Make up trendovi za ljeto

Kad temperature pređu 25+ stupnjeva prestanem razmišljati o stavljanju pudera na lice, radije onda biram samo kremu sa SPF-om i preko iste stavim malo pudera u kamenu (bez SPF-a), bronzer i malo korektora.


Što manje podloge na licu, manje su šanse da se pore začepe i da izbiju prištići.
Ali zato za isticanje usana biram neonske, bright ruževe i lakove za nokte u  koraljnim, crvenim, fuksija i pink tonovima.



Već neko vrijeme hit su jarke, neon boje, na usnama i na noktima, pa taj isti trend boja prevladava i ovo ljeto. Uvijek se držite onog manje je više, pa tako ako već želite naglasiti usne jarkim ružem, ostatak lica neka bude minimalan. Ljeto je, dajte koži da diše pa teške pudere zamijenit sa toniranim kremama u boji ili još bolje, dodajte samo bronzer i malo korektora za sitne nepravilnosti uz malo maskare, najbolje one vodootporne. 

Ako pak nemate hrabrosti za jarke boje na licu, uvijek nokte možete ukrastiti sa nekom nijansom narančaste, crvene, za one odvažnije tu su neon žuta i zelena koje su odlične ljetne boje, a i odličan su kontrast preplanuloj puti. 


Za one manje hrabrije tu je uvijek neutralni makeup za koji mislim da neće nikad izaći iz mode, pa tako i ovog ljeta uz svoj neutralni look, za koji vam je dovoljno tek malo bronzera za konturiranje lica, možete ubacite i nijansu brončane kao vašu must have nijansu na kapcima kao ulogu sjenila, na obrazima kao highlighter, na usnama za sjajnije i punije usne ili na noktima.


I za kraj vam donosim još nekoliko kratkih savjeta da vam makeup izdrži duže na visokim temperaturama;

*koristite tekuće podloge za lice koja ne sadrže ulja, jer vam ista neće dodano zamastiti lice, a ni prouzrokovati prištiće.
*umjesto običnih sjenila u kamenu, koristite ona u kremi, jer su dugotrajna i ne skupljaju se u pregibu oka. 
*ako imate masne kapke, koristite bazu za sjenilo i sačekajte da se osuši do kraja te nanesite kremasto sjenilo i preko njega natapkajte sjenilo u kamenu slične boje ili umjesto sjenilom u kamenu, nanesite preko transparetnim puder da spriječite nakupljanje kremastog sjenila u pregibu kapka.
*ako imate masnu kožu lica, silikonske baze za makeup (koje služi kao barijera između vaše kože lica i tekuće podloge) mogu odgoditi mašćenje kože na visokim temperaturama.
*umjesto primera možete koristiti razne sprejeve za fiksiranje makeupa, koji također odgađaju mašćenje kože i "drže" makeup na mjestu duže.
*koristite vodootporne olovke, maskare i tuševe za oči jer će trajati duže, a i spriječiti će te preslikavanje istih na kapke i podočnjake.
*obavezno raditi piling lica barem jednom u 5 do 7 dana, jer ako koristite SPF zaštitu na licu, za uklanjanje iste treba vam i dubinsko čišćenje lica, u protivnom može dovesti do bolnih prištića. 
*ako imate mješovitu ili masnu kožu isto tako koristite češće i razne maske za lica, jer pomažu u kontroliranju sebuma.


Ovaj članak je podržala BIPA, a pisan je za rubriku Bips'n'Tricks.


Kakav makeup vi volite nositi ljeti?
Maja xx

24 komentara:

  1. Sviđaju mi se savjeti i više manje ih sve poštujem :D A šta se tiče boja na licu, neonsko uvijek i zauvijek <3 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i drago mi je znati. :) Što kričavije to bolje! ;)

      Izbriši
  2. Držim se skoro svih savjeta i odličan post !

    Još moram nabaviti neki neonac za usne :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja se radujem sto su sad ktuelne dreave boje i u sminki i u odeci. Oduvek volim jarke boje, a sad konacno imam i veliki izbor svacega u tim bojama. Mada za novcanik to i nije tako lepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je drago. Ja volim isto boje.. i slažem se za novčanik, svima nam je tako. :D

      Izbriši
  4. Odličen post. Jaz poleti obožujem neonske barve, sploh na nohtih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Da, vjerujem da su ti neonske boje na noktima draže! ;)

      Izbriši
  5. Jedino se ne drzim saveta za puder, posto to i dalje stavljam ali ne na 35+ vec kad je prijatnije vreme. Uglavnom sve ostale savete pratim :) Odlican post!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako volim boje ljeto je za mene pravi užitak sa eksperimentiranjem :D ... dobra baza i matirajući puder u kamenu - nema straha ni za moju masnu kožu!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam ti za lagan makeup s žarkim neonskim usnama i noktima :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Zadnji savjet mi se sviđa. :)
    Mnogi zaboravljaju maske ili im se neda, ali maske su zaista što se tiče kože lica
    funkcionalne i bilo bi dobro da ih se češće spominje...

    OdgovoriIzbriši
  9. nokti što upadljiviji, oči isto, ostatak fin i pristojan - tako ja volim ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Boje, boje...počela sam i ja nositi bojeeeee! Divna su mi oba looka. :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~