Thierry Mugler: Womanity ili The Taste of Fragrance Womanity

Jedan od najneobičnijih kreatora parfema s kojim sam se susrela definitivno je Thierry Mugler, ako ste se do sada sreli sa njegovim radom, a vjerujem da jeste, onda znate o čemu pričam. Mislim da nikome do sada nije promakao jedan Alien, Angel, Innocent ili pak neka od Taste of fragrance verzija.

Njegovi parfemi se ili vole ili ne vole. Ja eto, spadam u one koji ga vole. :)
I danas bi htjela podijeliti s vama mišljenje njegovih zadnjih kreacijaWomanity i Womanity  Taste of Fragrance.

Ne znam da li znate, da je u ovom parfemu korišten kavijar? Da, kavijar. Kao riblja jaja – kavijar. :D
Ali na stranu to, Mugler je sam po sebi jako neobičan, pa me i ne čudi da je ubacio kavijar u jedan od sastojaka.
Krenimo na bitniji dio.
lijevo: Womanity - Taste of fragrance         desno: Womanity


Womanity – njega osobno nisam doživjela prvi put. Vjerojatno zbog same činjenice što ima kavijar u sebi, bilo mi je to nekako odbojno. Jednom prilikom sam dobila sample istog, pa sam mu odlučila opet dati šansu i naravno, to je bilo to. Proban u pravo vrijeme i osvojio me. Ali kupila sam manju bočicu, refill od 10 ml. Jer je velike aure i znam da će mi trajati vječnost. Dva šprica su i više nego dovoljna u bilo koje doba dana i u bilo koje godišnje doba. Dolazi u jednostavnoj pink kartonskoj kutiji, refill bočica koja se možemo iznova napuniti i ima prsten umjesto čepa, ali prsten je jako mali na ovoj bočici (barem meni, ali vjerujte mi nemam debele prste :D ), pa pripazite da vam ne zapne kao što se to meni dogodilo, jedva sam ga skinula, morao je i muž uskočit u pomoć. :-/

Osim kavijara Womanity još ima i smokvu u sebi. Smokva je nota koja se proteže cijelim parfemom, lijepa sočna i slatka smokva.


Definirala bi ga kao slatkasti parfem, ali ne presladak da izaziva mučnine, sa velikom aurom i trajnosti. Ova verzija mi je idealnija za toplo vrijeme, jer nije težak i naporan. Čak bi rekla da je i malo svjež.Womanity Taste of Fragrance – odmah da vam kažem ova verzija je Limited Editon. Zato ako ga negdje vidite ugrabite ga (još ako ste sucker za LE kao ja) dok ga nije nestalo, mislim da ga trenutno ima na biraj.hr za kupiti po cijeni od 430 kn za 50 ml. A, dostava je besplatna. 
Ova verzija je malo pojačana sa notom smokve, skoro ga čini jestivim (nije uzalud ime parfema Taste of ... ) početak mu je ublažen sa citrusima i zelenim notama, a ono šta ga čini trajnim je doza vetivera, opoponaksa (vrsta smole) i cedar. Jako ugodan, mogla bi reći čak i ljepša, „gušća“ verzija prvijenca. Također se može pohvaliti svojom trajnošću od 7-8 sati, ako ne i više. Ovisno o tipu kože. S obzirom da je malo intenzivniji, preporučila bi ga za hladnije vrijeme, ljepše dolazi do izražaja na hladnijem nego na toplijem vremenu.

Zaključak: Oba su krasna, oba su nosiva bilo kad i bilo gdje. Malu prednost ipak dajem Limited verziji jer je potpunija i zaokruženija verzija prvijenca. 
Skraćeno: Sve ono što mislite da vam nedostaje kod prvijenca, dobit će te kod Taste of Fragrance! ;)


Preporučena cijena: 
Womanity     10 ml/159 kn
                     30 ml/330 kn
                 
Womanity Taste of Fragrance 
                     50 ml/430 kn


Da li vi koristite neki od Muglerovih parfema? Pišite!

Maja xx

2 komentara:

  1. Womanity je više smokva nego kavijar na meni i kupujem ga prvom prilikom.Nedavno sam si ubola ALIEN edp 30ml za rezervu kad budem na drugih 6 mjeseci porodiljnog.Imam i zalihu Angela zasada.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si veliki Muglerov fan. :) Alien je toliko divan miris, pogotovo EDP, ali na meni taj jasmin ne miriše tako divno kao na drugima, ali mi je zato edT i Taste of verzija SAVRŠENA! Ista stvar sa Angelom, EDT obožavam, dok me čokolada u edP nikako ne voli. :) Meni osobno Taste of ima izraženiju, nekako puniju verziju smokve, dok je u originalu malo ublažena sa kavijarom i drvom smokve. U svakom slučaju, T.M. parfemi su predobri!

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~

@maja_missundaztood