Too Faced Glamour To Go - Spun Sugar Edition

Spun Sugar Edition paleta je moja prva Too Faced paleta. Kupila sam je na Asosu za 10-ak funti sa poštarinom, dok je regularna cijena za oko duplo viša.



Ova paleta je limitirana edicija iz jesenske kolekcije 2012. Dolazi u prekrasnom, romantičnom i girly pakiranju koje sadrži sve što vam je potrebno za kompletan makeup.


Unutar palete nalazi se ogledalo, 8 sjenila, highlighter, sjajilo i bronzer, s tim da se  highlighter, sjajilo i bronzer nalaze ispod sjenila, te se trebaju izvući prilikom upotrebe.

Idealna je za putovanja jer je jako malih dimenzija. Jako mi se sviđaju detalji na samom pakiranju, te također i sama praktičnost ove palete. 


Sviđa mi se što paleta sadrži razne kombinacije boja, koje se mogu lako iskombinirati za dnevne i večernje look-ove. 
Sjenila su na dodir nešto tvrđa i slabije se truse, dok to nije slučaj kada se koristi četkica, koja ih odlično kupi. 
Sjenila se lijepo blendaju, sasvim su dobre trajnosti, sa bazom su izdržala tokom čitavog popodneva. Svijetlije boje su slabije pigmentirane, dok su tamnije nešto više. 

Highlighter se nešto više trusi i nisam osobno oduševljena sa efektom istog, valjda jer sam se već naviknula na neke druge. 
Bronzer je mat i sadrži sitni shimmer koji nije previše primijetan, pa bi možda mogao poslužiti i za konturiranje, a također će biti odličan za ljeto. 

Sjajilo je skroz prozirno, te sadrži sitne zlatne čestice koje su ugodne na usnama, ali mi pomalo smeta što se nalazi između highlightera i bronzera jer je nemoguće da ne upadne nešto u njega. Iz tog razloga sjajilo sam isprobala prilikom prvog swatchanja i više ga ne mislim koristiti. Iako ga se može prekriti sa selotejpom da se osigura od trušenja, u slučaju da ga nastavim koristiti. 


Ja sam osobno zadovoljna ovom paletom, s obzirom da sam čitala podijeljenja mišljenja kada su u pitanju općenito Glamour To Go palete. Nažalost niti jednu do sada nisam posjedovala, pa vam ne mogu dati usporedbu, ali u svakom slučaju, ova paleta ima definitivni prolaz kod mene. 

Swatchevi: 

prvi red sjenila

drugi red sjenila

s lijeva na desno: highlighter, sjajilo, bronzer




Kako se vama sviđa ova paleta? Da li posjedujete neku od Too Faced paleta?
Maja xx

24 komentara:

  1. Bas je dobro pakovanje! Videla sam je u Sephori, ali se nisam usudila da kupim nakon loseg iskustva sa paletom Glamour To Go 2, drago mi je da se tebi ova dobro pokazala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kod tebe sam čitala da nisi bila zadovoljna. Meni je ova skroz ok, koliko para, toliko muzike :D

      Izbriši
  2. I ja sam odmah pala na pakiranje. Došlo mi je da odem na Asos i istog trena kupim, ali mi se na slikama ne čine baš nešto pigmentirana. Ja imam njihovu enchanted glamourland paletu koja ima fenomenalna sjenila, ali moram priznati da nisu dugotrajna poput Mac-a, Urban Decaya, ni Wet n' Wilda. Romantic eye i Natural at night su bolje kvalitete. Ove Glamour kolekcije sam preskočila jer sam pročitala puno loših recenzija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije baš nešto pretjerano pigmentirana, čitala sam da se razlikuje od Romanitc eye, Natural i ostalih, ali je ok. I u svakom slučaju bi prije odabrala te pigmentiranije, iako moram priznat da mi je kod ove ambalaža, cijena i to šta je LE presudilo

      Izbriši
  3. Ajme koja romantična ambalaža. Divno divno! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Preslatka je paletica. Mislim da TooFaced definitivno ima najbolje pakovanje za proizvode. Svi izgledaju tako bajkovito. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. I meni je ambalaža predivna, čula sam da Too Faced ima kvalitetna sjenila ali nažalost, nisam probala.

    Divno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, uglavnom jesu sva kvalitetna, samo su ova Glamour to Go nešto manje kvalitetna od ostalih

      Izbriši
  6. Nekako mi dodje da kupim radi ambalaze pa makar samo gledala u ta sjenila :D

    OdgovoriIzbriši
  7. SAVRŠENA JE! Ne mogu je se nagledati :$ Mislim da riječima ne mogu opisati koliko mi je predivna ambalaža, prava za mene :D i onda, osim savršenstva izvana, savršenstvo iznutra... Nisam nikad vidjela nešto ljepše :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ambalaža divno izgleda, a sviđa mi se i izbor boja. Odličan ulov. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Prelijep dizajn palete... i moje nijanse sjenila.... šta drugo reći nego da je prelijepa :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Njihova je ambalaža pravo zlo za moj novčanik! :D Predivno, i sjenila i highlighter i sve.. naziv joj skroz paše. Idem vidjet jel ju imaju još ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :)) O, itekako znam kako ti je :D Držim fige da ju uvatiš, jer je na Asosu rasprodana, iako se zna nekad pojaviti.

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~