John Masters Organics - Natural Mineral Sunscreen SPF 30


Kremu sa zaštitinom faktorom nosim tokom cijele godine, ali u proljeće i ljeto kad su visoke temperature i sunce je jače onda taj SPF faktor povećam na 30 i 50. Korištenjem kreme sa SPF zaštitom održavamo svoju kožu duže mladolikom, odnosno odgađamo starenje iste, te ujedno sprječavamo rak kože i ostale neželjene nuspojeva koje sunce može uzrokovati. Danas se u raznim tekućim puderima, BB, CC, DD, EE i ininm obojanim kremama za lice nalazi SPF zaštita koja kao sama nije dovoljna da bi se koža lica zaštitila iz tog razloga se kao podloga, prije nanošenja pudera nanosi i dodatna SPF zaštita u obliku krema, fluida i slično.
Trenutni proizvod koji koristim za zaštitu od sunca je John Masters Organics mineralna krema sa zaštitnim faktorom 30 --> KLIK na webshop.
Krema je pogodna za sve tipove kože. Smještena je u ambalažu zapremnine 59 ml, što je količinski više od krema za zaštitu od sunca koje sam do sad probala, a one su uglavnom sadržavale količinu od 30, 40 ili 50 ml.
Krema je pakirana u tamniju prozirnu, masivnu, staklenu bočicu s pumpicom što osobno smatram prednošću jer je u principu bolje kad su proizvodi čuvani u tamnijim staklenim pakiranjama, kako bi se očuvali sastojci. Sviđa mi se što je bočica prozirna pa se može vidjeti preostala količina proizvoda u njoj. Doziranje na pumpicu je također praktično i svaki potisak pumpice izbacuje jednaku količinu proizvoda van. Meni je potrebno otprilike 5 do 6 potisaka pumpicom da prekrijem lice i vrat. Koristila sam kremu i na području ispod očiju, točnije na podočnjacima (jer od prije imam smeđe mrljice od sunca na tom području) i nije mi uzrokovala nikakve iritacije.
Prilikom korištenja SPF kreme potrebno je otprilike sačekati 20-30 minuta da krema počne "djelovati" odnosno kroz taj period sačekati da se krema maksimalno upije, kako bi se nastavilo sa šminkanjem. Krema je srednje guste teksture, ali se lijepo razmazuje na licu. Bijele je boje i ostavlja kožu malo svijetlijom od njene prirodne boje, ali kad se dobro razmaže i upije ne izgleda strašno kao na početku nanošenja. :)
Vrlo je hidratantna, pa kad ujutro idem na posao ili imam neke obaveze, umijem se i samo nju nanosim kao zamjenu za dnevnu kremu jer mi je dovoljna. Ostavlja masniji film na licu, što je i za očekivati od kreme sa SPF zaštitom, ali je također odlična i kao podloga za tekući puder (uz prethodno čekanje od 20-ak min. da se upije). Nije mi prouzrokovala prištiće niti začepila pore, ali preporučam da se koristi maska za lice ili da se radi piling lica barem jednom u tjedan dana kako bi se koža temeljito očistila i kako bi koža lica bolje apsorbirala kreme, a i da se naposljetku spriječi začepljenje pora koje dovode do nastajanja prištića.
Miris je specifičan kao i kod ostalih krema sa SPF zaštitom koje sam do sad probala, nije najljepši ali nije jak ni neugodan i ne osjeti se kad se krema nanese na lice.
Što se tiče zaštite od sunca, nisam primijetila da su mi se pojavile nove smeđe mrljice  na licu uzrokovane suncem, pa za sad mogu tvrditi kako krema dobro obavlja svoj posao.

John Masters Organics proizvode možete kupiti preko web shopa BB Natura Vera OVDJE.






*proizvod ustupljen na recenziranje 


Maja xx

2 komentara:

~ I N S T A G R A M ~