Bioderma Sebium Serum i Sebium AKN

Evo posta napokon! Znam da su neki od vas jedva čekali da ga objavim. :)
Znate već da sam oba proizvodila kupila za cijenu jednog (oko 101 kn) i možda se može pronaći još pokoji primjerak u nekim manjim, privatnim ljekarnama. Inače pojedinačna cijena svakog proizvoda je oko 100 kn ovisno o ljekarni, cijena varira koju kunu više, a možda i manje.



Razlog zbog kojeg sam kupila Sebium Serum i Sebium AKN je taj, jer se već nešto više od pola godine borim sa prištićima, aknama, komedonima te mrljama od istih.

Bioderma Sebium Serum (40 ml) je proizvod koji je gelaste teksture i služi za njegu masne, mješovite i nečiste kože s postojećim nepravilnostima. Uklanja odumrle stanice kože, te potiče obnavljanje istih zbog toga što sadrži kiseline.

Treba se koristiti kontinuirano, kroz 4 tjedna kao samog ili u kombinaciji sa svojom uobičajenom kremom za lice, ako vaša koža ne može podnijeti samo Serum na licu.
Ja sam ga koristila samog, pa čak i onda kada me je koža zatezala, što je uobičajeno prilikom korištenja ovog proizvoda. Ako vam se pojavi crvenilo na koži netom nakon nanošenja, onda serum koristite svaku drugu večer, nikako preko dana.

Preko dana se ne preporučuje korištenje Seruma, kako što sam već navela, zbog kiselina koje sadrži u sebi i kako vam se sa ovim proizvodom koža obnavlja, najbolje je pustiti da se to obavi preko noći. Ja vam pod obavezno preporučujem da preko dana koristite kreme/fluide ili što god, sa zaštitom protiv sunca od SPF30 pa na više, iako bi SPF50 bilo najbolje, iz tog razloga jer ovaj proizvod uklanja odumrle stanice kože, te na površinu izlazi "mlada koža" koju sigurno ne želite oštetiti izlažući se suncu, bez ikakve zaštite.

Sebium Serum je meni pomogao tako što mi je očistio kožu od mrljica uzrokovanim od sunca, izvukao mitesere (ali ne i one sa nosa) na površinu, očistio lice, suzio pore, te ujednačio ten.

Lice je očišćeno i koža je naizgled obnovljena, zaista se primjeti promjena već kroz 10-ak dana korištenja, s tim da je u prva 2-3 dana Serum izvukako svu gamad (isprike na izrazu, moram ih tako nazvat, jer ludim zbog njih :D) tj. prištiće/akne i svu ostalu rodbinu, koja se ionako pripremala izać na vidjelo, pa će vam se možda činiti da ne djeluje, ali to je proces čišćenja kože, pa budite spremni na sve. :D



Sebium AKN (30 ml) - je fluid mliječne boje, koji održava kožu čistom preko dana te ju drži pod kontrolom. Jako je lagane teksture i jako brzo se upija. Može se koristiti 1 do 2 puta dnevno, a ja sam ga koristila jednom dnevno i to isključivo ujutro. Ako idem vani, krema sa SPF zaštitom ide obavezno na lice, nakon AKN.

Ono što vam se vrlo vjerojatno može dogoditi kada nanesete Sebium AKN je, da vam se koža počne runiti, a to je zbog izbijanja "mlade kože" kao posljedica korištenja.
Jedini problem vam može biti korištenje tekuće podloge, ali da vas ne obeshrabrim, i to je izvedivo. Nekako, ali je izvedvio. :D
Nadalje, postoji mogućnost oksidacije pudera nakon nanošenja Sebium AKN, pa bi bilo dobro staviti bazu na lice nakon nanošenja AKN fluida. To je kod mene bio slučaj, ne znam da li se to događa svima.

I još je bitno napomenuti, ne znam koliko vam je pametno da sa korištenjem ovih proizvoda krenete u kasno proljeće ili ljeto baš zbog kiselina koje sadrže i potrebe za visokom SPF zaštitom, te isto tako visokim temperaturama i jakim sunce koji samo dodatno mogu ošteti kožu koja je u procesu obnavljanja.

