Čit Čet post #2

Odma da van kažen, ovog puta nije Antiša pokretač teme :D




Zanima me šta mislite o tester proizvodima? Recimo, nađete se u situaciji u kojoj vam se nudi npr. jedno Chanel rumenilo u tester ambalaži koje je jedno 5 puta jeftinije od onoga u parfumeriji, zapakiranog u originalnoj ambalaži.

Što bi odabrali? Da li vam je bitno da je proizvod isključivo u original pakiranju, pa makar to podrazumijevalo i da će te platiti veću cijenu za taj proizvod?

Ja sam osobno za povoljniju alternativu. Ruku na srce, volin ja kad je proizvod u original pakiranju, jer ja to sve čuvan i pažljivo složim, ako proizvod ima svoju kutiju, baršunastu vrečicu ili što god. Ali nisu mi mrska ni tester pakiranja pogotovo ako ih kupim za znatno manje novce nego original proizvod.

Na kraju balade, ionako više plaćamo dizajn, brend i ambalažu nego sam proizvod. Ali isto se ti mali gušti kriju u kompletnoj ambalaži, koja je ponekad ipak, po mom mišljenju malo precijenjena. Šta vi mislite?


I kad već pišem, smeta li vam da se recenziraju proizvodi u tester ambalažama? Ili ste isključivo za original pakiranja?



Original pakiranje vs tester pakiranje:











Edit: obzirom da je "čit čet post" primjećujete da se baš ne trudim pisati književno :D .. mislim kad već "pričamo"  onda pričajmo opušteno! ;)

Maja xx

Broj komentara: 36:

  1. Proizvod, bio tester ili ful ambalaza, je najbitniji, a ambalaza je sporedna stvar. :) Mozes staviti sliku sa zvanicnog sajta, da ljudi vide kako izgleda u originalu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, slažem se! I hvala šta si me sitila da stavin sliku sa web-a. :)

      Izbriši
  2. Apsolutno me ne smeta :D a rumenila i sjenila se uvijek mogu depotirati i staviti u jednu miksanu paletu, pa tako i tester pakiranja. ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. tribalo bi bit iste kvalitete (makar je nekad tester bolji kao npr kod parfema /&%)$E%/) ) pa sto se tice recenzije, nema veze. ja kako volim lipo i vizualno me stimulira ambalaza XD, volim vise imat original. ali za 3,4 puta jeftiniju cijenu, uzela bih i ja tester. iako iman doma jako malo tester pakiranja i slabije ih koristim. nekako podsvjesno kao da su 'manje vrijedni' XD. ima nesto u tome da kad nesto malo vise platis i to svojim (krvavo zarađenim novcem ;)), vise cijenis. to je psiha i ja nisam bas sva svoja tako da moje misljenje nemoj uzet za ozbiljno... oni koji su mene ozbiljno shvacali nisu zavrsili dobro XD.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahhahahha..
      Šta se tiče dekorativne kozmetike, da tribalo bi bit iste kvalitete.
      Kod parfema to nažalost nije uvik slučaj.
      Znan da ti voliš kompletna pakiranja više od testera :D i ima nešto u tome da se kupi taj kompletan proizvod.. gušt je već i vizualno lipši.

      Izbriši
    2. Goldfinch-potpisujem od rijeci do rijeci..
      Bas sime nasmijala..imas duha,curo!!!

      Izbriši
  4. Nije mi ambalaža uopšte bitna, bitan mi je proizvod pa može biti i u onim malim plastičnim, medicinskim kutijicama :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Najbitniji je proizvod, ako već biram između testera i originalne ambalaže onda ću pre uzeti tester jer je neuporedivo jeftiniji, pogotovo kada se radi o skupljim proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa mebi nikad nitko nije ponudia tester da uzmem umisto origigi proizvoda, di to ima? Ocu i ja liso proc:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima na forum.hr kozmetički oglasi, tu i tamo cure prodaju tester proizvode

      Izbriši
  7. Aha:D presmisno mi je ovo na pocetku da ti muz nije pokretac teme ovaj put:D hahahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D ovaj put nije, ali ima on ideja.. sigurno će opet bit neki sa njim u glavnoj ulozi :D

      Izbriši
  8. Hmmm, ma meni ne bi smetalo, ja sam sakupljac parfema, i imam recimo puno testera. Od kozmetike ionako ne kupujem neke high end brendove, pa mi testeri i nisu bitni. Sad jeste pakovanje zanimljivo, fino je kad je nesto lijepo upakovano u luksuznoj kutijici i moram priznati sa sam cak dok sam bila mladja vise trosila pare na skupu sminku, sad niti vise hocu, a ruku na srce i ne mogu jer ne radim vise isti posao.
    Ne bi mi smetalo da neko recenzira testere, nista tome ne fali, ali da stavi sliku original proizvoda i opise pakovanje :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da slažem se. Šta se tiče parfema, tu bi uvijek radije birala tester, pa čak da su cijenom isti original pakiranje i tester.

