Suradnički post: Nikel Sebofit šampon za masnu kosu i osjetljivo vlasište

S obzirom da osobno nemam problema s osjetljivim vlasištem, prije koji mjesec na Facebooku sam tražila nekoga od vas tko ima navedeni problem da me kontaktira, kako bih na isprobavanje i recenziju mogla poslati Nikel Sebofit šampon.
Nakon gotovo dva mjeseca korištenja, Danijela vam piše svoje dojmove o ovom šamponu:


Sebofit
Šampon  za masnu kosu i osjetljivo vlasište s čajevcem, borovicom i lavandom

Temeljito čisti, uklanja suvišnu masnoću, smanjuje tvorbu ljuski na vlasištu (prhuti), ublažava osjetljivo, crveno i nadraženo vlasište, daje svježinu i čistoću, a vašoj kosi daje zdrav sjaj.
Korištenje - Uputa
Nanesite šampon na vlažnu kosu, nježno masirajte vlasište 2-3 minute. Isperite. Ponovite postupak, dobro isperite. Ovaj tretman ponavljajte 1-3 puta tjedno kroz mjesec dana, a zatim 1-2 puta tjedno.
Pakiranje
Plastično pakiranje od 200ml. Doziranje je na pumpicu.


Tekstura i miris
Miris šampona meni osobno nikako ne odgovara. Lavanda i čajevac su mi jednostavno prejaki. S vremenom se moj nos navikao, ali ipak za mene preintezivan.  Sama tekstura je u redu, pomalo kremasta i svilenkasta.

S obzirom da se već godinama borim sa seborejom, što zahvaljujem genetici, ali i stresu, te mojim prehrambenim navikama, doista nisam znala što da očekujem kada sam u ruke dobila Nikel šampon Sebofit. Seboreja mi se javlja tokom cijele godine, ali ponajviše u zimskim mjesecima kada puno više boravim u grijanim, zatvorenim prostorima.Tada moja koža postane izrazito suha, sklona iritacijama i ljuskanju. Bude grozno. Osim na vlasištu, ljuskice se pojavljuju i na obrvama, te ponekad i na nosu.
Dosta sam toga probala, ali rijetko mi je koji šampon doista i pomogao. Pakiranje je privlačno, lijepog izgleda. Cijena samog proizvoda je tu negdje u rangu njemu sličnih. Teško mi je reći da li cijena odgovara kvaliteti. Pomalo sam bila i skeptična i to prije svega zbog intezivnog mirisa samog šampona. Meni je osobno miris čajevca i lavande preintezivan, te mi nikako ne odgovara.
I eto tijekom korištenja šampona od skoro 2 mjeseca, u pravilu dva puta tjedno, moram nažalost konstatirati da mi ljuskice nisu nestale, dapače u pojedinim periodima su se i pojačale. Također povremeno bih osjetila i svrbež vlasišta. I nekako, kao da je kosa izgubila živost. Tako da, kada bih sumirala sve gore navedeno, mogu jedino konstatirati da nisam zadovoljna navedenim šamponom i učinkom koji je imao na moju kosu.


Cijena Nikel Sebofit šampona iznosi 89,90 kn u DM drogerijama.

  *proizvod ustupljen na recenziranje

Broj komentara: 14:

  1. Hvala na recenziji! Baš sam gledala taj šampon i sad mi je drago što ga nisam uzela. Ne znam imam li seboreju, ali me ubi svrbež od kojeg, naravno, dođe i perutanje :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško je odredit o čemu se radi na osnovu tih simptoma. Uvijek može biti bilo što uzrok tome. Mene je jesen i zima najgora za vlasište, svrbež, perutanje i opadanje kose. I ja sam pomislila da imam seboreju. :D Ali kriva dijagnoza.

      Izbriši
  2. Šteta što nije bio dobar Danijeli, i mene je zanimao... Naravno, ne znači da meni ne bi bio dobar, ali me sad ipak odbija :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nažalost ne može se znat da li bi bio ok dok se ne isproba. Nismo svi isti, ali razumin da te odbija od kupnje, jer ne želiš riskirat, radije ćeš ići na sigurno.

      Izbriši
  3. šteta... ali ne mora značiti da nekom drugom ne bi odgovarao

    OdgovoriIzbriši
  4. Jedan od najgorih šampona ikad! Ne znam kako bi takva agresiva mogla odgovarati ikome sa seborejom. Meni ju je samo pogoršala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što ti se to dogodilo. Nisam se niti trudila pročitati sastav. Šteta.

      Izbriši
  5. mozda bi drugome bolje odovarao

    OdgovoriIzbriši
  6. Žao mi je što se nije pokazao učinkovitim.

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~