Londontown Lakur & Kur


Nedjelju (ukoliko je neradna) volim provesti kod kuće, tada si najčešće priuštim svoju verziju "pampering day at home", koja uključuje pranje kose, ispijanje kave, stavljanje maske na lice, pravljenje pizze za ručak, isprobavanje makeup-a, lakiranje noktiju ... 
Kad smo kod lakiranja noktiju, što je i razlog pisanja ovog posta, željela sam vam reći nekoliko riječi o brendu Londontown i njihovim Lakur lakovima za nokte i liniji za njegu noktiju po imenu Kur
Iako će te možda, poput mene pomisliti kako je riječ o britanskom brendu to pak nije istina jer je riječ o američkom kojem priča započinje u malom cvjetnom vrtu u gradu Radlett u Engleskoj.
U nastojanju da se hidratiziraju ruke i nokti i da ih se zaštiti od hladnog engleskog zraka, ručno izabrane biljke i cvjetna ulja kombinirani su kako bi stvorili ono što danas zovemo “KUR”, ultimativni sistem za njegu noktiju.
Prožet sa samo najboljim sastojcima, kur je načinio preokret u industriji za njegu noktiju i postavio novi standard sa izuzetnim rezultatima. Kraljevski uglađen i profinjen, Londontown „LAKUR“ kolekcija poboljšanih boja predstavlja sljedeći korak u evoluciji lakova za nokte. Spajanjem ekskluzivnih LONDONTOWN sredstava za njegu noktiju s hranjivim prirodnim sastojcima, Lakur “5-bez” formula (bez formaldehida, toluena, DBP, formaldehid smola, kamfora - ne toksičan, veganski, bez glutena) pruža izrazito drugačiju, dugotrajnu izdržljivost s bogatim pigmentom. Lakovi sadrže prirodne botaničke ekstrakte – uljanu repicu, kamilicu, češnjak i Vitamin B7 koji njeguje nokte i potiče rast stanica. LONDONTOWN USA tvrtki ponosni su na britansku tradiciju na kojoj su osnovani te su posvećeni luksuzu i prirodnim sastojcima u svojim proizvodima.

Londontown kolekciju lakova za nokte možete ekskluzivno pronaći u parfumerijama Martimex.

Londontown Lakur - Buckingham Blue (12 ml/114,90 kn) //
Riječ je o dubokoj tamno plavoj nijansi koja u sjeni izgleda gotovo crno, tek na direktnoj svjetlosti može se primjetiti kako nijansa zaista izgleda. Formula laka je idealne gustoće i vrlo, vrlo pigmentirana, u jednom potezu pruža potpuno prekrivanje i puni intenzitet boje. Četkica je srednje debljine i (za mene osobno) idealne dužine, precizna i ne ostavlja tragove nakon nanošenja jer se tekstura laka savršeno sjedinjuje sa svakim potezom četkice po ploči nokta. Ne vide se prijelazi i lak u dva do tri poteza četkicom prekriva čitavu ploču nokta. Vrlo brzo se suši, iako sam oko toga čak bila malo skeptična s obzirom na teksturu, ali sam moram priznati ostala ugodno iznenađena brzinom sušenja, nakon čega ostavlja sjajni završetak na noktima. Na mojim noktima izdržao je maksimalno tri dana (bez nadlaka) kad se počeo skidati s vrhova noktiju. Ono što bi htjela istaknuti kod ovog laka je izgled noktiju nakon skidanja laka s acetonom, obično mi nokti budu primjetno tanji i mekaniji kad skinem većinu lakova s noktiju no to mi se s ovim lakom nije dogodilo. 

Kur nail hardener & Base Coat (12 ml/125,00 kn) //
Kur linija sastoji se od sveukupno 11 proizvoda za njegu, jačanje i obnavljanje noktiju i kožice oko noktiju. Kur proizvod kojeg sam isprobala je zapravo 2u1 proizvod koji osim što učvršćuje nokte služi i kao bazni lak za lakove u boji kako bi im produžio trajnost, a pri tom očuvao ploču noktu te naposljetku omogućio i lakše uklanjanje laka s noktiju što ovaj proizvod zaista odlično radi. Suši se gotovo trenutno nakon nanošenja ali savjetujem da sačekate barem desetak minuta prije nego nanesete sloj laka u boji, jer iako suh, na noktu zna malo stvarati probleme iz nekog razloga i odbija suradnju s četkicom Lakur laka u boji tj. četkica ne klizi glatko. Ja ga osobno volim više nositi kao samog u ulozi proizvoda za učvršćivanje noktiju kao i suptilnog sjaja koji pruža noktima, nego kao bazu za lak u boji. No u ulozi baznog laka omogućuju da se lak lakše ukloni ne ostavljajući iza sebe nered tj. tragove od uklanjanja laka.




*PR pokloni

Maja xx

4 komentara:

~ I N S T A G R A M ~