Favoriti ljeta 2013.

Bez obzira na kišu vani, ljeto kalendarski još traje, stoga vam donosim svoje ljetne favorite u ovoj godini. Pa krenimo sa dekorativnom kozmetikom:


 
 
 
 
Deborah Glossissimo sjajila
Dobila sam ih od Deborah Hrvatska na testiranje i iste sam dosta često koristila ovo ljeto. Sviđa mi se što se ne lijepe, ne isušuju usne i što iako imaju sitne čestice u sebi, ne grebu me na usnama. Imaju odličan i precizan aplikator koji u dva poteza prekrije usne.
 

Deborah Glossy Stick
O njemu sam već pisala u ovom postu i moram priznati da ga obožavam jer je hidratantan, dovoljno pigmentiran za jedan rekla bi gotovo pa balzam i super precizan za nanošenje.
 
Rimmel Apocalips - Apocaliptic
Tko ovo čudo još nema u svojoj kolekciji, neka brzo ode u Bipu dok je na sniženju 50% (kao i sve iz Rimmel asortimana). Sve o ovoj nijansi ste mogli čitati u ovom postu.
 
Guerlain Maxi Lash maskara
Koristila sam ju cijelo ljeta tj. onda kad sam nanosila makeup jel' i zaista je odlična. Lijepo uvije i razdvoji trepavice, a detaljnije možete pročitati ovdje.
 
Pupa Vamp! 301 Electric Blue
THE maskara ovog ljeta definitivno. Obožavam ju od kad sam ju prvi put isprobala. Ne mogu je dovoljno nahvaliti jer je ispunila sva moja očekivanja od jedne maskare + ima odličnožen plavi pigment. Ako volite maskare u boji, svakako preporučam da ju isprobate. Ili zelenu, ona je još ljepša. Detaljnije o maskari pročitajte ovdje.
 
Golden Rose #56 i Barry M L52
Najčešće nošene boje ovog ljeta. Iako je Barry M stigao nešto kasnije, od kad sam ga kupila, jako često ga nosim. Dojmove o ovim ruževima možete pročitati ovdje i ovdje.
 
Rouge Bunny Rouge Orphelline
Prekrasno rumenilo koje imam odnedavno u posjedu. Ne trusi se, ludo je pigmetnirano i jako dugo se drži na licu. Recenziju očekujte uskoro.
 
Essence Miami Roller Girl rumenilo
je bilo moj favorit dok nije stiglo Rouge Bunny Rouge rumenilo. Svejedno ga i dalje volim, jer daje divnu boju obrazima i mislim da je pravo ljetno rumenilo. Nešto više možete pročitati tu.
 
Clarins Color Accents
puder i rumenilo u kamenu kojeg sam koristila i prošlo ljeto. Volim ga jer je praktično i što je 2u1 proizvod. Većinu ljeta sam ga nanosila preko Avene SPF50+ emulzije, koju sam nažalost zaboravila poslikat i ubaciti među favorite. :/
 
Preparativna kozmetika:
 


Nuxe Nirvanesque Contour des Yeux
Trenutno najdraža okoloočna krema. Volim kako dobro djeluje na moje okoloočno područje, kako je lagana, brzo se upija i ono najbitnije ne iritira moje ionako osjetljivo okoloočno područje. Svoje dojmove o istoj sam već prenijela u ovom postu.

