Balea - šampon za suho pranje kose

Razlog kupnji ovog proizvoda je to što sam u zadnjih nekoliko mjeseci prisiljena kosu prati svaka 3 dana, jer se zamasti brzinom svijetlosti, a prije sam mogla bez problema biti i 5 dana neoprane kose i sve bi bilo ok i nije bilo znakova masnoće.
Često pranje kose nije zdravo i može uništiti kosu, čitajući kod kolegice  Voodoo Blonde sve pohvale o Batiste šamponu za suho pranje, odlučila sam i ja dati šansu takvom proizvodu.




Međutim, Batiste šampona nije bilo na policama DM- a, pa sam se odlučila za Balein. Batiste inače ima šampone za suho pranje, za svijetlu i tamnu kosu, dok ovaj od Balee ima samo za svijetlu, koliko sam primijetila. Cijena je 20 kn.

Sprej obavlja svoj posao i to na način da vam ukloni svu masnoću sa vlasišta i osvježi izgled same kose. Inače je bijele boje kada se pošprica na kosu, ali to nama tamnokosima ne stvara problem, jer kada ga se pospreja, pričeka da se osuši i istrlja dobro ručnikom, nema nikakvih tragova bijele boje na kosi. Bez brige.

Miris mi se sviđa, cvijetni je i na kosi lijepo miriše, dok bi vas prilikom sprejanja mogao pomalo ugušiti. Znam, nije zdravo.
Kosu vam neće ostaviti glatkom i lepršavom, ali će vam dodati na volumenu i maknuti svu masnoću sa vlasišta. Stoga, je idealan proizvod ako ste u velikoj žurbi, a nemate vremena oprati kosu.

Nisam ga nosila na glavi 24 sata, jer bi me nakon par sati uhvatio svrbež na tjemenu i automatski sam išla prati kosu, jer to ne podnosim nikako.


Nisam do sada probala od Batiste šampon, ali pretpostavljam da su manje više na isti princip, tj. da pružaju isti efekat, samo je Balein jeftiniji. 
Ne znam da li ću kupovati opet ovaj proizvod, jer nemam naviku koristiti ove proizvode, priznajem da dobro dođu, ali isto tako ni sama ne znam što je nezdravije? Korištenje ovog spreja ili pranje kose svaka 3 dana? 

Što vi mislite?
Maja xx

21 komentar:

  1. Probala sam Batiste, a probala sam istu stvar s bejbi puderom...po meni oboje odrade svoj posao i zaista su mi kraaaaajnja solucija. :D
    Oboje ne mogu iščetkati iz svoje grive i kosa mi izgleda sivo i beživotno. xD
    S druge strane, moja teta bez tog ne može i spašava ju od svakodnevnog pranja već ionako slabašne, tanke i svilenkaste kose.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eto, mislim da je čak i baby puder "zdravija" opcija :)
      da, složila bi se s tobom da izgleda pomalo beživotno, jer nije nekako glatka na dodir, osjeti se da je nešto u njoj :) nisam se oduševila, valja je stvar navike..

      Izbriši
  2. Ja sam imala prije ovoga Klorane šampon za suho pranje i također sam htjela Batiste, ali ga tada nije bilo pa sam se odlučila za ovaj. Ni sama ne znam što bi rekla, ali sam otkrila jedan super trik, a to je da navečer nasprejam kosu i bez raščešljavanja odem spavati tako da mi ujutro bude lijepa i lepršava, ali taj dan ju onda navečer obavezno moram oprati. Jedina negativna strana ovog spreja je što zbilja imam osjećaj da ću se ugušiti. Ne znam zašto, ali redovito ga udahnem i počnem odmah kašljati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači Klorane je bolji? Jer se ja ovim nisam pretjerano oduševila, ok je, poslužit će za hitne slučajeve ali da je odličan, savršen, must have i nije baš.. ne znam.. hvala za trik, ali ne znam kako bi izdržala s njim na glavi cijelu večer, ali možda nekome posluži ;)

      Izbriši
    2. Kolrane je bolji, ali mu je i cijena bolja...negdje oko 80kn košta. ja imam tanku i svijetlu kosu i morala bi prati svaki drugi dan, a nekad i svaki dan pa me ovo spasi. tako da ću i dalje nastaviti trošiti u kriznim situacijama ovakav šampon, ali nisam našla idealan.