Ako možete, strpite se do jeseni/zime kada vrijeme i uvijeti vani idu donekle u prilogu vašoj koži. A, ako ste sretnica, onda će te zaobići ovaj proizvod af kors. I ja vam zavidim na tome.


U svakom slučaju, ja sam zadovoljna sa ovim proizvodima. Bilo bi lijepo da mi je lice kompletno očišćeno i da problema više neman, ali nažalost to se nije dogodilo zahvaljuću testiranju raznih proizvoda (moram priznati da biti bloger, ima svojih čari ;)) i hrani.
Trudim se ne jesti ono što me smeta (čokolada, salame, junk food općenito) i kad to ne jedem, stanje se popravi, a ako pojedem nešto, eto jednog za dobro jutro, tako da se suzdržavam od takvog jela (koliko mogu :D) i lice je onda pod kontrolom.

Ako vam ne pomognu ovi proizvodi + briga o tome što jedete i stavljate na lice, onda bi bilo dobro da se posavjetujete sa liječnikom. Možda je nešto hormonske prirode. MOŽDA, ne kažem da je sigurno. ;)

Što mislite o ovim proizvodima? Jeste ih imali prilike isprobati do sada? Dojmovi?
Maja xx

Broj komentara: 30:

  1. nisam i nemam potrebe (lucky me) :D drago mi je da ti je pomoglo, ja se borim sa miteserima na nosu i spašavaju me home made mućkalice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ti imaš super kožu! :)
      I ja se borim sa miteserima na nosu, nekad ide, nekad ne ide.. :D

      Izbriši
  2. Moram priznati da sam slabog karaktera kad su u pitanju ovakve kreme i serumi koji prvo izvlače gadove van :D tih dana se osjećam baš loše, loše. Probala sam Triacneal i nisam mogla izdržat. Možda se odvažim probati ovaj serum. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se mislila za Triacneal, pa je odluka na kraju pala na Biodermu. Za lipotu triba malo istrpit. :) Nije lipo za vidit, ali što ćeš.. tribamo se nekako snalazit. :)

      Izbriši
  3. Zvuce strava, ali ovo nadolazece toplo vreme stvarno jeste nepogodno. Ja nisam probala ovu liniju, a bubuljice lecim kremom iz Lilly-ja koja isto tako sv izvlaci na povrsinu, ali sto ubije - ubila je. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, dobri su proizvodi za kompletno očistiti lice. Ali zaista ih ne bi preporučila sad kad krenu vrućine. Mislim, ja prva ne bi koristila to i uz SPF zaštitu. Radije bi se strpila do jeseni i zime.
      U ta je tvoja neka dobra krema.. kako se zove? Možda je ima i u HR, pa da priđen na nju, ako bude tribalo. :D

      Izbriši
  4. Zvuči dobro, alo mislim da bi bilo preagresivno za moju kožu. Nemam neke prišteke, ali zato su mi pore.....ugh....pore....ugh.... U najmanju ruku, idu mi na živce!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema potrebe za ovim ako ti koža nije u neredu, ka meni npr. Stvarno nema smisla da ju dodatno tretiraš agresivnim proizvodima. Ali razumin te za pore, sigurno se mogu naći neki drugi, manje agresivni proizvodi od ovoga. ;)

      Izbriši
  5. Nisam isprobala, ali kako stvari stoje, odustat ću od LRP Effaclar Duo koji mi je u 3 tjedna napravio kaos na licu i počeli su mi iskakati prištići na obrazima koji su uvijek bili kako bebina guza :D ne znam, možda isprobam, ali sam sad jako skeptična jer nešto što svima odgovara, meni je grozno, tako da su recenzije proizvoda za lice prilično relativne jer nam se koža svima razlikuje :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam da je još nekome LRP napravija nered. Ja sam ga koristila prije 3 i nešto godine i bija mi je ok, danas se ne bi usudila, jer mi je lice gore nego ikad i reagira na sve.
      Ali virujen da ti nije lako, triba pronać proizvod koji nam odgovara, a svi moramo proć ono najgore na početku i vidit odgovara li nam proizvod ili ne. I kako sama kažeš, koža nam se svima razlikuje.

