Niche mirisi u parfumerijama Martimex


Sigurna sam da će mnoge od vas obradovati vijest da parfumerije Martimex planiraju obogatiti svoj mirisnu ponudu s onom iz niche svijeta. Trenutno je dostupno nekoliko brendova (Zagreb/Trg B.J.J.) koje ću vam predstaviti niže u tekstu, a bit će ih još, među njima i jedan vrlo popularan kozmetički brend. Za vas koji niste upoznati s niche svijetom, to su mirisi koji se rade od mnogo kvalitetnijih sastojaka i ne sadrže sintetičke sastojke poput mainstream mirisa koji su dostupni u parfumerijskim lancima. Imaju svoju priču, a neki od njih prenose vrlo živu i jasnu sliku onoga što predstavljaju poput BeauFort London mirisa koje morate isprobati samo zbog svoje neobičnosti i pristupiti im otvorenog uma, jer vjerujem da će vas iznenaditi. :)
Jedan od trenutno dostupnih brendova je i francuski brend Esteban čijem sam predstavljanju prisustvovala prošli četvrtak i koji me je od kad je stigao odmah osvojio s nekoliko svojih mirisnih uradaka. Drago mi je što Martimex širi svoju ponudu na niche brendove i veselim se vidjeti što će nam još pripremiti u budućnosti. 


La Parfumerie Moderne:
La Parfumerie Moderne je nastala iz sjećanja jednog dječaka koji potječe iz hotelijerske obitelji. Uspomene iz velebnih, neoklasičnih hotela prošlog stoljeća, pretočene su u estetiku klasične francuske parfumerije. La Parfumerie Moderne je jedan od rijetkih brendova za koje se s punim pravom moze reći da je baš tradicionalan francuski. Philippe Neirinck, kreativni um iza brenda oživio je klasične formule na moderan i trendy način. Tako je nastao No Sport, parfem koji je proglašen najboljim niche parfemom 2015. godine po izboru parfumera i kritičara. La Parfumerie Moderne označava tradiciju, eleganciju i rafiniranost sirovih materijala. Kolekcija sadrži 3 mirisa: Cuir X, No Sport i Désarmant.






BeauFort London:
Niti jedan parfemski brend nije proizveo toliko pažnje kao BeauFort iz Londona. Svaki od 3 parfema predstavlja dio Engleske imperijalne povijesti jedne epohe. Parfem Coeur de Noir je baziran na knjizi J. Conrada, "Srce Tame" koji očarava notama tamne kože i zlatnog citrusa. Parfem 1805 Tonnere je posvećen bitki kod Trafalgara i zato miriši na barut, dim, paljevinu i rum. Niti jedan parfem olfaktivno nije dočarao pomorsku bitku tako vjerno kao ovaj. Indija, dragulj Engleskog imperija je pretočena u parfem Vi et Armis i donosi opojne note whiskyja, duhana, crnog čaja, tamjana i nevjerojatne doze opijuma. Ovo su parfemske vode u obliku ekstrakta koje su opjevale englesku prošlost.



Atelier des Ors:
Na jugu Francuske, u Provansi, rodio se parfemski atelier u kojem se alkemijski kombinira zlato s esencijama parfema. Veliki ljubitelj rijetkih cigara, oko sebe je okupio umjetnika koji se bavi zlatom i koji bočice parfema ispunjuje listićima zlata kako bi ostali u sitnim grumenima na koži, pomiješani sa svilenkastim parfemskim uljem. Atelier des Ors, u prijevodu "Atelier zlata" je francuski parfemski brend koji ima orijentalni prizvuk. Svaki od parfema je inspiriran Orijentom i mistikom koju nosi u sebi, pa su tako sastojci jedni od najskupljih na svijetu, od šafrana do popularnog ouda ili agar drveta. 
Kolekcija je predstavljena 2015. godine i sadrži 5 mirisa: Aube Rubis, Cuir Sacré, Larmes Du Désert, Lune Féline i Rose Omeyyade.







Sa 30 godina iskustva u stvaranju parfema, francuski brend Esteban spaja mirise sa najfinijim sastojcima i pripovijeda osjetilne priče kroz kreacije koje nas oduševljavaju svojim karakterom i zavode svojom ljepotom. Uzbudljivi, kvalitetni, originalni i duboki mirisi njihova su specijalnost. Ukorijenjen u tradicionalnoj parfumeriji i obogaćen suvremenim idejama, Esteban je, u posljednjih nekoliko godina, razvio kolekcije koje će očarati vaša osjetila:
Kolekcija LES MATIERES otkriva najfinije sastojke i to u samom srcu svojih uvodnih mirisa: Ambre, Cedre, Tonka, Cuir i Patchouli.
Kolekcija LES ACCORDS-individualna interpretacija glavnih mirisnih obitelji: Chypre, Floral, Woody i Oriental; sadrži slijedeće kolekcije:
LES BOISES (Bois Plume, Bois Velours); 
LES ORIENTAUX (Ambrorient, Orintalissime, Oriental Spice); 
LES FLORAUX (Sonata Flower, Angelic Flower)


Kolekcija EMPREINTE-izaziva mirisna sjećanja koja se njeguju duboko u našim mislima (Reve Blanc, Belle Au Parfum de Oud).





Maja xx

4 komentara:

  1. Mrzim bilo kakvu asocijaciju rata, borbe i sličnog, ali me je BeauFort London zagolicao da ga pomirišem. Nekada. Zbog ruma ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem te. Neobični su, svakako preporučam da onda isprobaš Coeur De Noir koji je meni osobno najomiljeniji iz linije ili East India. :)

      Izbriši
  2. Ohoh, vrlo su zanimljivi ovi mirisi. Svašta bi mi se svidjelo :-). Posebno mi je zapeo Coeur de Noir!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, sigurno bi! :)
      Coeur de Noir je nešto totalno drugačije od svega šta san do sad probala. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~