      Izbriši
  9. Ako mi se ukaže prilika da kupim tester pakiranje po puno nižoj cijen-ugrabim.
    Uopće ne patim da bude u originalnim ambalažama, bitan je proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Neman baš nekih konkretnih testera (osim hrpe onih koje dobijen za jednokratnu upotrebu), al evo npr. spomenit ću ti Artdeco - iman njihovih tonu proizvoda i šta god mogu, kupujen u onin refil pakiranjima. Npr. kompaktni puderi su (sad ću bubnit jer san zaboravila cijenu, al skužit ćeš šta ti oću reć) 200-tinjak kn, a isti taj puder u refil pakiranju je 100-tinjak. Mislin, i taj refil ima poklopac, al je proziran, a ovi prvi je u crnoj kutijici s ogledalcem, a pošto iman dosta njihovih i kompaktnih i kremastih, odgovara mi da mi je takvo pakiranje jer mi zauzima manje mista. Isto iman njihove kamuflaže i sjenila refil (valjda se to tako zove?), a sjenila iman jedno 50-ak komada (je, je, luda san jedno vrime bila za njima!). Tako da... Generalno neman s takvin stvarima problema, a testere nisan imala nikad priliku kupovat. Šta misliš ima li još koja kozmetička kuća ovakvu šemu ka Artdeco? Nevjerojatno, al tek mi sad pada napamet da možda i neki drugi tako rade, a ja plavuša se nikad nisan raspitala... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kaže se refil :)
      ima chanel, dior, sisley... ma im ih dosta koji imaju tako refil pakiranja, ali to se ne prodaje u parfumeriji, nego uglavnom preko nekih oglasa kao tipa forum.hr - kozmetika. neko nekad tako nešto ima za prodat, pa stavi na forum uglavnom

      Izbriši
    2. a mogla bi bacit oko, samo mi je bitno da je zapakirano i da nije - testirano! hahahaha

      Izbriši
    3. Svrati pa vidi ;)
      Ima i ne testiranih, zavisi kako naletiš ;)

      Izbriši
  11. koliko god je doživljaj imati (high end) proizvod u njegovoj luksuznoj ambalaži, ako je puno povoljniji, naravno da bih kupila i tester varijantu :)
    i definitivno ne smeta što ih recenziraš, bitno je ono što je unutra, ne? :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Padam li na pakiranja? Apsolutno. Je li mi to presudno za recenziju proizvoda? Nikako!

    OdgovoriIzbriši
  13. Slažem se s većinom, bitan je proizvod i svakako bih ugrabila tester po povoljnijoj cijeni, što ponekad i činim. :D ali nakon par lošijih iskustava sada se prije raspitam u kakvoj točno ambalaži dolaze jer neki od takvih proizvoda budu bez poklopca pa se moram snalaziti s čuvanjem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E da, ima i toga. Nažalost. Nekad nepromišljeno kupimo, zaletimo se i onda frka nastane :D

      Izbriši
  14. Ma kvaliteta! Ne etiketa! Na licu mu ionako ne piše jel' Chanel ili tester. Ne kupujemo fast food za ego, nego nešto što nas čini lijepima.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pf ne da mi smeta, nego mi ne bi smetalo da dođe u vrećici za duboko zamrzavanje :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Ja sam uvek za povoljniju opciju :D

    OdgovoriIzbriši
  17. može ambalaža bit i zlatna, ako ono u njoj ne valja đabe joj je ;)
    glasam za proizvod, pakiranje nebitno... premda (priznajem da sam plitka) me koji put ambalaža privuće :D

    OdgovoriIzbriši
  18. I ja san takva, moran priznat. Ali se trudim da nekad razum prevlada, NEKAD:D

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~