijetlo plavo pakiranje specifično za Niveine proizvode za njegu kose. Šampon sadrži 250 ml, a regenerator 200 ml oba proizvoda su cjenovno ista i koštaju 21,90 kn. 

Šampon i regenerator su srednje guste teksture i ugodno mirišu jer su suptilno prožeti prepoznatljivim Niveinim mirisom što mi se sviđa jer miris nije preintenzivan, ali kao takav nažalost se ne zadržava dugo na kosi nakon sušenja. Moja kosa je gusta, teška i ima tvrde vlasi, srećom ne zamasti se brzo, no vrhovi su uvijek suhi ukoliko se ne brinem adekvatno o njima. S obzirom na gustu teksturu ovih proizvoda, kosu sam šamponirala jednom (što obično i radim, jer najčešće koristim šampone slične ili iste teksture) jer je sve više od toga za moju kosu preteško, ne izgleda lijepo i brže se zamasti. Već prilikom ispiranja šampona kosa mi je bila osjetno glađa na dodir gotovo jednako kao i kad stavim regenerator zbog čega je ova linija skinula s trona do tada omiljenu mi Garnier Ultra Doux liniju za suhu kosu. Uz upotrebu regeneratora kosa je bila još glađa, a raščešljavanje kose je bilo osjetno lakše. Regenerator sam nanosila od polovice dužine kose pa sve do vrhova, raščešljala bih kosu da što bolje rasporedim proizvod po njoj i potom ju isprala s vodom, nije bilo potrebe da regenerator držim nekoliko minuta na kosi prije ispiranja, jer je proizvod dovoljno hidratantan i brzo djeluje. Nakon sušenja moja kosa uvijek izgleda kao sam stavila dva prsta u struju i ukoliko ju ne ispeglam isti dan, napuhani izgled kose će me pratiti do slijedećeg dana, no kod Repair & Targeted linije sam primijetila da ta napuhanost splasne u roku od 2 - 3 sata od pranja što do sad nisam postigla s niti jednim drogerijskim proizvodom za njegu kose. Nisam primijetila da mi je kosa sjajnija, iako to ovi proizvodi obećavaju no dobila sam komplimente kako mi kosa lijepo izgleda i da se sjaji. No ono što sam primijetila je da mi kosa manje ispada i da je discipliranija. Kod suhih vrhova nisam primijetila da su mi ovi proizvodu iste zagladali, ali s obzirom da sam vam na početku ovog teksta napisala kako su moji vrhovi uvijek suhi niti jedan proizvod drogerijskog, kao ni profesionalnog ranga mi do sad nije pomogao toliko u tome da mi zagladi vrhove bez da imam potrebu dodatno koristiti ulja za kosu. Osobno sam prezadovoljna s ovom Niveinom linijom za kosu i planiram ju kupovati jer mi se u posljednje dva mjeseca od kad ju koristim zaista pokazala odličnom.





*proizvodi ustupljeni na testiranje 

Maja xx 

4 komentara:

  1. ovo su proizvodi za moju kosu :D sigurna sam da ce se ubrzo naci u mom vlasnistvu :D
    posjeti moj blog :)
    mystiquel0ve.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  2. Isprobala sam ove proizvode, doduše u malim količinama jer sam imala one male testeriće iliti putna pakiranja. Baš lijepo mirišu i to malo što sam isprobala je bilo čisto okej. Imam isti problem s kosom, razleti se na sto strana, tako da ju obavezno peglam na svakom pranju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za miris, meni je divan. :) Joj to peglanje mi nije drago, ali što je tu je. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~