Issey Miyake Nuit d'Issey EDT & EDP


Issey Miyake je jedan od neobičnijih kreator, pogledate li samo oblik mirisnih bočica namijenjenih ženama shvatiti će te o čemu pričam. Neobične su i one za muškarce, ali ne u tolikoj mjeri koliko za žene. Jedne od takvih su i one koje predstavljaju Nuit d'Issey mušku mirisnu kolekciju. 

Nuit d'Issey je dostupan u parfemskoj i toaletnoj verziji, iako ih dijeli isto ime i oblik bočice te pokoja zajednička nota, na koži nemaju dodirnih točaka, no oba mirišu vrlo zavodljivo, privlačno i muževno. 
Parfemska varijanta dolazi u mat glatkoj neprozirnoj bočici crne boje i nosi sa sobom duboke i intenzivne note pačulija i kože, koje uz početne note citrusa i bibera dominiraju na mojoj koži oko 7 sati. Nota kože mu daje nešto drugačiji štih, s obzirom da postoji nekoliko vrsta kože koja se koristi u mirisima, ova kao da posjeduje određenu oporost u kombinaciji s baznim notama već spomenutog pačulija i puderaste note tonke. 
Toaletnu verziju krasi crna staklena prozirna bočica, dok je sama kompozicija trajnija i osjetno svježija u odnosu na parfemsku zbog veće koncentracije citrusa koju sadrži. Trajnost mirisa kod toaletne je produžena zbog dodatnih nota vetivera i tamjana koje pak nisu dominantne. Ljepše se razvija na mojoj koži u odnosu na parfemsku verziju, pružajući svu svoju raskoši kroz 10 sati koje provede na njoj. 
Vrlo dobro izbalansirane note krase obje kompozicije, na mojoj koži oba mirišu drugačije nego na muževoj, što je sasvim razumljivo jer muška i ženska koža imaju različit ph, na mužu se oba mirisa mnogo ljepše razvijaju i mirišu mnogo privlačnije.

Parfemsku verziju bih preporučila kao idealan odabir za ozbiljnog, odraslog muškarca koja će savršeno zaokružiti elegantnu kombinanciju s odijelom ili večernje izlaske tijekom jeseni i zime, dok je toaletna blaža i svježija varijanta idealna za dnevne izlaske tijekom cijele godine ili večernje izlaske tijekom ljeta u neopterećenoj casual kombinaciji prikladnoj za sve generacije. Obje verzije su vrlo dobar izbor ako ne želite gubiti puno vremena u parfumeriji isprobavajući mirise, a želite imati one s kojima ste sigurni tijekom cijele godine onda vam svakako preporučam da isprobate Nuit d'Issey u parfemskoj i toaletnoj verziji vjerujem da će te sigurno jedan, ako ne i oba, zavoljeti. :)




*proizvod ustupljen na testiranje

Maja xx

4 komentara:

  1. Po opisu se čine vrlo primamljivi. I da, definitivno se slažem za neobične bočice kod ženskih verzija mirisa. Genijalne su!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan opis kao uvijek i prekrasne slike! <3
    Petra

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~