Clarins - Eye Contour Balm (krema za područje oko očiju)

Ja zaista volim Clarins kao brend. Pogotovo preparativnu kozmetiku, jer sam se do sada nekoliko puta uvjerila u kvalitetu iste. Ali... jedan proizvod me naveo da mislim drugačije. I zaista ne volim pisat ovakve postove, jer kažem, volim Clarins, kao i kozmetiku općenito, ali pišem ga jer sam proizvod koristila i želim podijeliti svoje mišljenje s vama.
Svoju sliku nemam, jer sam proizvod bacila.


Moja draga prijateljica D. mi je poklonila puno različitih kozmetičkih proizvoda za Božić, jer zna koliko volim Clarins, te između ostalog i Clarins Eye Contour Balm - kremu za okoloočno područje. Thank you D. <3

Ovu kremu sam koristila desetak dana, prilikom prvog korištenja sam osjetila lagano peckanje i okoloočno područje mi se lagano zacrvenilo. Pretpostavila sam da je to možda bila reakcija kože na novi proizvod (a, ne da mi možda ne odgovara :/), te sam ga nastavila koristiti i sljedeći dan, kada je sve bilo u redu. Nikakvih reakcija više nije bilo. 

Koža mi je bila glatka i nježna, zaista divna. Eye Contour Balm je odličan i kao baza za makeup, bez mirisa, brzo se upija, zaista nikakve zamjerke nisam imala na ovaj proizvod do sinoć. 

Nakon što sam uklonila čitav makeup sa očiju, ostala sam užasnuta prizorom u ogledalu. Naime, koža oko očiju je izgledala kao zguljena. Znate, kako izgleda koža nakon što izgorite na suncu, pa kad se počne guliti? Onako bijelo? E, pa tako nekako je i naizgled bilo moje područje oko očiju i osjetila sam jako zatezanje kože. 
Odmah sam namazala Baleinu okoloočnu kremu sa 5% uree (za koju sam vam već pisala da mi je puno masna tj. teška i koristim ju samo navečer), moram li vam reć da sam ju nanijela 2 puta i da mi se u oba nanošenja upila u rekordnom roku.

Nešto mi je smetalo kod Clarins kreme, pretpostavljam da je alkohol u pitanju tj. derivat alkohola ako se ne varam. Ne znam točno, jer se najbolje ne razumijem u kemijske spojeve. Uglavnom riječ je o Cetearyl Ethylhexaonate, koji se nalazi na drugom mjestu popisa sastojaka. 

U svakom slučaju, post je namijenjen najviše vama, ako ste kojim slučajem htjeli isprobati neku okoloočnu kremu od Clarinsa. Obratite pozornost na sastav, ili tražite testere obavezno, a ne kao ja pametna. :/ Ne sjetim se toga uvijek i eto završim kako završim. Srećom posljedice nisu bile jako strašne, Balea je ublažila stanje jako brzo, tako da je sad srećom sve ok. I da, sinoć mi se pojavila i milija, što je obično znak da koži nešto smeta. 


Da li ste vi imali ovakih situacija s kožom? Čitate li uvijek sastave na proizvodima ili se i vama dogode propusti?
Maja xx

Broj komentara: 9:

  1. Au, baš gadna reakcija, biće da si alergična na neki sastojak :( Zapiši listu sastojaka pa uporedi ako budeš imala sličnu reakciju na neki drugi proizvod. Ja ne znam da sam imala baš tako nešto, ali većina okoloočnih krema mi zapravo ne prija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, vjerojatno jesam. Sve češće počinjem bit alergična na neke sastojke :/
      Pišem već neke u tablici za koje sumnjam da mi štete, pogotovo kad su puderi u pitanju ;)
      Nekako san najviše obraćala pažnju na pudere što se sastojaka tiče, da sam ih u drugim proizvodima zanemarila. Ovo je prva koja mi nažalost ne odgovara. Nadan se da ćeš ti uspit nać neku koja ti po svemu odgovara.

      Izbriši
  2. Baš mi je žao zbog alergijske reakcije :(.

    Ja sam također isprobala ovu kremicu jer sam dobila tester pa reko da probam i zapravo mi je solidna ali nedovoljno hidratantna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga. :)
      Moglo je bit i gore, samo treban pripazit

      Eto, mogla bi i ja reć da mi nije bila dovoljno hidratantna, kad mi je osušila cilo područje oko očiju, iman osjećaj da san dobila još više bora sad :D
      Inače, krema je zaista ok, ali eto meni nažalost ne odgovara. Naći će se već neka, ako ne, vraćam se po REN.

      Izbriši
  3. Nekako je najgore kad se pojavi alergijska reakcija oko ociju :/ toga me najvise strah. Zao mi je sto ti se to desilo :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti <3
      Da, oko očiju je najgore, ali eto tješim se da je moglo biti i puno gore. Da su mi oči reagirale prilikom drugog korištenja, kako su i nakon prvog sigurno bi prestala koristit, ali ovako kad nije bilo ništa, računala sam da se koža navikla. Srećom i milija prolazi, gotovo se i ne primjeti.

      Izbriši
  4. Ajoj :/ Ja nikad, ali baš nikad, ne slušam savjete pa da prvo isprobam neki proizvod na nadlaktici. Prelijena sam za to. Nadam se da će ti se koža što prije oporaviti!!! Nikad čula za miliju, kaj je to :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, moran priznat da se i ja rijetko kad sjetim tog testiranja na nadlaktici, ali evo već dva dana testiram neki serum (za svaki slučaj :D)
      Milije su ti sitne točkice koje se pojave na području oko očiju, kad klikneš na riječ milija u tekstu, pozat će ti se slika. Izgleda kao prištić bijele boje, ali nije prištić. Uglavnom to imaju dica kad se rode, dok im se čisti koža. A, mogu to imati i odrasli, kao npr. rekacija na neki proizvod. Povlači se samo od sebe kroz koji dan.

      Izbriši
  5. Baš šteta da si tako prošla, ni ja nisam nikad bila zadovoljna Clarins okoočnim kremama i ne, nečitam deklaracije a zapravo bih trebala

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~