Viktor & Rolf - Flowerbomb EDP


Flowerbomb sam prvi put isprobala prije 6 - 7 godina iz malog semplića bez sprej pumpice koji mi nikako nije mogao dočarati ljepotu ovog cvjetno-voćno-orijentalnog koktela. Ima nešto u tome kada miris pošpricate na kožu i kada ga nanesete direktno iz širokog otvora semplića na kožu. Razlika je velika, jer sprej ravnomjernije rasprši miris na koži i raskošnije se razvija, točnije, onako kako treba. 

Kada bih ukratko morala opisati Flowerbomb rekla bih da je hibrid Lancomovog - La vie est belle i Muglerovog - Angela u EDP koncentraciji. 
Miris zaista jest bomba kako mu izgled bočice nagovještava, ali ne i toliko cvjetna bomba koliko mu samo ime govori. Na mojoj koži dominira jedan od meni osobno dražih mirisnih sastojaka - pačulij, dok su u pozadini ruža, jasmin i orhideja zaslužni za cvjetnu eksploziju, a citrusi periodično smiruju navedene sastojke koji naposljetku čine savršeni balans uistinu eksplozivnih i seduktivnih sastojaka. 


Mirisi su inače sačinjeni od mirisne piramide koja se sastoji od top, srednjih i baznih nota. I u principu se mirisi na koži razvijaju na takav način tj. po redu - top, sredina i baza. Iako to nije ulitimativno pravilo, jer mogu biti odstupanja od kože do kože, ali mirisna piramida je nekakav vodič koji nam služi da probamo raspoznati sastojke u mirisu koji se postepeno razvijaju na koži. 
Ono što je specifično kod Flowerbomba, njegova mirisna piramida ne ide po redu, već se izmjenjuje. Znači, top, srednje i bazne note non stop cirkuliraju i izmjenjuju se. Kod Flowerbomba na prvi špric nećete doživjeti citruse, pa cvijeće, pa orijentalno drvenu bazu kako piramida navodi, nego će te doživjeti cvjetno-voćnu-orijentalnu eksploziju koja će vas instant obuzeti, a pačulij će dominirati cijelo vrijeme trajanja mirisa na koži. 
Uistinu koncept koji mi se jako svidio, jer je pačulij koji je u Flowerbombu pročišćen, savršeno izbalansiran da pruži taj jedan zavodnički štih, dok cvijeće i voće čine ovu cijelu kompoziciju nosivom tokom čitave godine. Ovisno o dobu dana, godišnjem dobu i odjeći koju nosite tako nanesite i miris. Proljeće i ljeto - jedan špric u zrak, prođite kroz oblak mirisa što će bit dovoljno da vas miris obuzme, temperatura učini svoje i da miris traje satima. Preko jeseni i zime se našpricajte s nekoliko špriceva - garantirano da će te ostati zamijećeni kad god ga nanijeli. 


Miris je izuzetno kvalitetan, trajan i intenzivnog karaktera, ali ako ga se nanese previše neće se razvijati onako kako treba i ostati će te zaista uskraćeni za jednu pravu mirisnu fantaziju. 
Savršen je i za večernje izlaske jer je intenzivan, trajan, dominantan ali ne vrišti s kože, ženstven, softiciran, zavodljiv i umjereno sladak. Definitivno jedan od onih mirisa za kojim će se glave okretati. 

Flowerbomb je dostupan isključivo u Muller parfumerijama po cijeni od 568,00 kn za 50 ml i 819,00 kn za 100 ml.

*proizvod ustupljen na recenziranje

Jeste isprobali Flowerbomb? Dojmovi? Ukoliko niste, hoćete li? :)
Maja xx

22 komentara:

  1. Nisam ga još isprobala, ali nakon što sam upravo pročitala da je hibrid Lancome La vie est belle i Mugler Angel moram ga isprobati jer te mirise obožavam. Baš si me zaintrigirala! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na mojoj koži strašno podsjećaju na oba miris. Ali ukoliko ti se oni sviđaju, ne vidim razloga da ti se Flowerbomb ne svidi. Isprobaj i Extreme verziju kad budeš tamo. Divna je! :)

