Missha Perfect Cover #23 i Skin79 Intense Classic Balm

Od kad sam čula, a i probala BB kreme, one su mi #1 podloga za lice koju koristim u 99% slučajeva. Jako rijetko koristim pudere, sva sreća nemam puno zahtjevnu kožu kojoj je potrebno jače prekrivanje pa su BB kreme idealan izbor za mene. Iako se sve češće mogu naći BB kreme u raznim varijantama prekrivanja. Primjerice, Garniner BB kreme su puno lakše i rijeđe kreme od ovih koje ću danas recenzirati. Moju prvu i posljednju BB kremu koju sam kupila.

Missha Perfect Cover No. 23

Skin 79 Intense Classic Balm

Ove dvije gore navedene BB kreme se mogu kupiti isključivo on line. Ja svoje kupujem preko E baya kod sellerice RubyRuby. Stignu jako brzo, u roku od 7 - 10 dana i poštarina je besplatna. S obzirom da nekad (trenutno) ima i velika sniženja, BB kreme se mogu kupiti već po cijeni od oko 40 - ak kn. 

Missha Perfect Cover (PC) No. 23 50 ml

Misshu PC #23 - koristim već zadnje dvije godine, prvo sam kupila tubicu od 20 ml za probu, nakon što sam je potrošila, kupila sam i ovu veliku od 50 ml, jer je isplativija.  Cijena za pakiranje u tubi od 20 ml je oko 50 - ak kn, dok je pakiranje sa pumpicom od 50 ml oko 90 kn. 

Krema je srednje gusta, lijepo miriše, baš na miris kreme, lijepo se upija i lako se razmaže na licu. Nisam dobila od nje nikakvih prištića i iz tog razloga sam je nastavila i dalje kupovati. Krema jako dugo traje, jer je zaista treba jako malo za kompletno prekrivanje. I ova BB krema kao i sve ostale se može koristiti kao podloga za puder, može se koristiti sama čak i u više slojeva, glavna joj je funkcija da ujednači boju kožu, a da istu ne čini teškom. 

Dolazi u više boja No.13 (Milky Beige), No.21 (Light Beige), No.23 (Natural Beige), No.27 (Honey Beige), No.31 (Golden Beige). I zaštitni faktor joj je 42.

Missha je trenutno i jedina BB krema sa Azijskog tržišta koja nudi čak 5 nijansi krema. Jer su BB kreme uglavnom namijenjene curama sa Azijskog tržišta, a one su uglavnom sve jako svijetle boje kože. 

Skin79 Intensive Classic Balm 43.5 ml

Skin79 Intesive Classic Balm - je posljednja BB krema koju imam u svojoj kolekciji i ona je za razliku od gore navedene Misshe PC malo gušća krema sa malo jačim prekrivanjem. Ja je čak znam koristiti i kao korektor na području podočnjaka u kombinaciji sa illuminatorom, ako poviše nje nanosim laganiju Garnier BB kremu. Krema također lijepo miriše, dobro se razmazuje, lijepo prekriva i ujednači boju lica s tim da je ova krema svjetlija od Misshine No. 23 nijanse, jer dolazi samo u jednoj nijansi, a zaštitni faktor joj je 35.

Za usporedbu vam prilažem swatcheve u nastavku:

dnevno svijetlo
Lijevo: Skin79 ICB   Desno: Missha No.23

.
sa blicem
Lijevo: Skin79 ICB   Desno: Missha No.23



sa blicem
Lijevo: Skin79 ICB   Desno: Missha No.23



dnevno svijetlo
Lijevo: Skin79 ICB   Desno: Missha No.23



sa blicem
Lijevo: Skin79 ICB   Desno: Missha No.23



dnevno svijetlo
Lijevo: Skin79 ICB   Desno: Missha No.23




Zaključak: Obje kreme su kvalitetne i traju sa bazom bez problema cijeli dan. Mislim da cijenom opravdavaju svoju kvalitetu, a i trajat će sigurnih 6 mjeseci, ako ne i više i da ih koristite svaki dan. Imaju funkciju izbjeljivanja kože, visoki SPF, ujednačavaju boju lica, ne stvaraju težinu na licu, idealan izbor su za sve cure, a pogotovo za one sa masnijom kožom, proširenim porama i prištićima. Dobro reguliraju masnoću na licu, pogotovo Skin79 Intese Classic Balm. I bi ih svakako preporučila.



Da li vi koristite BB kreme sa Azijskom tržišta? Koje su vam najbolje?
Maja xx







Broj komentara: 6:

  1. Super mi je Missha! Koristim istu nijansu i kupila sam ju kod iste sellerice. :) Stvarno izdrži cijeli dan na licu, no ja ne koristim bazu već nanesem na kremu prozirni puder s obzirom da mi je premasna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, stvarno je odlična. i ova skin79 me isto oduševila. baš volim Azijske BB kreme. :D

      Izbriši
  2. e meni nije premasna, obavezno ispod nje moram prvo hidratizirat kožu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, onda valjda ovisi o tipu kože. Bitno da odgovara ;)

      Izbriši
  3. Ja bas ovih dana ostajem bez pudera :) pa sam malo promatrala te bb kreme da si uzmem pa probam..ali slusajuci i citajuci ovo sto se kod nas prodaje je 0 bodova naspram tih pravih azijskih..koliko ej to sigurno preko e baya?? Jesu im kvalitetne te kremice,imaju neke oznake i to sve kak ide,ugl ne znam ja to bas..? Al me uvijek strah kupovat takve stvari na nevidjeno :S imam dosta porica,mitesercica i tu i tamo neki pristic...i neku mjesovitu kozu :) i baaas bi si htjela narucit pa probat!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas je eventualno ok BB krema od Garniera, ja sam koristila onu u uskom pakiranju i jako je lagana i idealna mi je bila za lito.
      Što se tiče Misshe ona je dosta gusta, pa ne znan koliko ti je to izdržljivo nositi, jer ipak lito dolazi.
      Virujen da te je strah kupovati na neviđeno, a možda bi onda bilo bolje da kupiš semplove nekih BB krema koje te najviše zanimaju? U tekstu gore sam linkala RubyRuby pa kliknom na ime doći ćeš na ebay store i viditi cilu ponudu BB krema. Manje više su one sve dobre, koje god da sam probala, ali mislin da će ti ipak nekoliko različitih uzoraka pomoći u odabiru. ;)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~