Što ćemo mirisati ovog proljeća?

Krajem svake godine na tržištu se najave (negdje u svijetu i lansiraju) razni miris koji bi trebali biti "in" u nadolazećoj godini. Uglavnom to budu l'eau, cologne ili fraiche verzije mirisa koje smo već imali prilike upoznati, a nađe se među njima i nekih novih, one koje ja jedva čekam pomirisati.
U moru noviteta koji nas ubrzo očekuju na policama hrvatskih parfumerija, ja sam izdvojila one, za kojima ću zasigurno posegnuti kada ih ugledam.

Treća Valentina, koja nam dolazi iz kuće Valentino, nešto je laganija od svojih prethodnica, te nosi ime  Acqua Floreale. Što nam već po imenu govori da možemo očekivati nešto lagano, proljetno - ljetno... u top notama sadrži citruse, pomiješane sa tuberozom, mimozom i jasminom u srednjim notama, dok bazne note kriju pačulij i ambru.






Treći nastavak možemo očekivati i od meni osobno jako drage Dahlie Noir od Givenchy-a, ali ovog puta u nešto svježijem i laganijem izdanju. Moram priznati, da se ovom mirisu najviše veselim, jer je navodno ostavljena ona centralna, chypre (zemljani miris) nota koju sadrži i originalna Dahlia u EDP koncentraciji. Stoga se potajno nadam da ću sa ovom Dahliom dobiti svježiji prvijenac. Otvara se citrusnim notama, dok u srcu kompozicije krije ružu, koja je zaokružena baznim notama pačulija, mošusa i cedra.


Još jedna divota stiže nam od Guerlaina, također nasljednica prethodnih  EDP i L'eau verzija, ovog puta nešto senzualnija - Shalimar Initial L'eau Si Sensuelle
S obzirom da jako volim obje prethodnice, ne sumnjam ni u treći nastavak. Po notama koje sadrži senzualna verzija, pretpostavljam da će ona centralna nota (ruža i iris), koja čini prethodnice tako divne ostati i u trećem nastavku, samo će biti ublažena citrusima i zelenim notama. Preostaje mi samo da se i sama u to ubrzo uvjerim, jer bi ovaj miris mogli već tokom veljače očekivati u parfumerijama.


Nakon poprilično velikog broja nastavaka originalnih Narciso Rodriguez - For Her mirisa, stiže nam i deseti nastavak istoimenog kreatora, nazvan jednostavno - L'eau
Ja se nažalost nisam nikada našla sa For Her mirisima, koliko god da su divno mirisali na drugima, na meni nažalost nisu ni približno tako divni bili. 
Polažem nade u ovu verziju u nadi da će ispuniti moja očekivanja, a s obzirom da sadrži note koje ja volim (božur, ruža, jasmin, đurđevak, ciklama, mošus i pačulij) preostaje mi samo da se osobno uvjerim na svojoj koži, kako je to sve "smiksano". Držim fige, da mi se svidi. :D


I za kraj vam donosim nastavak originalnog Roberto Cavalli - Roberto Cavalli EDP mirisa, nazvan jednostavno - Acqua
Ovaj me miris poprilično intrigira, ponajviše zbog azurno plave boje bočice, koja je predivna. Forma bočice, kao i pojedini detalji (zlatni čep i animal print) kod prethodnika su ostali isti i kod nasljednika.

Original je zaista divota od mirisa, pa se nadam da me "vodena" verzija neće razočarati. S obzirom da krije u sebi citruse, jasmin, đurđevak i mošus, vjerujem da će biti odličan miris za nadolazeće vrijeme.



To bi bili miris koje su mene osobno dojmili, barem po promo fotkama, kao i po notama. Sada mi samo preostaje da se uvjerim u stvarnosti, kakvi su zaista. 
Nadam se da ću napokon naići na nešto neuobičajeno do sada i da će me barem jedan od ovih gore  5 navedenih donekle (ako ne i potpuno) oduševiti. 

Što je vama zapelo za oko? :) Jeste već neki do sada imali prilike probati?
Maja xx





Broj komentara: 14:

  1. Od ponudjenih najinteresantija mi je Valentina. :) Ali ja svakog leta kupujem neku Escadinu EDT, to mi je sada gotovo tradicija. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Escadine su odlične za toplo vrime. Meni su uvi sinonim za lito. :D

      Izbriši
  2. Meni je najzanimljivija Dahlia ali još ju moram dobro istestirati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno triba dobro istestirat i ja joj se isto veselim.

      Izbriši
  3. ja sam dobila tester shalimara, i za mene je pretežak, nije mi se dopao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel' pričaš baš o ovoj sensuelle verziji? Original je poprilično jak, L'eau je nešto blaži, a za ovaj zadnji ne bi znala, ali pretpostavljam da će imat tu oštru crtu.

      Izbriši
  4. Mene privlaci ovaj Narciso Rodrigez ... kakav li je :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi Narcisovi For Her mirisi su prekrasni. Imaju specifičnu puderastu notu. Vjerujem da će i sa ovim ostat vjeran to puderastoj noti, ali uz neke preinake. Baš me zanima :D

      Izbriši
    2. Tako i djeluje.. puderasto :) bocica nekako matirana pa djeluje ko da je unutra neki rozi pudercic a ne tecnost. Divno izgleda!

      Izbriši
    3. :) vjerojatno će tako nekako i mirisati :D

      Izbriši
  5. Privlaci me taj novi Roberto Cavalli. Zanimljivo je da mi se Cavallijeve kreacije u proseku ne svidjaju, ali njegovi parfemi da. Shalimar mi je pretezak, ma moram priznati da se ni u jednom Guerlain parfemu nisam pronasla. Dobila sam najnoviji Jimmy Choo parfem, Flash, odlican mi je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cavalli ima zaista dobre mirise. Guerlain ima specifične mirise, ne slažem se sa većinom, ali ove Shalimar verzije su me oduševile. I mogla bi izdvojit Samsaru edP i L'instant Magic i Elixir verziju. Mislim da je to, to što mi je odlično kod Guerlaina.
      A, Flash sam isto mislila stavit na popis, pa sam se predomislila u zadnji tren. :) Vjerujem da je odličan.

      Izbriši
  6. meni su privlačni valentino i cavalli

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~