      Izbriši
    3. Da, preskup je. :/ ne znam, da li je uopće moguće naći neki idealni, s obzirom da nije to - to, dok se kosa ne opere sa vodom i šamponom. Ali virujen da je Klorane bolji, za tu cijenu, ima da pjeva :D

      Izbriši
  3. ja u ove svrhe koristim baby puder,on mi je zakon...:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to ću jednom prilikom probat, baš da vidim kakvog efekta ima na kosi :D

      Izbriši
  4. ja imam batiste za smedu kosu i super mi je. spasava me od svakodnevnog pranja kose tako ga ju mogu prati svaki drugi dan. onaj dan kad koristim batiste najcesce zavezem kosu tako :) (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako budeš probavala od ovaj od balee obavezno usporedbu napravi! ;) zanima me je li taj batiste bolji

      Izbriši
  5. Također ne koristim ove proizvode, isko kao i Chloee, kada je baš frka u tu svrhu stavim baby puder i zadovoljna sam, ali ne želim se navikavati na tako nešto, najljepša je ipak čista kosa :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam par puta samo stavila baby puder radi toga, ali u svakom slucaju perem kosu svaka 3 dana.. i to uopste nezdravo. Frizerke me obicno pitaju koliko cesto perem, i kad kazem 3 dana, kazu da je to najnormalnije. Ni precesto a ni prerijetko da te pocne svrbit tjeme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam negdje da nije zdravo iritirati vlastište toliko često, i od kad ja svoju perem svaka 3 dana, osjećam nesnosni svrab već drugi dan od pranja iako mi kosa izgleda i dalje čisto. treći dan postane nepodnošljivo i baš osjećam koliko mi je iziritirano vlasište.. sad sam umjesto dva puta šamponiranja, prilikom pranja, prešla na jedno i za sad je ok, danas je drugi dan i ne svrbi me još ništa. ;) sad da li je do šampona ili prečestog pranja, ne znam ;D

      Izbriši
    2. Ma samo navikni kosu da ceka bar tri dana i smirit ce se. Mene inace na prelasku sa jeseni u zimu malo poludi tjeme, bas tako malo svrbi iako koristim sve isto, tako da pricekaj...mozda je i kod tebe slicno :)
      Cak mi i tjeme reaguje na moj blago receno manjak ljubavi prema hladnoci haha :))

      Joj ja sam sad u nekoj fazi pustanja svoje prirodne kose, dok me ne lupi da opet farbam.

      Izbriši
  7. Stvar je u tome šta san ja do prije godine dana imala jako, ali JAKO gustu kosu koja je poslije drugog poroda počela nekontrolirano opadat, srećom i raste, i što ide sve tanja, to mi se sve brže masti i sve je ćešće moran prati. nije mi je problem prati, ali mi je jako čudno šta se brzo masti, i onda osjećam kako je iziritirano vlastište od čestog pranja. a, ne mogu izdržat da je ne operen, jer ću si napravit kraste na glavi :) ali slažem se s tobom da kosa poludi u neko vrijeme godine.. samo je moja luda zadnjih godinu dana.. ali nadan se da će se to sve unormalit ubrzo. :)
    Inače, nisam se bojala zadnjih 7,8 godina i sad su počele sijede izlaziti na vidjelo.. sve mi je loše od pomisli šta ću se ponovno morati početi bojati :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovaj nisam probala, ali dobro je znati da djeluje. Imam Schaumin, no nikako da ga dobro istestiram. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da Schauma ima takav sprej isto. :) Kad i ako ga istestiraš, očekujem recenziju ;)

      Izbriši
  9. nisam nikad koristila takve sampone. kosu mogu drzat 5 dana bez pranja a rijetko koji dan vise

    OdgovoriIzbriši
  10. to je super kada možeš toliko dugo izdržati bez pranja, ovo ti onda i ne triba :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~