L'Oréal Professionnel Mythic Oil - ulje za kosu


Nedavno sam bila u mogućnosti  izabrati jedan od proizvoda iz L'oreal Mythic Oil linije za testiranje. Opcije su bile maska, šampon ili ulje, a ja sam se odlučila za ulje.

Uz original Mythic Oil ulje, koje je pogodno za sve tipove kose, preostali proizvodi koje možete pronaći u pojedinim frizerskim salonima su: Mythic Oil Mlijeko, koje je pogodno za tanku do normanu kosu, Mythic Oil Ulje za sjaj obojene kose, te Mythic Oil bogato ulje za suhu i neukrotivu kosu. 




Mišljenja sam da bez obzira koji šampon ili balzam za kosu da koristim, bio on high end ili drugstore proizvod, jako dobra maska ili ulje za kosu su za mene ipak najbolji i najefikasniji proizvodi

Već desetak godina brižno vodim brigu o svojoj kosi, ne bojam je i ne tretiram je raznim uvijačima i peglama za kosu, kao ni dodatnim preparatima kao što su razni sprejevi za kosu , ako ih i koristim, to su jako, jako rijetke situacije, možda jednom do dva puta godišnje, ako i tada.

Svakih 6 mjeseci šišam vrhove, ali su mi vrhovi UVIJEK, ali UVIJEK suhi, pa čak i onda kad tek izađem iz frizerskog salona. Kosa mi je poprilično duga i srednje gusta  i jednostavno sva vlažnost iz korijena ne dospije do vrhova. 
Kako volim imati dugu kosu, zaista moram koristiti razna ulja ili serume da mi vrhovi ipak dobiju  tu potrebnu vlažnost. Zaista sam ih mnogo probala i nakon nekog vremena kosa bi mi se uvijek zasitila istih.

Čitala sam jako puno pozitivnih komentara za ovo ulje i sama razmišljala da ga kupim. Iako cijena od oko 200 kn mu zaista ne ide u prilog, jer nisam znala da li će mi odgovarati. kao npr. Macadamia ulje za kosu koje mi ne odgovara nikako jer je krcato silikonima, koji mi samo otežavaju kosu i slijepe je. Iako mi je nakon prve upotrebe bilo odlično!

Mythic Oil ulje dolazi u  jednostavnoj plastičnoj ambalaži sa zanimljivi cvijetnim printom, unutar koje se nalazi zlatno-žuta plastična boca, na pumpicu količine 125 ml.




Moram priznati da nisam bila baš nešto oduševljena sa ovim uljem nakon prve upotrebe, vjerojatno je trebalo neke vrijeme da se kosa navikne, ali vremena je i dobio.  
Kako je jesen vrijeme kada ima puno vlage u zraku, kada kiša pada najčešće u godini, griju se prostori pa je toplo, što dodatno isušuje i našu kožu, pa tako i kosu.
Ovo ulje koristim već skoro zadnja tri tjedna, s tim da svaka 3 dana perem kosu, pa sam imala dosta vremena za upoznavanje ovog proizvoda.

Mythic ulje je prošlo sva testiranja, što znači, zagladio je vrhove, OLAKŠAO kosu, nije bilo frizz efekta, pogotovo prilikom izlaska vani tokom vlažnog i kišovitog vremena, kosu ne lijepi nego je ostavlja sjajnom, podatnom i lepršavom ... znači, sve što proizvod garantira, na mojoj kosi je ispunio. I moram priznat da sam oduševljena.



Proizvod je poprilično rijetke teksture stoga vam zaista trebaju 2 do 3 pritiska pumpice, ako imate dugu i gustu kosu, nema potrebe za pretjerivanjem jer možete kosu samo zamastiti. Za cure sa kraćom i tanjom kosom, naravno, potrebno je i manje, 1 – 2 pritiska pumpicom. To mi se također sviđa kod ovog proizvoda, jer će sa takvom količinom upotrebe, proizvod će trajati duže.


Ne znam da li bi ga opet kupila, iako je odličan, jer sam sklona  isprobavanju novih proizvoda, s obzirom kada dugo koristim jedno te isti proizvod, koža i kosa dođu do zasićenja. Ali ako vam treba proizvod koji će vam istodobno zagladiti kosu, neće je naelektrizirati, niti  je otežati, učiniti je sjajnom i naizgled zdravijom, svakako ga preporučam. 

Na slici niže možete vidjeti kako mi kosa izgleda prije i poslije korištenja Mythic Oil ulja. 


lijevo: bez ulja                                     desno: sa uljem




*PR uzorak
Iako je ovo PR uzorak, to nije utjecalo na moje mišljenje o proizvodu. Sve što ste pročitali u postu je isključivo testirano na mojoj kosi i napisano iz mog osobnog iskustva. 

Edit: Ulje kao i ostali proizvodi iz Mythic Oil linije dostupni su u Hrvatskoj od rujna 2012. Mogu se kupiti isključivo u L'Oreal Professionnel frizerskim salonima. To vrijedi i za ostale L'Oréal Professionnel proizvode za njegu i styling kose. Za listu salona gdje su dostupni proizvodi iz linije Mythic Oil preporučam pogledati tab Mythic Oil saloni na Facebook stranici L'Oréal Professionnel Hrvatska. Link za to se nalazi ovdje 



Što mislite o L'oreal Mythic liniji proizvoda za kosu? Jeste već imali prilike nešto probati?
Maja xx

Broj komentara: 6:

  1. Savršena linija ali meni je većina L'Oreal Profesionnel proizvoda odlična.
    Imam masku iz ove linije i divna je a baš ovo bazno ulje iz linje sam imala prije godinu dana i bilo mi je perfektno, nisam ga koristila direktnim sprejanjem po kose već u dlanove pa prođem kroz kosu jer je dosta tanka.
    Planiram kupiti mlijeko iz iste linije a i šampon me privlači no kako vodim borbu sa volumenom koji nestane u ovo doba godine malo će ti proizvodi pričekati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. L'oreal Profesional nisam nikad do sada koristila, ali jesam Matrix, koji isto spada pod L'oreal i bili su mi odlični dok se kosa, naravno nije zasitila. Ovo ulje mi se zaista pokazalo odličnim i svaki put se iznenadim kada osjetim kako mi instant olakša kosu. Nevjerojatno. Imam i mlijeko, dobila sam ga na nagradnoj igri Ogledala, pa kad ga istestiram, napišem recenziju. I ja mučim muku sa volumenom, mlijeko sam jednom probala i zaista je bija instant voulemen ksoe.. ali, trebam ga još dobro istestirat.

      Izbriši
  2. Nisam još isprobala njihova nova ulja, ali imam u planu. Uvijek sam u potrazi sa proizvodima za kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam uvijek u potrazi. :) Nadam se da ćeš i ti biti zadovoljna s nekim od ovih proizvoda! ;)

      Izbriši
  3. Imam ovo ulje,samo ono za obojanu kosu.Moram dizirati kako ga stavljam inače mi bude kosa premasna,ako njega koristim ne stavljam regenerator,npr. Kupila sam ga http://www.feelunique.com/ i bilo je oko 13 funti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja koliko god da sam ga do sad stavila (max.8 pumpica :D) nije mi se nikad zamastila. Valjda ovisi o tipu kose. Moja kosa je suha i gusta pa to upije odmah. Isplativije ga je kupovati on line. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~