Dr. Pasha Shea Butter sapun sa arganovim uljem, krema sa arganovim uljem + Sympatico Lavandula sapun



Dr. Pasha je 100% prirodni brend koji je nastao u Bosni i Hercegovini, no polagano se širi i na područje Hrvatske. Tvorac Dr. Pasha proizvoda je jedan mladi bračni par koji je zbog sve učestalijih alergijski reakcija na kemijske proizvode odlučio uzeti "stvari u svoje ruke" i kao rezultat toga napravili su svoj prvi proizvod - Dr. Pasha sapun, a kasnije i ostale proizvode kao što su melemi, kreme, osvježivači, balzami za usne, svijeće ... Danas ću vam pisati o Dr.Pasha Shea butter sapunu sa arganovim uljem i 100% prirodnoj kremi sa arganovim uljem.


Dr.Pasha Shea butter sapun s Arganovim uljem je višenamjenski proizvod kojeg po želji možete koristiti za pranje lica, tijela ili ruku. Ukoliko se odlučite koristiti ga za više namjena, savjetujem vam da ga prije korištenja izrežete na komade ili komadiće radi lakše upotrebe, a kasnije i bržeg sušenja.

Ja sam svoj primjerak sapuna prepolovila na dva dijela i koristila za pranje lica i tijela. Moram priznati da mi je bilo zaista neobično tuširati se sa sapunom, jer se isti ne pjeni i ostavlja onaj škriputavi osjećaj pod prstima. Nisam primijetila isušivanje i zatezanje na tijelu, dok npr. na koži lica jesam. Nakon nekoliko dana korištenja sapuna, primjetila sam zatezanje kože na licu pa sam korištenje sapuna umjesto dva puta dnevno, svela na jednom i to samo ujutro.
Miris sapuna mi se jako sviđa, blag je, aromatičan i pruža SPA osjećaj barem u mojim mislima, s obzirom da u SPA nisam nikad otišla. :D
Cijena sapuna iznosi 40,00 kn u DM drogerijama.

***

Dr. Pasha krema sa arganovim uljem na prvi pogled izgleda više kao melem, a ne kao krema. Topi se pod prstima i time omogućava lakše nanošenje na kožu. Krema je napravljena od 100% prirodnih sastojaka i iz tog razloga sam ju koristila i na djeci. Kroz 12. mjesec djeca su mi bila bolesna, a kao rezultat toga koža na obrazima i oko nosa im je bila isušena i crvena. Dr. Pasha kremu sam im nanosila na isušena područja navečer i do jutra se crvenilo povuklo, a koža je bila glatka na dodir.


Ja osobno kremu također koristim na suhim dijelovima tijela i kao balzam za usne, za što je također iznimno odličan proizvod. Ostavlja pomalo masnjikav osjećaj na koži, ali nije nelagodan.
U plastičnoj posudici se krije 50 ml proizvoda, za kojeg je potrebno izdvojiti 110,00 kn u DM drogerijama. Rok trajanja kreme je 3 mjesec od otvaranja.

***

Sympatico je obiteljski obrt iz Solina, koji proizvodi ručno izrađene, prirodne proizvode na biljnoj bazi. Uz mirisne sapune, u svojoj ponudi imaju pilinge za tijelo, maslace, SPA sapune ... a, danas vam donosim dojmove o Lavandula mirisnom sapunu.

Lavandula je 100% prirodan i ručno rađen sapun, koji ima intenzivan miris lavande i sa svakim udahom mi pruža olfaktivno sjećanje koje me vraća u djetinjstvo, odlazak na plažu, ulja za na plažu iz kućne radinosti, tatu koji bi ubrao nekoliko cvjetova lavande i odnio mami zafrkavajući ju, dok bi ona govorila da ju glava boli od tog mirisa ...
Ok, da se vratim na sapun. Miris sapuna je poprilično intenzivan i pojedincima možda neće odgovarati. Sadrži sitne koštice masline u sebi koje su pogodne za blagi piling kože.
Koristila sam ga za pranje lica i za tuširanje i moram priznati da mi je više odgovarao od sapuna dr. Pashe, jer se pjeni i nije mi zatezao kožu tijela ni lica, a uz to pruža i blagi piling kože.


Sympatico proizvodi se mogu kupiti u DM drogerijama po cijeni od oko 20,00 kn.

*proizvodi ustupljeni na recenziranje

Da li ste isprobali neki od proizvoda iz posta? Dojmovi?
Maja xx

Broj komentara: 28:

  1. Isprobala sam ovu Argan kremu, kupila sam je najviše zbog dragog jer mu se pojavila neka suha koža i perutanje pa reko da probamo s tim prije nego počnemo dizat paniku s nekakvim dermatitisima...ja sam je mackala po rukama i noktima pred spavanje kad mi ne smeta što je masno...jedino mi je miris onako malo, nije neugodan, ali nije ni fini...i vidiš dobro da si naglasila da je rok trajanja 3 mjeseca, to mi je promaknulo, treba je potrošit u to vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je miris super. :D
      Da, šteta šta traje tako kratko.