Melvita ružina vodica/tonik za lice
Ova vodica mi je bila fantastična na početku ljeta, dok sam se užasno znojila po licu, iako mi je u kombinaciji sa znojem znala izazivati sitne prištiće na čelu, odlično mi je godila jer bi mi pružila potreban "boost" i hidrataciju na koži lica kad je ono izgledalo isprano i umorno. Sad, kad su temperature već odavno spale, koristim ju kao tonik za pripremu lica na daljnju njegu. Prištića više nema, jer se ne znojim i odličnim se pokazala u službi tonika, a i miriše na ruže. :)

Payot My Payot Fluide
samo dobila još na Beauty Blog Dayu ali sam čekala ljeto da ga počnem koristiti, jer ljeti najviše koristim serume i fluide, zbog svoje lagane teksture. Volim ovaj fluid jer je rijetke teksture i brzo se upije. Zaista daje blistavi izgled na koži + miriše citrusno i baš lijepo razbudi ujutro. Odličan je i kao podloga za makeup. Jedino što možda nekome može smetati je što ima alkohola u sebi na 2. mjestu popisa sastojaka, pa nakon nekog vremena može isušivati kožu. To se meni dogodilo, ali meni je čak to isušivanje pomalo i odgovaralo jer sam se manje znojila tokom ljeta, a i pružao mi je pomalo hladniji efekat. Sad kad je zahladilo, koristim hidrantanu kremu nakon njega, jer mi je uvelike potrebna.

Bioderma Atoderm PP
gel za pranje lica kojeg OBOŽAVAM! Ovo mi je do sad najdraži gel za pranje lica. Iznimno je blag, gotovo neutralnog mirisa, jako slabo se pjeni što posebno volim kod umivalica za lice, ostavlja onaj "skviki" čisti osjećaj na koži i ono najbitnije do sad mi je uvijek sav makeup skinuo sa lica. Već mi je prikraju i sigurno kupujem novo pakiranje. Jedino mu zamjeram ambalažu u tubi, jer je gel dosta tekući, a poklopac nakon nekog vremena prestane surađivati i neće da upadne na svoje mjesto, pa se gel počne izlijevati. Sad ne znan da li je to do mog pakiranja samo, ali sve u svemu za mene odličan proizvod za pranje lica. Cijena je negdje oko 70 kn u ljekarnama.

Queen Helen Mint Juler Masque
Ovu masku imam već neko vrijeme. A, kako ljeti najšešće koristim maske, pa sam tako i ovu. Nije najbolja maska koju sam imala prilike probati, ali za cijenu od 3,84$ na iherbu mislim da se svakako isplati jer obavlja svoju funkciju sasvim u redu. Nanosi se na kožu lica (ne blizu očiju), drži nekakvih 15-ak minuta na licu dok se osuši i onda se ispere. Lice mi bude duže matirano i lijepo ga očisti.

Kozmetika za njegu tijela:

 

Palmer's Natural Bronze
sam kupila na Feelunique za nekakvih 5 funti sa poštarinom, najviše iz tog razloga jer sam htjela zadržati preplanuli ten što duže i nakon povratka s mora. Ono što mogu reći za ovaj proizvod je da ne ostavlja umjetnu i neuglednu narančastu boju na koži, zaista izgleda prirodno, ali kao i sa svim proizvodima za tamnjenje morate biti oprezni da ne završite na fleke. Piling i dobro hidratantna koža su neophodni neposredno prije korištenja ovakvih proizvoda. Ako imate iskustva sa ovakvom vrstom tamnjenja kože, mislim da je ovo sasvim solidan proizvod za tu namjenu. Ima izražen miris po kakau, kao gotovo svi Palmer's proizvodi, mene čak podsjeća na pržene bademe i šećer nakon što odstoji malo na koži. Pa ako nekome to smeta, možda bolje da preskoči. :)

Nivea water lili & oil gel za tuširanje
ovaj gel za tuširanje me oduševio jer se miris najduže osjeti na mojoj koži od svih proizvoda koje sam koristila za tuširanje. Prekrasno miriše, ne promijeni miris na koži ni kad se obrišem sa ručnikom i miris odstoji i do iduće jutra, ali pod uvjetom da legnem odmah u krevet nakon tuširanja. Sadrži sitna zrnca u sebi i poprilično je guste teksture. Iako u sebi ima naziv "oil" nisam primijetila nekakvu pretjeranu hidrataciju na koži nakon tuširanja. Trajnost mirisa na koži je ono što me je oduševilo Cijena je u drogerijama nešto manje od 20 kn.

