Bourjois - Silk Edition 54 Rose Beige


Kad su u pitanju puderi u kamenu za njima najčešće posežem ljeti kako bi mi podloga ostala što duže na mjestu jer mi se pri visokim temperaturama koža lica strašno masti (mislim da nam je svima taj osjećaj poznat bez obzira na tip kože). Tijekom godine nemam ga običaj nanositi toliko često jer uglavnom zaboravim na njega, a i preferiram tekuće pudere koji pružaju blistavi izgled kože kojeg puderi u kamenu često pretvore u mat pa mi sve to skupa nekako izgubi smisao. Razlog tome ću prepisati činjenicu da jednostavno do sad nisam naišla na adekvatan puder u kamenu koji istovremeno može produžiti trajanje makeupa na licu i pritom mi pružiti prirodan izgled, a da mi lice ne izgleda kompletno mat. Bourjois Silk Edition puder je lansiran u 6 nijansi, no kod nas su dostupne 4: 52 - Vanille, 53 - Beige Dore, 54 - Rose Beige i 55 - Miel Dore. 
Crno sjajno, kompaktno i čvrsto pakiranje krije veliko ogledalce koje se rotira za 360 stupnjeva, a sadrži 9 grama pudera uz kojeg dolazi i solidna spužvica za nanošenje istog, ali ju ja ne koristim jer mi kabuki kist pruža prozračniji efekat, dok spužvica pokupi malo više pudera na što osobno nisam navikla jer mi je takvo nanošenje jednostavno preteško na licu. No ako imate običaj nanositi puder u kamenu sa spužvicom koja dolazi s njima u ambalaži ova će odlično odraditi svoj posao jer kožu čini gotovo bluranom i naposljetku pruža jače prekrivanje nego nanošenje s kabukijem.
Sviđa mi se inovativnost rotirajućeg ogledalca što je uvelike olakšava korištenje pudera jer se može okrenuti kako vam odgovara. Već pri samom pogledu unutar ambalaže primjetno je da puder izgleda svilenkasto, kao i na dodir, a upravo takav izgled pruža koži lica. Zagladi površinu kože i odlično sjeda na bilo koju tekuću podlogu s kojim sam ga isprobala (Shiseido Sun Protection (060)/Dior Nude Air (030)/Catrice Even Skin Tone/Maybelline Fit Me). Nisam primijetila da mi je oksidirao na licu, iako se boja čini tamna zbog broja nijanse (predzadnja u paleti nijansi koje su kod nas dostupne), na licu ne izgleda tako. Ja sam inače neutralni podton kože, a nijansa ovog pudera na mojoj koži i tekućim podlogama koje koristim (žuti i bež) više vuče na bež nego na rozo.Tekstura je savršeno glatka i na koži lica ostavlja baršunast izgled, ali ne izgleda mat što mi je pak najbitnije od svega. Jednostavno se prilagodi koži i savršeno sjeda ne ističući dodatno suhe dijelove ili prištiće koji su u procesu zacjeljivanja. Nosila sam ga isključivo nakon nanošenja tekuće podloge, jer nemam običaj nositi pudere u kamenu nakon nanešene kreme za lice jer oni u takvoj kombinaciji pružaju slabije prekrivanje koje meni ne odgovara, a i teže se nanose. Silk Edition je zaista odličan puder u kamenu koji kožu lica čini savršenom i pruža završni "touch" cjelokupnoj rutini šminkanja jer zaista čini razliku na licu. Trajanje mu je oko 7 sati (preko zime) na mojoj mješovitoj koži, kad se počne nazirati nestajanje s T zone. Nije mi prouzrokovao akne ni prištića na licu, iako sam inače sklona tome. Cijena Bourjois Silk Edition pudera je oko 90 kn u drogerijama.






*PR poklon

Maja xx

4 komentara:

  1. Ni ja nemam naviku nanositi pudere u kamenu na lice. Za ovaj puder sam već čitala recenzije i svi ga jako hvale. Baš mi se dopao kako se ponaša na licu, ambalaža mi je totalno fensi, :-)) Definitivno ću ga isprobati, iako takve pudere jako rijetko koristim ovaj si baš želim imati!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, skroz te razumijem. :) Ambalaža je baš fensi i još ovo zakretno zrcalo je totalno cool. :)

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~