Tajna dobrog pilinga

Odabir idealnog pilinga ponekad može biti noćna mora. Kad kažem noćna mora, mislim na prištiće koji se mogu pojaviti dan nakon upotrebe pilinga, kao što je to kod mene bio slučaj.
No to ne znači da su pilinzi loši, dapače, odličan su proizvod, ali prije nego se odvažite na kupnju, bilo bi dobro poznavati svoj tip kože, točnije, da li je ona suha, mješovita ili masna te prema tipu svoje kože odabrati odgovarajući piling.


Ako pak na ambalaži ne piše kojoj koži odgovara proizvod osvrnite se na sastojke koji se nalaze na poleđini pakiranja. Ako piling sadrži ulja bit će pogodniji za suhu kožu kojoj je ionako potrebna dodatna hidratacija, dok kod mješovite ili masne kože postoji jako velika mogućnost da će vam takav piling začepiti pore, te tako uzrokovati prištiće.



Pilinzi su odličan proizvod kada želite pripremiti kožu na temeljitu njegu. Prije svega, piling uklanja odumrle stanice kože, potiče cirkulaciju te omogućuje da se krema, fluid, serum (što god stavljate na lice) bolje upiju u kožu.

Nadalje, ako želite ići na nešto sigurniju i prirodniju varijantu, preporučam pilinge iz kućne radinosti, koje svi možemo napraviti, npr. talog od crne "turske" kave je idealan za poticanje cirukalicije i čišćenje kože, a isto tako dobro djeluje i na celulit.
Ako pak ne pijete "tursku" kavu, možete pomiješati malo maslinovog ulja i pšenične (griz) ili kukuruzne (palenta) krupice zajedno te ste dobili home made piling za tijelo, dok za lice preporučam kombinaciju sa gore navedenim, ali umjesto maslinovog ulja upotrijebite med, te koristite pilinge barem jednom tjedno za čišću i zdraviju kožu koja će vam biti zahvalna.


Ako vam se dogodi da dobijete na poklon ili kupite piling koji vam ne odgovara za lice, možete ga iskoristiti za piling tijela, ali nikako obrnuto tj. stavljati piling namjenjen za tijelo, na lice. Jer je koža lica osjetljivija s obzirom da je tokom godine više izložena vanjskim utjecajima nego koža tijela, stoga je preporučljivo postupati sa kožom lica nježnije i sa većom brigom.


Koristite li vi pilinge za lice i tijelo? Koji su vam se pokazali kao najbolji?
Maja xx

Broj komentara: 27:

  1. piling za lice koristim kupovni dok za tijelo koristim također kupovni ali i sama napravim piling kojij e puno bolji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DIY su super pilinzi. Ja sam baš ugodno iznenađena.

      Izbriši
  2. Odličan post ! Imam ih jedno 10 komada i moram priznati da nisam nikad dobila prištiće od pilinga.
    Home made nisam nikad radila, mogla bih probati ovaj od taloga turske kave, taman mi je piling za tijelo pri kraju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga.
      Ja sam trenutno na home made pilinzima, jer tražim još svoj idealni.
      A meni su izbili prištići od Kozmovog, ali to je zbog velike količine ulja, pa me začepija.
      Probaj i ti neki home made, baš me zanimaju dojmovi ;)

      Izbriši
    2. Hoću svakako, već sam obavijestila mamu da ne baca ujutro talog od kave :D

      Izbriši
  3. Jedan jedini nezamjenjivi Afrodita Clean Phase! Savršen!!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. mene taj piling od kave jako privlači, no uvijek mi je muka kad se sjetim koji bi to nered moglo izazvati u kupaonici pa uvijek preskočim. no mislim da ću ovog proljeća ipak isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Meni svaki DIY izneredi nešto, kupaonicu, kuhinju, stol, nebitno :D
      Ali ako neki takav proizvod nađem da mi odgovara, ne smeta, uštedim novce i imam manje kemije na sebi :D