Lierac eau & hulie sensorielle
OBOŽAVAM ovu vodicu za tijelo. Prekrasno i tako prirodno miriše po mirisu bijelog cvijeća (jasmin, kamelija i gardenija). Divno mi je osjetiti miris bijelog cvijeća bez one sintetičke note koju znaju takvi mirisi imati. Koristim je za špricanje po tijelu nakon kupnja, a može biti idealna zamjena za miris u vrućim ljetnim mjesecima.
Ulje mi je malo manje drago jer iako je miris puno slabijeg intenziteta nego kod vodice, imam osjećaj da mi "sjedi" na koži i nešto se sporije upija od npr. Nuxe suhog ulja, pa čak i Yves Rocher Moni ulja sa šljokicama. Ali mi se sviđa mehanizam na pumpicu jer je plastični i čvršći, s obzirom da mi se onaj kod Nuxe ulja pomalo iskrivio nakon nekog vremena. Ali moguće da je do mene i moje "nježnosti"...khm..khm..

Yves Rocher Monoi de Tahiti
Odlično ulje za tijelo. Sjajne čestice koje sadrži su suptilne na koži i zaista neće svijetliti kao disko kugla kad ga nanesete. Ima intenzivan miris po tijari i kokosu i prekrasno izgleda na koži kada je preplanula, jer istu dodatno ističe. Za cijenu od 60 kn mislim da je zaista odličan proizvod. Šljokice ostaju svuda, pa pripazite kada ga nanosite. :D I također mi se sviđa što sama boca ima širi otvor, pa ste bezbrižni barem što se začepljenja tiče.




Roger & Gallet Huile Sublime Bois d' Orange
ovo ljeto sam pretjerano opsjednuta uljima za kožu. R&G ulje sam prvenstveno uzela za probu, pa je izbor pao na pakiranje od 30 ml. Ima tako prekrasan miris guste, sočne naranče položene na toplu bazu od vanilije. Zaista je prekrasan, suptilan i diskretan miris. Kod ovog ulja mi se sviđa što nemam onaj osjećaj kao da mi "sjedi" na koži kad ga nanesem, kako npr. zna biti slučaj sa nekim uljima, pa čak kremama i losionima za tijelo. Kupljen je preko Feelunique za 12 funti sa poštarinom. Postoji još u pakiranju od 100 ml, a čula sam od moje drage Goldfinch da postoji i verzija sa šljokicama. Ja ga nažalost nisam još nigdje primijetila, pa ne mogu tvrditi 100%.

Dove univerzalna krema
trošim već 3. ili 4. pakiranje jer mi se ova krema pokazala odličnom za stopala. Inače, za sad još nemam problema sa tvrdom kožom na stopalima, ali ju nanosim preventive radi, a i ne trebamo stopala izostaviti prilikom njege kože tijela. Je li tako? :) Ova krema mi je odlična jer je gusta, masna i dovoljno hidratantna. A i povoljna cijena od 13 kn, za manje pakiranje joj ide u prilog.


To bi bili moji favoriti ljeta! A, koji su vaši? Imamo li zajedničke? :)
Maja xx

Broj komentara: 17:

  1. Preparativu bih ti cijelu ukrala :)) Mislim da mi na WL ide Roger & Gallet ulje a i Melvitinu vodicu sam skoro kupila pri zadnjem online shoppingu kad su na feelunique imali onaj ljetni popust pa su i njihove vodice bile lijepo snižene, ali ipak sam odustala zbog Nuxa :) I neki dan sam u Dm-u nekim čudom naišla na Essence miami rumenilo :DD odmah sam ga kupila jer ga želim već preedugo i pomirila sam se da ga neću naći ali ipak mi se sreća osmjehnula (ostalo je jedno jedino koje je čekalo mene :D).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe :D R&G je divan. :)
      A, za Essence rumenilo što reći nego da je to bila sudbina. ;) Baš mi je drago da si ga ulovila. ;)

