Christian Dior: Midnight Poison vs. Midnight Poison Elixir

Od svih Poisona koje nam nudi kuća Dior, najbolje sam se našla sa Midnight Poisonom. Nekako sam s njima najviše "ja", dok se ostali Poisoni nažalost nisu baš najbolje pokazali na meni, jednostavno nisu kliknuli sa mojom kemijom kože, iako sam ih u jednom trenutku posjedovala sve,  na kraju sam ostala vjerna samo Midnight verzijama.

Lijevo: Midnight Posion     Desno: Midnight Poison Elixir


Midnight Poison - odmah moram reći, da je definitivno moj favorit :) Izašao je 2007. godine, a kreiran je od strane Oliver Crespa (Light Blue, Noa, Ange ou Demon, Kenzo Amour, Angel ...), Jacques Cavalliera (Poeme, Nina, Alchimie, Stella, Cinema ...) te, Francois Demachya (Hypnotic Poison, Miss Dior, Dior Addict eau Sensuelle ...).

Midnight Poison dolazi u tamno plavim (otud i ime - midnight) bočicama inspiriranim kineskim bočicama iz 17. stoljeća tzv. "snuff bottles" u količinama od 30 ml, 50 ml, 100 ml EDP i u mini količini od 7,5 ml kao ekstrakt parfema uz naravno, popratnu liniju za njegu tijela. 
Zaštitno lice mu je predivna Eva Green koju možda znate iz jednog od Bondovih filmova - Casino Royale. 

Christian Dior - Midnight Poison 

Kroz sam parfem proteže se najviše miris pačulija, on mu daje tu pomalo "mušku" notu i iz tog razloga ovaj parfem je nosiv kod muškaraca i kod žena. Ja ga osobno najviše volim jer mi ima najljepšu kombinaciju ruže i pačulija, sa ambrom kao bazom, da mi niti jedan drugi parfem sa tom kombinacijom sastojaka ne može biti ni blizu Midnight Poisonu (pričam o tebi Guerlain Idylle Duet) :) Ovaj parfem je jak i prodoran, rekla bi parfem sa stavom. Kod njega volim to, iako je intenzivan nosiv je tijekom cijele godine, na mojoj koži nije zagušujuć, lijepo se otvara i ugodan je za nošenje. Jedina mu je zamjerka trajnost, voljela bi da traje duže od 4 sata, koliko izdrži na mojoj koži, a još je i EDP. Šteta za jedan tako jak parfem, da nije malo trajniji. Ali kako ga stvarno volim, opraštam mu tu grešku. :)


Lijevo: Midnight Poison    Desno: Midnight Poison Elixir


Midnight Poison Elixir - je izašao 2008. godine u atomajzer bočicama od 30 ml i 50 ml. Kreirao ga je Francois Demachy.
Njega sam kupila jer je Elixir verzija originalnog Midnighta, u nadi da će mi trajati duže. ALI ... nažalost, jako sam razočarana u njega. Elixir verzije parfema bi po nekoj mojoj logici trebale biti, produžene, trajnije, intenzivnije, punije, gušće ... verzije prvijenca, ja sam na svojoj koži dobila intenzivni i gusti Elixir još kraće trajnosti od originala, sa početnim notama od vanilije i karamele, dok se u pozadini lagano nazire samo malo pačulija i ruže, dok im je ista baza, od ambre. I samo tako intenzivno stoji oko 2 sata i potpuno nestane sa moje kože! Ljuta sam zbog toga, jer zaista jako malo sličnost imaju Midnight i Elixir na mojoj koži, a osim toga razlika im je u izgledu bočice, Elixir dolazi sa ovom lijepom pumpicom (atomajzer) u EDP koncentraciji, dok je Midnight obična sprej bočica. Cijena Elixira se kreće oko 100 eura za bocu od 50 ml. Ipak previše, za ono što nudi od parfema, dok je sama bočica zaista krasna, ali ne vrijedi tih novaca. 

Christian Dior - Midnight Poison Elixir



Zaključak: Mislim da sam manje više sve rekla u postu :), samo bi nadodala da nakon nekog vremena, kad Elixir pusti malo svoje "raskošnosti" mogu se razabrati male sličnosti između Midnight i Elixir verzije, ali jednostavno nije to - to što sam ja očekivala. 
Elixir je lijep, ali Midnight je daleko ljepša, raskošnija i nosivija verzija, ali samo kod onih kojima ne smeta intenzivna "muška" nota pačulija. :) Stoga, ako volite Midnight Poison, ostanite pri njemu jer Elixir verzija vam nije potrebna, ako ste kao i ja htjeli dobiti intenzitet i postojanost prvijenca. 


Jeste već probali neke Poison verzije Diorovih parfema? Koji vam je najdraži?
Maja xx

2 komentara:

  1. Nisam probala, ali je bočica Midnight Poisona mraaak! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Bočica je divna, kao i sama boja. Ako ga probaš, javi dojmove ako se sjetiš! ;)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~