      Izbriši
  6. Zvuci vrlo znaimljivo, ali ne bih reskirala sad kad dolazi lepse vreme, eksperimenti ce pricekati narednu zimu kad mogu da se zamaskiram salovima :)

    OdgovoriIzbriši
  7. O¨ovom serumu sam čula toliko hvale da sam ga i ja nabavila zajedno s ovom kremom u paketu. Ipak nisam još probala, čeka iduću jesen jer ne stigne na red :D

    Odlična recenzija !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga <3 kad ti to kažeš, meni puno znači ;)
      I bitno da imaš zalihu paketa, potrošit će se ;)

      Izbriši
  8. Meni se nekad cini da trebam da koristim bilo sta :S sta god krenem, istjera ih jos napolje. Trenutno sam na effaclar duo kremi, istjera pa se smiri pa ga i ja ne koristim nekoliko dana pa opet krenem, pa dodje pms, pa one opet izadju i tako u kruuuuuuuuuuuug i ja poludim :D
    Zao mi je sto nisam ulovila ove kad je bila akcija ali ja sam jedan dan bila u Osijeku a tad su imali samo dvije iste pa nisam htjela. Mislim da su dvije akn bile. U svakom slucaju sam vec zakasnila s njima jer stize proljece i sunce. Ma koga ja zavaravam? :D April su najavili sa temperaturama ispod prosjeka i sa padavinama iznad prosjeka. To je kombinacija za past u depresiju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahhahhaha.. to si dobro rekla.. ovo je užas od vremena.
      Neki dan sam pročitala na statusu od fb prijatelja "mi smo toliko siromašna država, da ni proljeća nemamo" :D :D

      najgore je to šta mi ne znamo kad koristimo neki proizvod i kad nam izbije gamad na licu, da li je to "normalno" ili treba prestat sa takvim proizvodima. Srića ja sam znala za ove Biodermine da će izvuć vani sve, ali ne mogu tako nešto reć za puder koji mi napravi nered na licu. Isto tako postoje i kreme za lice koje su mi izazivale nered, pa više ni sama ne znan šta bi bilo najbolje.
      U svakom slučaju, recenzije mi puno pomognu, onda idem na sigurno. Iako i sama nekad kupujen na slipo, ali se trudim šta više informacija tražit na netu, jer mi je lice ka da san u pubertet ušla, a dok san u pubertetu bila, lice mi je bilo čisto, nikad prištića, a kamoli akni. Ovo je biće zakašnjeli pubertet. :D Šalim se.. spiza, stres i testiranje svakakvih proizvoda su ipak najveći krivci. Barem u mom slučaju.

      Izbriši
    2. Mislim da je i kod mene isti slucaj jer dok nisam pocela studirat ne sjecam se da sam imala nekih problema sa licem, znala je izaci pokoja al nisam primjecivala toliko. Onda krenuo fax i vise njih i onda sam pocela eksperimentisat i s cime trebam i ne trebam :/ sad sam barem presla na sigurnije varijante, naucila dosta o kozi i sastojcima pa se nadam da mirniji period dolazi i onda ih opet izadje nekoliko u isto vrijeme pa se bas iznerviram :/ Ne smijem ni otic da mi propisu kakve pilule jer stvarno ne bih da to pijem :S Ah nista, najbolje mi je izgleda da uzmem jednu hidratantnu kremu i neku pjenicu za ciscenje i da ne diram nista vise :D Ali ne moguuuuu... kad tako naidje neka akcija krema, ko da je preskoci? Ko ?? :D

      Slazem se sa tim statusom na fb :D pa zar ni proljece cestito ne mozemo dozivjet? :D Sto je najgore, bit ce kisa kisa kisa i onda odjednom 30 stepeni u maju, vidjet ces. Ne zalim se na tih 30, stvarno sam veliki pobornik ljeta :D :D ali brate daj neki prelaz!

