Phyto - Phytokeratine/Phytojoba/Phytobaume


Njezi kose posvećujem mnogo pažnje i redovito se trudim da joj pružim adekvatnu njegu, no ponekad posežem za proizvodima koji dubinski hrane i obnavljaju kosu poput Phyto proizvoda koje ću vam predstaviti u današnjem postu. S obzirom da imam zahvalno vlasište i gustu kosu kojoj su vrhovi uvijek suhi mojoj kosi nije potrebna redovita intenzivna i dubinska hidratacija, ali proizvode takve namjene volim koristiti barem jednom mjesečno, jer od kad imam kraću kosu često posežem za raznim uređajima koji ravnaju ili kovrčaju kosu i ako joj redovito ne pružam potrebnu njegu ona postane vrlo suha, brže se ošteti, češće moram na šišanje i onda mi tako nikad neće narasti do željene dužine. :)

Phytokeratine Extreme šampon koristim otprilike jednom mjesečno, obogaćen je hijaluronskom kiselinom kao i keratinom koji su zaslužni za obnavljanje oštećene kose jer prodiru duboko u vlasi i pritom ih jačaju. Ovaj šampon se pri korištenju minimalno pjeni, ali to nikako ne utječe na njegovo djelovanje. Vrlo je bogate i guste teksture pa ga prilikom pranja koristim jednom što mi je sasvim dovoljno. Vrlo je ugodnog i blagog mirisa. Ne sadrži silikone ni parabene. Rok trajanja je 6 mjeseci od otvaranja. Dostupan je u prekrasnoj "metalnoj" ambalaži boje starog zlata sa zapremninom od 200 ml. Cijena šampona je oko 150 kn. 
Nadopuna Phytokeratine šamponu je Phytokeratine Extreme maska koja je smještena u isto tako predivnu ambalažu boje starog zlata poput šampona. Vrlo je guste i kompaktne teksture i nešto teže se nanosi na kosu, dubinski ju hidratizira i iz tog razloga ju koristim jednom u dva mjeseca, jer osim hidratacije, maska obavija vlasi kose pružajući im gustoću i volumen, vlasi postaju čvršće i discipliniranije, a kosa poprima sjaj. Maska je odlična, ali bi ju preporučila za redovito korištenje kod iznimno suhe i oštećeće kose, a za normalnu kao tretman jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca. Laganog je i ugodnog mirisa koji se blago osjeti još par sati nakon pranja. Sadrži 200 ml, a cijena je oko 350 kn.

Phytojoba intenzivna briljantna maska koja osim što kosi pruža elastičnost ona joj također vraća sjaj već pri prvom korištenju što me je odmah osvojilo. Guste je i bogate teksture, ali se lako ispire s kose bez da joj pruža osjećaj težine. Obogaćena je uljem jojobe pa je kao takva najbolji odabir za vrlo suhu i kovrčavu kosu, s obzirom da moja nije takva ja ovu masku koristim jednom mjesečno da joj podarim sjaj. Nanosim ju nakon šamponiranja (nekad izostavim regenerator, jer je maska sama po sebi vrlo bogata) i ostavim 2-3 minute na kosi i potom isperem. Sviđa mi se što prilikom ispiranja ostavlja kosu vrlo glatkom i olakšava raščešljavanje. Rok trajanja je 6 mjeseci od otvaranja. Cijena maske je oko 300 kn.

Phytobaume volume regenerator za kosu, kako mu ime govori je proizvod koji kosi pruža volumen ali i gustoću, a da ju pritom ne oteža. Koristim ga nakon šamponiranja u maloj količini jer je vrlo hranjiv i ako se pretjera s njim može zamastiti kosu. Ostavim ga kratko na kosi i isperem. Kosu ostavlja vrlo glatkom na dodir i olakšava raščešljavanje. Ima blagi miris koji se ne zadržava dugo na kosi nakon pranja i ne sadrži silikone. Smješten je u pakiranju na tubu zapremnine 150 ml, a cijena mu je oko 150 kn. 

Phyto Huile Supreme ulje je vrlo bogato, no ujedno i vrlo suho. Mislim da je teksturom najviše suho u odnosu na druga ulja za kosu koja sam do sada isprobala. Ima vrlo biljni miris koji nije intenzivan i ne zadržava se dugo na kosi od nanošenja. Raspršuje se poput spreja i potrebno ga je vrlo malo kako bi zagladio vrhove i pružio im sjaj. S obzirom da su mi vrhovi uvijek suhi ulja za kosu koristim na mokroj i suhoj kosi. Vrlo brzo se upije u kosu pružajući joj disciplinirani izgled, a primijetila sam kad je vlaga u zraku da u takvim situacijama kosu drži pod kontrolom. Dostupno je u količini od 100 ml (staklena bočica) i cijenom od oko 250 kn.

Za sve proizvode je specifično to što su bez parabena i sulfata, kosa nije napuhana i naelektrizirana već disciplinirana, gusta i ima volumen. Ulje je zaslužno za zaglađivanje i njegu suhih vrhova s kojima osobno imam najviše problema. Odabir na kraju najviše ovisi o tipu kose, ako je vaša kosa vrlo oštećena, suha i beživotna onda bi svakako preporučila Phytokeratine extreme liniju za obnovu oštećene i vrlo suhe kose, no ukoliko vam je kosa poput moje, ali joj treba malo discipline, sjaja i hidratacije s vremena na vrijeme onda preporučam Phytobaume regenerator ili Phytojoba intenzivnu briljantnu masku koja je ujedno i moj favorit iz ovog posta jer je promjena koju je učinila na mojoj kosi bila vidljiva već pri prvom korištenju. S obzirom da proizvodi sadrže i prirodne sastojke iz tog razloga je njihov rok trajanja kraći nego kod većine proizvoda za njegu kose koji se nalaze na tržištu. Phyto proizvode možete pronaći u Farmacia ljekarnama.







*PR pokloni

Maja xx

4 komentara:

  1. O kvaliteti Phyto proizvoda za kosu sam do sada puno čitala.
    Moram ih uskoro isprobati iako im je cijena malo visoka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju vrlo kvalitetne i dobre proizvode, slažem se za cijenu, treba ih loviti kad su neke pogodnosti u ljekarnama. :)

      Izbriši
  2. Imala sam Phyto Joba hidratantnu masku za kosu. Odlična je!! Još mi se sviđa dosta stvari pa se nadam da ću ih i isprobati u skorijem vremenu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju zaista kvalitetne proizvode. Drago mi je da ti se maska sviđa, stvarno je odlična! :)

      Izbriši

~ I N S T A G R A M ~