Uriage Hyseac Sos Paste


Francuski brend Uriage je sklopu svoje Hyseac linije proizvoda uveo nekoliko noviteta koji su namijenjeni mješovitoj, masnoj i problematičnoj koži. Moja koža je mješovita i često zna biti problematična pa u takvim situacijama najčešće posežem za proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu kako bih što prije sanirala nastali problem poput prištića na obrazima ili bradi. Iz Hyseac linije sam do sad isprobala SOS pastu koju vam danas predstavljam. SOS pasta je smještena u ambalažu zapremnine 15 grama. Cijena je oko 100 kn, a dostupna je u ljekarnama kao i u Formasana trgovini u Zagrebu (Teslina 13). 
Pasta je guste, ljepljive teksture i nanosi se ciljano na prištić isključivo preko noći kako bi što učinkovitije i brže uklonila nastali problem. Prisutan je blag osjećaj zatezanja kad se pasta osuši na koži. Gledajući dikretno u ambalažu vidljivo je da je pasta sive boje, ali prilikom nanošenja na kožu postane bijela. S obzirom da sadrži salicilnu kiselinu i cink oksid, nije pogodna za korištenje u trudnoći. Funkcija SOS paste je da isuši prištići i sanira upalni proces u što kraćem roku. Do sad sam ju koristila nekoliko puta i iz iskustva mogu reći da je prištiće na mojoj koži sanirala nakon dvije večeri. Prvi dan nakon korištenja područje oko prištića nije crveno i bolno kao što je bilo prije korištenja paste, a nakon druge večeri prištić bi mi se upotpunosti povukao. Ovdje pričam isključivo o prištićima, ne o aknama, pa ne mogu tvrditi da li bi problem s aknama riješio nakon dvije večeri od korištenja, ali vjerujem da bi ga riješio puno brže nego bez korištenja SOS paste. Svakako savjetujem da se pasta nanese čim primjetite da vam na licu nastaje prištić jer će te tako ubrzat proces zacijeljivanja. Pasta ne uzorkuje ožiljke na licu jednom kad prištić nestane, djeluje antibakterijski za što je zaslužan ekstrakt ulja čajevca. U nastavku prilažem popis sastojaka: Zinc Oxide, Oleic/Linoleic/Linolenic/Polyglyceridesn Aqua (Water/Eau), Illite, Talc, Tridecyl Trimellitate, Octyldodecanol, Cera Alba (Beeswax), Steareth-2, Sodium Shale Oil Sulfonate, Disteardimonium Hectorite, 1-2-Hexanediol, Propylene Carbonate, 4-Terpineol, Salicylic Acid.





*pr poklon 

Maja xx

Broj komentara: 9:

  1. Čitala sam za ovu pastu da je super. Moram si ju definitivno kupiti jer se meni često izbace prištići na bradi. Pms, stres i razni drugi čimbenici utječu mi na nastanak tih malih dosadnjakovića. Nemam problematično lice, ali pojava pojedinca ili nekoliko njih mi dođu povremeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, znam kako ti je i kod mene je ista stvar pa je ovu pastu taman idealno imati u takvim (SOS) situacijama. :)

      Izbriši
  2. Koliki je koncentracija salicilne kiseline....s obzirom da sam trudna...hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rekla bi jako mala jer je na zadnjem mjestu sastojaka:
      INCI formula: Zinc Oxide, Oleic / Linoleic / Linolenic / Polyglycerides, Aqua (Water, Water), Illite, Talc, Tridecyl Trimellitate, Octyldodecanol, Cera Alba (Beeswax), Steareth-2, Sodium Shale Oil Sulfonate, Disteardimonium Hectorite, 1, 2- Hexanediol, Propylene Carbonate, 4-Terpineol, Salicylic Acid.

      Izbriši
  3. Meni se još više upalila bubuljica nakon korišćenja... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je, ali teško je reć zašto jer se salicilna zaista preporučuje kod upalnih procesa kod akni. Možda je akna već bila u kasnom stadiju, pa ste pastu nanijeli prekasno? Da li je rok trajanja u redu? Ili ste alergični na neki od sastojaka...

      Izbriši
    2. Jeste, rok je u redu i mislim da sam na vreme nanela. Verovatno je neka alergija u pitanju, ko zna. :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~