      Izbriši
    3. Razumin te u potpunosti. :D I ja nekad ne mogu odolit, a teško ribu u vodu, samo mi triba mali poticaj da otvorin novčanik :D

      I ja san to isto rekla za vrime, iz čizama u japanke odma. Užas. A, ja lito ni ne volim. :D

      Izbriši
  9. Super zvuce. Trenutno nemam vecih problema sa licem nekim cudom, tako da cu taman cekati do zime pa ako se stanje pogorsa nabavicu ih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadan se da nećeš imat potrebe za korištenje ovih proizvoda. :)

      Izbriši
  10. Zvuče odlično, osim onog dijela gdje ti sve živo i neživo izvuče vani, ali sve je to proces čišćenja kože. Ja nemam ni masnu ni mješovitu kožu, strah me da bi mi se od ovih proizvoda lice doslovno mrvilo od dehidracije jer je ionako već dovoljno dehidrirano. Tu i tamo mi izađe koji prištić i lice mi je poprilično čisto, ali me muče miteseri na nosu i zatvoreni komedoni - ne vide se, ali ja ih osjetim pod dodirom ruke i kada ih krenem istiskivati van nikad kraja... I stalno se vraćaju, a baš pazim da koristim pudere i kreme koji su nekomodogeni. Jesi li primjetila kakvu razliku na licu u vezi s komedonima koristeći ovaj duo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mitesere na nosu mi nije sredija, ali zatvorene komedone mi je izvuka vani. Jer i ja iman takav problem ka i ti, pa ih istiskivam vani. Znan grozna san, ali sam posebno alergična na sve šta mi izbije na lice.
      I ja pazim zaista maksimalno, čak sam vadila hormone da vidim jel' sve ok. I je. Tako da je kod mene kombinacija spize i stresa najveći problem. Još kad tomu nadodamo malo sna.. organziam to sve odrazi na lice. Ali uvik mi varira, nisu mi stalno komedoni na licu, ali jako brzo lice reagira na sve.
      Razlika se primjeti, jer ovi duo drži lice pod kontrolom, sve dokle god pazim šta jedem, tj. ne jeden junk food/žestoku spizu, a ja to volin, znan da nije zdravo, pa se sad kontroliram i ok je. Ali pomaže, ne mogu reći da nije,lice je vizualno čišće i zdravije, ali da će ti uklonit sve sa lice kompletno i više ti se ništa neće pojaviti, e to se neće dogodit. :D
      Bilo bi super kad bi mogli jest sve živo, stavljat na sebe svakakvu kozmetiku i da ovi proizvodi to "obrišu" sa lica :D

      Izbriši
  11. ja vec dugo razmisljam o tom akn fluidu, da seruma ima u srbiji, verovatno bih ga vec kupila, ali, nas ponekad zaobidju tako dobri proizvodi. cula sam da imaju malo kiselina, tamo pred jesen cu verovatno i kupiti akn, ili i serum ako budem isla negde u inostranstvo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda bude i Serum kod vas. Mislin da je on jedan od novijih proizvoda. Nadan se da ćeš bit zadovoljna, ako ih budeš koristila.

      Izbriši
  12. Već neko vrijeme koristim testere iz cijele te linije i prezadovoljna sam. Sebium AKN mi je odličan! Crveni prištići koji nisu prolazili mjesecima sada su se smanjili i gotovo ih nema. Nažalost, kada potrošim testere neću ništa kupovati od te kolekcije zbog cijene i nadam se da mi se prištići neće vratiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nadan se i ja da se neće vraćati. Ali uvik moš probat pitat testere u ljekarni ;)

      Izbriši
  13. Odlična recenzija, iako imam masnu kožu nikad nisam imala problema sa gamadima :-D ali bih svejedno voljela ovo probati, ne znam zašto!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahha.. ti stvarno nemaš potrebe za tim, a i sretnica si jer te gamad zaobišla! :)

      Izbriši
  14. super da ti je pomoglo i da si zadovoljna :). ja vise ne znam sta bi koristila za lice i je li mi pristic izbaci od kreme ili od hormona...posebno kad imam testera masu koje zelim isprobat, nisam bas dosljedna ni strpljiva pa ne mogu jedan lipo skolski koristit iskljucivo npr tjedan dana... :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, takva san i ja bila, ali se silin da nešto duže koristin, jer je potribno čisto da vidiš kako ti koža reagira.
      Minimalno 10 dana mi triba za korištenje neke kreme, ako ide, ide, ako ne idemo dalje. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~