      Izbriši
  5. Ja trenutno koristim onaj Cadeavera piling za masnu i problematicnu kozu sa vocnim kiselinama a u dobrom sjecanju mi je onaj Neutrogena rozi :) Za tijelo koristim I love vannila and ice cream piling, savrseno mirise :) Volim da se scrubam dok se kupam :D nema mi nista draze, bas fino krv proradi heh

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te I love proizvode nikako isprobat, a odavno su mi na WL. Virujen da super miriše. :)
      Hahahha.. ja se ne scrubam često, nekad zaboravim, ali je lip osjećaj nakon :D

      Izbriši
  6. Odličan post :)

    Koristim piling za lice u kućnoj radinosti (od griza, meda i mlijeka) već jedno pola godine i moram priznati da je moje mješovito, osjetljivo i problematično lice njime zadovoljno više nego ijednim kupovnim koji sam isprobala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Da, čitala sam dosta da uglavnom svima odgovaraju takvi recepti ili oni sa medom.. meni je super sa medom i grizom ili palentom.. i za sad se toga držim. :)

      Izbriši
  7. Baš se spremam raditi piling s kavom duže vrijeme...ako i nece ubiti celulit bar lijepo mirisi

    OdgovoriIzbriši
  8. Piling za telo nisam nikad koristila. Ima li nekih predloga od ovih kupovnih?:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam osim ovih DIY probala od Collistara scrub koji je odličan! TU sam pisala o njemu.
      Koristila sam L'occitane sapun od badema isto je ok. I prije nekad neke, ali njih se ne mogu sitit. :D

      Izbriši
  9. Ja korisim Lush AOBS koji je za moju mesovitu, preosetljivu kozu idealan. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za info! I njega pišem na papir, pa ću ga pogledat kad buden u prilici. :)

      Izbriši
  10. Meni je lice znalo poluditi od pilinga, iako inace nemam bubuljice,ali sam primjetila da mi agresivne metode izbace sve na povrsinu sto bi u normalnim situacijama inace izlazilo u toku godine dana, al bukvalno. Jedan od takvih pilinga losih za mene je Balea u narandzastom pakovanju, uzasno mi je los bio.
    Sad se pilingujem samo sa Dr. Pasha mak cimet jer je prirodni sapun i od njega mi lice bude super, dobri su mi i Afrodita clean faza piling od marelice,a ranije sam obozavala Freeman pilinge, al ih kod nas u BiH vise ne uvoze, pa kupim u Srbiji. Ima li ih kod vas u HR? Neki dan sam bila i trazila u jednom Kozmu i nisam vidjela,a nisam imala vremena za obilaziti ikud vise. Mozda Bipa, Mueller ?

    OdgovoriIzbriši
  11. Za telo redovno koristim Baleine, grubi su taman koliko treba, ima finih mirisa i jeftini su, ne daje mi se za piling za telo puno novca. Za lice menjam pilinge, ali u poslednje vreme slabo i koristim, stavljam redovno maske od gline, a one imaju zapravo piling efekat pa mi je to dosta. Super je post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      Da i ja odnedavno koristim masku od gline i mente i za sad mi je dobra. Uvijek kombiniram piling ili masku. Baleine nisan probala, idu i one na popis :D

      Izbriši
  12. Obožavam pilinge, zavisnik od istih ali svakako da ne preterujem LOL!
    Za telo trenutno koristim Collistar Talasso scrub kojim sam prezadovoljna jer je grub a koža posle njega kao saten, čak ni krema ne treba a za lice koirstim Vichy koji mi je nežan jer mi je osetljiva koža.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Collistar je odličan! I zaista je koža prekrasna poslije.
      Jel' Vichy ima samo jedan piling za lice u ponudi?

      Izbriši
  13. Za tijelo su mi najbolji Baelini peelinzi, ali ih već dugo nisam vidjela u DM-u, nisu ih valjda povukli iz prodaje :o Za lice u zadnje vrijeme, kad mi se da, napravim peeling od meda i šećera. Ali morat ću pronaći neke sitnije čestice ipak za to..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umisto šećera, probaj griz ili palentu, nisu grubi kao šećer.
      Za Baleine ti ne znan, jer ih nisan koristila. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~