      Izbriši
  2. Ovih sam dana u zg..i otisla sam do mullera u cityj-u s zeljom da ga isprobam..barba od 60ak god,nimalo simpaticnim tonom rekao mi je da ga mogu isprobati ali da je on malo luksuzniji i da mu je takva cijena (sto bi trebalo ocito znacit da ga moja malenkost nije dostojna) iako sam u tom trenutku bila spremna napustiti muller ipak sam ga probala i nimalo me nije podsjetio na LVEB ni na Angel, a imam ih oba..ovo mi je cak puno losije od LVEB, nije mi pokazao ocito svoju ljepotu...ili sam samo bila izivcirana sa neljubaznim gospodinom pa mi nista nije valjalo tog dana...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što si doživjela takvu neugodnost. :(
      I dam se kladiti da ti se nije svidio jer si se naživcirala. Svakako ga isprobaj još jednom, kad budeš dobre volje. :)

      Izbriši
  3. slažem se da je miris kvalitetan i trajan.. imala ga je moja mama, i jednostavno mi je bio prejak :/
    pa ga nisam nosila
    ali kad bi ona prošla kraj mene miris je stvarno poseban, no nije za mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, malo je jači i zaista je poseban, a jedan špric na koži traje satima. Inače, obožavam tako jake mirise "sa stavom" :D

      Izbriši
  4. Hm morat ću ga ponovno valorizirati kad ti se toliko sviđa a meni je prejak. Ja sam ga prvi put probala 2005 godine dok sam živjela u Parizu u robnoj kući Lafayette( najdivnija parfumerija ikad). Parfem me se nije dojmio na mojoj kozi. Ja sam danas ponovno išla isprobati Botegu venetu, jedini njihov parfem, koji s jednim spricom traje i traje i glavna nota mu je patchouli (bar na meni dominira ta nota) pa me zanima dali si ga probala. Niti taj parfem me se nije dojmio isprve ali evo sad mi se nekako i sviđa . Pričam sad o njemu jer si napisala da ti se sviđa ta nota.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj ga svakako, jer je u rangu LVEB, možda mrvicu blaži. Ukus se s godinama mijenja, pa ćeš ga sigurno i danas doživjeti drugačije nego unazad skoro 10 godina.
      Lafayette izgleda kao san snova.
      Imam Bottegu i prekrasan je, ali nije sličan Flowerbombu. Za Bottegu bih rekla da je više svjež, nekako čist, pomalo unisex (amo ga nazvati čistoća pačulija) dok je Flowerbomb čista suprotnost (amo ga nazvati slatkoća pačulija) :D nemaju veze jedan s drugim, bez obzira na pačulij kao dominatni sastojak (na mojoj koži). Ako isprobaš ponovno Flowerbomb, javi dojmove. ;)

      Izbriši
  5. Još nisam imala niti jednu V&R flower bomb inačicu. Uvijek su mi zeru prejaki.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na prvi špric da, ali kad odstoji malo na koži smiri se i gubi na jačini. :)

      Izbriši
  6. Predivan parfem i opis! Krema za tijelo je savrsena!

    OdgovoriIzbriši
  7. Sigurna sam da bi mi se svidio, još prije godinu dana sam gledala jedan video na YT gdje cura koristi sve parfeme kao i ja pa vjerujem da bi mi i ovaj bio super, a i po opisu svakako :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Miris je baš bombastičan. :D Zaista, odmah pri nanošenju dogodi se cvjetno-voćno-orijentalna eksplozija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Prošle su dvije godine od posta i komentara, ali slučajno sam naišla na ovo tražeći nešto o Flowerbombu. Kad sam poodavno čitala recenzije o tom mirisu, otpor se stvorio u glavi jer ne volim pačulij. Mirise uvijek uzimam tako da prvo špricnem na kožu u trgovini i tek idući dan odlučujem o kupnji jer sam jednom uzela parfem koji mi je bio divan, a na meni je "mirisao" po vinskoj kiselini. Nešto nevjeorjatno. Uglavnom, probala sam Flowerbomb, na meni je ostalo puno orijenta i gotovo nimalo pačulija. Svačiji PH "kristalizira" mirise drugačije. Naravno, kupila sam ga - na frankfurtskom aerodromu za 200kn nižu cijenu nego u Mulleru :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na posjeti. :)
      Na meni se bas osjeti paculij i bas mi to odgovara. Imam isti problem s nekim mirisima koji mi razviju tu neku kiselu notu, najcesce su to oni s puno citrusa u sebi.
      Odlican ulov po super cijeni. Moj je skroz pri kraju pa ga tu i tamo koristim, zao mi ga je trositi. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~