Lancome x Olympia Le Tan Olympia's Wonderland


"Kolekcija Olympia’s Wonderland istovremeno je dražesna i sofisticirana, klasična i odvažna te savršeno utjelovljuje koncept koji spaja Lancôme i Olympiju Le-Tan: ljubav prema ekstravagantnim bojama i slobodno izražavanje seksipila prožeto prepoznatljivim, nekonvencionalnim pariškim šikom.
Olympia Le-Tan istoimeni je brand pokrenula 2009. godine. Njezine raznobojne kreacije spajaju nespojivo – svijet seksi pin-upa iz četrdesetih i pedesetih godina dvadesetog stoljeća i razigranu naivnost djetinjstva: glamur prožet istinskom radošću.
Ljubav prema vezenju naslijedila je od bake te je ubrzo postala poznata po mini torbicama, minaudières, s ručno izvezenim motivima koji podsjećaju na naslovnice starih knjiga. Glumice i modne ikone prihvatile su ih s oduševljenjem, a pret-à-porter linija koju je lansirala 2010. također je doživjela izniman uspjeh.

S obzirom da i sama obožava upečatljivo crveni ruž na usnama i odvažne nijanse laka na noktima, kolekcija Olympije Le-Tan za Lancôme odiše nostalgičnim duhom, a počasno mjesto zauzima Olympijina omiljena boja: ružičasta!
Stil Olympije Le-Tan temelji se na suvremenoj interpretaciji vintage modnih stilova. Stoga je rado zavirila u Lancômeov arhiv, gdje joj je pozornost privukao jedan detalj iz bogate povijesti ove kozmetičke kuće – lik anđela.
Armand Petitjean izabrao ga je za zaštitni znak linije dekorativnih proizvoda 1935. No s vremenom je pao u zaborav, dok je ruža sve do danas ostala prepoznatljiv Lancômeov simbol.
Olympia Le-Tan odlučila ga je ponovno pokazati svijetu, i to na svoj jedinstveni način! Pripremite se na iznenađenje… Crpeći nadahnuće iz očaravajuće estetike prošlih vremena, u Olympijinoj reinterpretaciji Lancômeov anđeo dobiva ženski predznak, utjelovljujući nestašno, seksi biće ružičaste kose i žarko crvenih usana i noktiju, s naočalama u obliku srca (za čitanje, dakako). Buntovni anđeo u liku neodoljive pin-up djevojke iz 1950-ih ima glavnu ulogu u ovoj posebnoj kolekciji."

Lancome x Olympia Le Tan Olympia's Wonderland paleta (587,00 kn) // 
Paleta sjenila koja podsjeća na knjigu ukrašena je izvezenim motivom pin up anđelice koja sjedi na oblaku i čita knjigu je zaista nešto vrlo efektno i neuobičajeno za vidjeti na ovakvom makeup proizvodu. Pakiranje je vrlo čvrsto i zasigurno nešto što privlači pažnju, a svakako je i nešto posebno jer osim što efektno izgleda na makeup stoliću, razbija i monotoniju uredno posloženih (najčešće dvobojnih) naslova knjiga poredanih uspravno na polici. 
Paleta se sastoji od dvostranog aplikatora (za ruž i sjenilo), rumenila, baze za ruž, 4 nijanse ruža i sjenila koja su inspirirana starijim izdanjima zbog čega uz svakog ime sjenila i ruža piše godina u kojoj su nastali.
Sjenila su savršene baršunaste teksture, lako se blendaju, doslovno klize i traju cijeli dan na kapcima. Nijansa Paradis 1958 (boja šljive) je trenutno moja go-to svakodnevna nijansa koju obožavam, a i savršeno se uklapa u boje jeseni. Nekad ju dodatni naglasim i s druge dvije nijanse iz palete, metalik završetka (Gris Argent 1988 i Brun Nacre 1965) koje samo natapkam lagano na već nanesenu nijansu Paradis 1958.
Ruževi su inovacija i teksturom više podsjećaju na sjenilo nego na ruž. Riječ je o ruževima u prahu. :) Neobično ali i vrlo praktično. Odmah mi je palo na pamet da i sjenila isprobam na isti način kao i ruževe, prvo nanesem bazu za ruž iz palete koja usnama pruža prirodni pink izgled i vrlo je hidratantna, zatim aplikatorom ili prstima natapkam željenu nijansu ruža. Kombinacije su razne, može se miješati više nijansi odjednom i na taj način stvoriti svoju posebnu nijansu, a na kraju svega, ponekad usne dodatno istaknem s već spomenute dvije nijanse sjenila metalik završetka (Gris Argent 1988 i Brun Nacre 1965) kako bi im pružila dimenziju. 
Rumenilo je nježno ružičaste nijanse koje obrazima daje prirodan izgled, sviđa mi se što je lako nadogradivo i ne može se s njim pretjerati prilikom nanošenja. Ima vrlo finu teksturu koja se ne trusi, a traje satima na obrazima. 
Paleta je zaista divan i efektan kolekcionarski primjerak koji sadrži pomno odabrane nijanse za uistinu pregršt kombinacija u svim prilikama. 

     Na kapcima Paradis 1958 + Gris Argens 1988, na usnama Le Base 1960 + Rouge de Rosse 1955

*pr poklon

Maja xx

Nema komentara:

Objavi komentar

~ I N S T A G R A M ~