Garnier Biphase Micellar Cleansing Water in Oil


Od kad su se micelarne otopine pojavile na tržištu postale su dio moje rutine kad je u pitanju čišćenje i njega lica. Uvijek ih moram imati u zalihama jer su mi postale omiljeno sredstvo za uklanjanje makeupa. Isprobala sam i druge proizvode takve namjene ali micelarne otopine su moj broj 1 odabir za čišćenje lica i uklanjanje makeupa. Do danas sam potrošila nebrojene količine micelarnih otopina od raznih brendova, ali se najčešće vraćam onoj prvoj od Garniera (rozi čep) vjerojatno iz navike. Isprobala sam i one s plavim i zelenim čepom koje mi također odgovaraju, no prva verzija mi je osobno najomiljenija.
Nakon spomenutih verzija stigla nam je i četvrta – dvofazna micelarna koja objedinjuje dvije komponente čineći tako još jedan u nizu proizvoda idealnih za čišćenje lica.
Nova dvofazna micelarna otopina obogaćena je uljem argana i micelima koji uklanjaju kompletan makeup. S obzirom da je formula kod ove micelarne otopine masna, nije potrebno lice i oči trljati istim intenzitetom kao i s običnom micelarnom. Naime, dvofazni čistači rastvaraju makeup kad se natopljena blazinica prisloni na područje s najviše makeupa (kod mene su to najčešće oči) i nakon nekoliko sekundi odstrani se većina makeupa uz minimalno trljanje odnosno mnogo manje nego s klasičnim micelarnim otopinama.

Nova, dvofazna micelarna ima predivan cvjetni miris i mislim da je to do sad jedina micelarna otopina koja posjeduje konkretniji miris, jer su one obične najčešće bez mirisa ili mirišu vrlo suptilno. Kod ove micelarne mi se sviđa što je vrlo nježna na koži i ne iritira mi okoloočno područje niti ostavlja crvenilo nakon trljanja. S obzirom da sadrži ulje ostavlja masni trag na koži lica, ukoliko nemate naviku isprati lice nakon korištenja micelarne možda bi vam ova mogla biti teška na licu, ali bi mogla odgovarati pojedincima sa suhom kožom ukoliko ju ne želite ispirati s vodom. S obzirom da imam mješovitu kožu lica, a i obavezno uvijek operem lice nakon što uklonim makeup to radim i nakon korištenja ove dvofazne micelarne.


Dvofaznu micelarnu je potrebno protresti prije upotrebe kako bi se komponente sjedile i kako bi se izlila optimalna količina ulja i micelarne na blazinici. Dolazi u plastičnoj boci, zapremnine 400 ml poput svojih prethodnica, a cijena joj iznosi nešto više od 40 kn u drogerijama zbog čega je nešto skuplja od svojih prethodnica.



*proizvod ustupljen na testiranje

Maja xx

4 komentara:

  1. Probala sam ju i meni se sviđa, dobro mi skida makeup i lijepo miriše. :)
    Petra

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam nedavno kupovala micelarnu i htjela kupiti ovu novu, ali nekako mi je ruka posegnula za onu sa rozim čepom. O toj s rozim čepom sam čitala hvale i hvale, a nikako da je probam. Tako da je odluka ovaj puta bila roza, :-)) I zadovoljna sam njome. Sljedeći put onda kupujem ovu novu, dvofaznu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roza je i meni najdraža. Ova je efikasnija i prekrasno miriše. Vjerujem da nećeš pogriješiti s niti jednom verzijom. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~