Weleda - prirodna kozmetika

Prošli mjesec je Weleda objavila na svojoj facebook stranici, kako traže nekoga da im napiše recenziju za nekoliko njihovih proizvoda.
Kako već neko vrijeme razmišljam da se prebacim na prirodnu kozmetiku, ovo je bila idealna prilika da probam neke proizvode, prije kupnje i srećom, odabrali su mene. :)

Nekoliko dana poslije dogovora, dočekalo me u sandučiću nekoliko testera koje ću vam danas i predstaviti...



Iris osvježavajuća hidratantna krema - ovo mi je definitivno najdraži proizvod od svih koje sam dobila na testiranje. Čitala sam o njemu preko interneta, pretpostavila sam da će mi i odgovarati, još uz to miriše divno. Krema je bijele boje i polurijetke teksture, može se koristiti kao dnevna ili noćna krema. Ima intenzivan miris, najviše se osjeća kombinacija korjena irisa i biljke hamamelis virginiana (ljekovita biljka koja je jaki antioksidans te  se upotrebljava i kod kožnih oboljenja i djeluje opuštajauće i umirujuće na koži). 

Miris nestaje nekoliko trenutaka nakon nanošenja, stoga je mogu koristiti i oni kojima možda smetaju malo intenzivniji mirisi krema za lice. Jako brzo se upija, ne ostavlja masne tragove na licu i kožu ostavlja mekanom i blistavom. Dolazi u pakiranju od 30 ml u obliku tube, a cijena je oko 95 kn. 

Iris osvježavajuća hidratantna krema

Obnavljajuća krema za ruke Nar - isto još jedan odličan proizvod. Jako ugodnog mirisa nara u kombinaciji sa limunom. Inače ova krema za ruke sadrži ulje sjemenki nara, koje štite od slobodnih radikala, te potiču obnavljanje stanica. 
Miris nije intenzivan i jako brzo nestaje sa kože nakon nanošenja. Brzo se upija i ne ostavlja ljepljivi osjećaj na koži. Ruke su glatke i hidratizirane već nakon prvog nanošenja. Polurijetke je teksture i ne treba je puno za nanijeti na cijele ruke. Dolazi u pakiranju od 30 ml, također u tubi, a cijena je oko 75 kn.

Obnavljajuća krema za ruke Nar

Ulje protiv celulita od breze - ovo ulje me je ugodno iznenadilo, jer zaista rijetko koja ulja volim koristiti, vjerujem kao i većina vas, ne volim onaj ljepljivi osjećaj na koži prilikom nanošenja ulja na tijelo, ali nekad su ona zaista potrebna, ako je koža dosta isušena, a ništa drugo ne pomaže. 
Ovo ulje, osim što je vjerujem dobro i protiv celulita, na koži se ponaša više kao losion. Znači nećete biti cijeli masni kada ga nanosite na kožu, relativno brzo se upija, ovisno koliko ga dugo masirate u kožu, ugodnog je i blagog mirisa breze i ružmarina. Koža je nakon korištenja glatka i mekana. Nažalost, ne mogu reći da li mi je smanjio količinu celulita, jer ga nisam dovoljno dugo koristila, rezultati bi trebali biti vidljivi nakon 28 dana redovitog korištenja.  Dolazi u pakiranju od 100 ml, a cijena mu je oko 150 kn.

Ulje protiv celulita od breze 

Krema za ruke Pasji trn - ovaj proizvod me se malo manje dojmio od gore navedne kreme za ruke od Nara. Iako je također polurijetke teksture i brzo se upija, ne ostavlja mi na koži isto tako ugodan osjećaj kao krema od Nara. Kao da je osjećam, iako se upila, ali  kožu  također ostavlja hidratiziranom i mekom. Ima blagi citrusni miris, a sama biljka Pasji trn je bogata vitaminom C, te je odličan za hidrataciju i obnovu suhe kože na rukama, kao i na noktima. Također dolazi u pakiranju od 30 ml, a cijena je oko 55 kn. 

Krema za ruke Pasji trn

Prirodno organsko ulje za masažu Pasji trn - miriše identično kao gore navedeno krema za ruke, samo je malo slabijeg intenziteta. Nisam ga koristila za masažu, nego kao ulje za tijelo. Iste je  teksture kao i ulje od breze, relativno brzo se upija, koliko je to moguće za ulje, ali malu prednost dajem ulju od breze, jer sam s njim dobila ljepši efekat na koži. Kod ovog ulja je isti problem kao i sa kremom, iako se naizgled upilo i dalje ga nekako osjećam na koži. Ostavlja kožu mekom, ali ne dovoljno kao što je bio slučaj sa uljem od breze. Dolazi u pakiranju od 100 ml, a cijena je oko 130 kn.

Prirodno organsko ulje za masažu Pasji trn


Zaključak: Moram priznat da sam zadovoljna sa svim proizvodima, oduševljena sam kremom za ruke od Nara, kao i kremom za lice od Irisa koju ću kupiti čim potrošim zalihe svojih krema za lice koje imam. Veliku prednost dajem prirodnim proizvodima i stoga će se Weledini proizvodi naći i u mojoj upotrebi. 

*PR sample


Iako su ovo PR uzorci, to nije utjecalo na moje mišljenje o proizvodima. Sve što ste pročitali u postu je isključivo testirano na mojoj koži i napisano iz mog osobnog iskustva. 

sve slike su preuzete sa official stranice http://www.weleda.co.uk/ 


Jeste koristili Weledine proizvoda do sada? Ako da, koje i jeste bili zadovoljni? Ako ne, hoćete li? 
Maja xx


4 komentara:

  1. kakva je krema od irisa kao pogloga za šminku? zaintrigirala me, iako ne znam bi li odgovarala za moju kožu koja je dehidrirana...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam je koristila jedno jutro, ali sam par sati nakon kreme stavila primer i našminkala se, sve je bilo ok, ali nažlost znam da ti to nije dovoljna informacija. Inače, s obzirom da se jako brzo upija, mislim da ne bi trebalo biti problema. Ali ako ti je koža dehidrirana, ne znam oće li ti pružit dovoljno hidratacije, moja je mješovita i bila mi je ok.

      Izbriši
    2. hvala na odgovoru. razmislit ću onda još.
      pozdrav

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~