      Izbriši
  2. E baš su mi interesantne bojice ovih Deborah sjajeva. GR imam, i dopada mi se Clarins!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjajila su meni jako dobra, a inače ne nosim sjajila. :D Clarins je prekrasan i divno miriše. :)

      Izbriši
  3. SUper noviteti. Apocaliptic imam i ja i divna je boja! Mnogo mis e svidja ROuge Bounny rumenilo. NIkad cula za tu marku, koliko kosta? Essence rumenilo mi je prelepo a ta kolekcija nikad ne dodje u Srbiju :(
    Svetlucavo ulje sam htela da kupim i bilo rasprodato...Svidja mi se Nuxe kremica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Apocaliptic je fantastična nijansa. Zaboravila sam staviti link na RBR web, 37$ + pt je cijena rumenila. Malo je skupo, ali je zaista fantastično. Mislim svi proizvodi su im prekrasnog dizajna i odlične kvalitete. Da, baš sam danas pitala u YR i kažu da se sve rasprodalo. Nuxe što reći - ljubav velika. :D

      Izbriši
  4. Sve je lepo ali ovo Clarins čudo mi je zapalo za oko <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Clarins je prva liga, osim šta lipo izgleda, divno i miriše. :)

      Izbriši
  5. Imaš divna favorite :) ja ti najviše zavidim na YR Monoi ulju koje se rasprodalo tako brzo da mi je baš žao što ga nisam ulovila. I, naravno, ruževi su mi posebno lijepi <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da nažalost ulje se rasprodalo svugdje, baš sam danas pitala. Ža mi je, sad ga moram štediti. :D

      Izbriši
  6. Zna se koji su nam zajednički favoriti - YR definitivno! ;)
    A ja večeras išla po Rimmel u Bipu u Importane i nema ih, povukli su cili asortiman. Vidila nekidan kod Nives B. recenziju Apocaliptica i oduševila se. Jučer nisan stigla do Bipe i stvarno san kontala da će me danas čekat, kad ono ćorak. :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Bioderma gel je i moja velika ljubav :) Svi favoriti su ti krasni, RBR već dugo želim probati, jako me privlači sama ambalaža i vjerujem da su im proizvodi kvalitetni, ali uvijek su mi skupi i potrošim novčiće negdje drugdje ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Opet me blogger ne sluša, pa vam odg. ovako :D

    @Lenka - ža mi je šta nisi ulovila Rimmel, možda se može još negdi naći. Apocaliptic je ludilo nijansa. Ako ju ne uspiješ nać ima je na Asosu i Feelunique. ;)

    @melita - baš mi je drago da si i ti zadovoljna sa Bioderminim gelom. RBR je predivan od pakiranja do proizvoda, sve na nivou iako su stvarno malo skupi, al mislin da opravdavaju svoju cijenu. Barem za sad. ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Divni favoriti, jako me kopka to Roger ulje i Pupa maskara zbog koje sam obišla pola grada i nisam našla :(

    Puno toga dijelimo kao favorite a dosta toga sam radi tebe i kupila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, pa draga moja meni imponira kad kažeš da si nešto zbog mene kupila, samo se nadan da si sa istim zadovoljna. :D
      Pupinu maskaru vidim u Mulleru i u Bipi. Nadan se da ćeš je negdi uspit uloviti, ja vrebam priliku za zelenu. :)

      Izbriši
  10. moram priznati da mi je barry m ruž odmah privukao pogled, prekrasno izgleda, premda iskreno, nisam sigurna da bih ga nosila ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma šta ga ne bi nosila, onako u srid lita opalit jedan neon look na usnama i na noktima. ;) Boja je preluda. :D

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~