      Izbriši
  2. Bas volim takve prirodne sapune, a posebno kada i lepo mirisu :) Padam na mirisljavo ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Videla sam Dr.Pasha u DM-u ali nisam citala etiketu i za mene je potpuno otkrice da je brend nastao u BiH! Sve pohvale,jer odlicno izgleda! I odlicno mirisu,takodje. Na zalost,nisam ih koristila,tako da nemam iskustva. Nakon,novih informacija cu nesto sigurno probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super mirišu i meni, baš mi se sviđa.
      Nadan se da ćeš pronaći nešto za sebe što će ti se svidjeti. ;)

      Izbriši
  4. nisam do sad probala, a za sympatico ni čula, stvarno su iz solina!? baš sam na njihovoj stranici, imaju zanimljive stvarčice, već mi miriše par pilinga i maslaca za tijelo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, piše da proizvodi i pakira Sympatico, Solin. Sad adresu ne znam napamet, a lina san se dignit i pogledat jer san se lipo uvalila u krpe :D
      Imaju zanimljivih proizvoda, pilinzi me posebno zanimaju. :D

      Izbriši
  5. Čini mi se da bi mi se mogla svideti ta krema. Nisam ništa njihovo koristila osim sveća.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krema je jako dobra i mislim da je must have u kućnoj ljekarni, samo šteta šta ne traje malo duže. :)

      Izbriši
  6. Htjela bih kremu ali preskupa je za tri mjeseca koristenja samo na isusene dijelove tako da cu ipak naci neki melem za te svrhe :/
    Sapun imam i volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mana velika je taj rok, iako i da se koristi za tijelo jako brzo bi se potrošila. Puno prije 3 mjeseca. :D

      Izbriši
  7. Imam arganovu kremu i odlična mi je! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni svaki put zapadnu za oko kad odem u DM, ali sve čekam preporuku od nekog pa da kupim. Trebala bi mi krema za suve delove kao što je ova Argan, jedino se dvoumim zbog mirisa, štagod da sam probala s arganom, nije mi lepo mirisalo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je miris odličan. Iako da, nekima se ne sviđa ali nije intenzivan, malo kao da je citrusan i pomalo kremast.

      Izbriši
  9. Toliko zelim da isprobam njihove sapune, moram kod nas malo da se bacim u potragu i pogledam da li slucajno imaju veci izbor. Njih je dr Oz preporucio u svojoj emisiji, i prosto kada i on predlozi, onda to mora da se proba! :) xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj baš super, nisan gledala tu emisiju kad je dr. Oz preporučija. :D Ja ga isto volin gledat, al ne stignem uvik.

      Izbriši
  10. O toj kremi s arganom danas čitam već na dva mjesta, i čini mi se super naime moja kćer (21 mj.) ima atopijski dermatitis i najgore su joj ruke, suha koža, crvenilo, svrbež. Popodne idem u DM u shopping pošto imaju 15% popusta na sve i kupujem kremu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će joj sigurno odgovarati, meni mlađi (28 mj.) isto zna reagirati u vidu osipa i mislim da će mu krema odg. za sad je uspješna bila kod crvenila i suhoće, a tako slično su simptomi i kod dermatitisa. S obzirom da je proizvod višenamjenski, mislim da će sigurno dobro doći. :)

      Izbriši
  11. Nisam probala ništa od ovih brandova, ali baš me privlači Dr. Pasha krema. Od Sympatica ću morati ugrabiti neki piling i maslac za tijelo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krema je zaista odlična od Dr.Pashe. Mislim da bi svakako bilo dobro isprobat još nešto od Sympatico brenda, još ako mirišu intenzivno kao sapun, divota. :D Ja ću svakako isprobat nešto čim budem u prilici.

      Izbriši
  12. Kako je moguće da sam propustila toliko tvojih postova?! Jesi možda mijenjala adresu bloga ili nešto? Vidim da mi te nema na bloggeru na onoj traci... sad sam to popravila :D Vratimo se na post; kukala sam kako nema dr.Pashe u mom Dm-u i jučer vidim da su ipak dobili nešto, samo par sapuna i zlatni melem, sad se premišljam da li da uzmem taj zlatni melem ili argan kremu ;)...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D A, neman ti pojma. Adresu bloga nisan minjala, samo gore naslov.
      E, ne znan šta bi ti rekla da uzmeš od toga dvoje, iako mislim da ne bi s niti jednim proizvodom pogriješila. Oboje je 100% prirodno, a krema od argana konzistencijom jako sliči melemu prilikom korištenja. ;)

      Izbriši
  13. Da li je sapun(dr pasha) zbog shea buttera komedogen?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je koža inače sklona aknama ako joj neki proizvod ne odgovara, a s ovim sapunom nisam imala nikakvih problema, osim što mi je isušivao kožu nakon nekog vremena, ali sam smanjila korištenje na jednom dnevno i bilo je sve ok. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~