Lanvin - Eclat de Fleurs EDP


Iako se možda ne bi reklo, ali poprilično sam izbirljiva kad su u pitanju mirisi za proljeće i ljeto. S obzirom da volim teške i jake mirise, koje baš ne mogu nositi kad zatopli što zbog ljudi oko sebe, a naposljetku i same sebe jer ih toplina dodatno oteža, pronalazak laganijeg mirisa koji odgovara toplijem vremenu je nekad poprilično zahtjevno. Čisto radi orijentacije moji omiljeni proljetno ljetni mirisi su Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire - California Reverie, Lancome - Miracle, Chanel - Chance eau Tender, Hermes - Jour, Bvlgari - Omnia Crystalline EDP i/ili Aqua Divina ... popis nije velik kao kod jesensko - zimskog odabira upravo jer rijetko kad pronađem miris za kojeg znam da ću ga s guštom nositi kad zatopli kao što mi se to dogodilo s već spomenutim California Reverie mirisom (preporučam da ga isprobate, ako niste :)) koji je bio ljubav na prvi špric i svaki put se iznova zaljubim u njega kad ga nosim... ali ok, danas vam neću ispričati priču o njemu, već o novom Lanvin mirisu koji je nasljedio popularni Eclat d'Arpege - inače sinonim za čistoću i svježinu koji staje uz bok Omnii Crystalline i Noi od Cacharela. Nova cvjetna verzija spomenutog d'Arpege se zove Eclat de Fleurs
Eclat de Fleurs je službeno opisan kao "miris koji hvata euforiju i radost ljetnog dana" i mislim da je taj opis savršeno pretočen u mladenačku bočicu koja imitira izgled cvijeta, dok su mirisne note vrlo slične Chanelovom Chance eau Tender mirisu zbog čega me je i osvojio. Kad ga nosim prizivam sunčane dane u mislima i osjećam se sretnije, jednostavno podiže raspoloženje svojim vibrantnim notama kruške, frezije i nektarine koje su polegnute na drvenu bazu od sandalovine i mošusa. Savršen je odabir za toplije vrijeme jer je lagan, poletan i neopterećujuć. Slatkoću voćnih nota su savršeno zaokružili cvjetni akordi ljubičice i ruže zbog čega je miris vrlo zaigran, veseo i romantičan.
Bočica je slična svom prethodniku, zadržala je cirkon na čepu ovog puta u rozoj boji, a sama bočica kod Eclat de Fleurs imitira izgled cvijeta, dok je kod d'Arpega potpuno glatka. Dva prstena koja su na čepu simboliziraju dugovječnu ljubav. Trajnost mirisa je oko 6 sati na mojoj koži, što je sasvim solidno za ovakav tip miris. Ako tražite miris za toplije dane ili vam je Chanel Chance Eau Tender na listi želja, ali cjenovno ide iznad granice budžeta preporučam da isprobate Eclat de Fleurs vjerujem da bi mogao biti dostojna zamjena po mnogo povoljnjijoj cijeni (50 ml košta oko 300 kn). Bočica je smještena u plastičnu, prozirnu kutiju od pleksiglasa, a ovdje možete vidjeti kako ona izgleda.  




*proizvod ustupljen na testiranje

Maja xx

Broj komentara: 6:

  1. Sviđa mi se opis i vjerujem da je ovaj miris pravi odabir za tople dane. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuu, obožavala sam Eclat d'Arpege, tako da vjerujem da bi mi se i ovaj svidio. A još k tome kažeš da i miriše kao Chanelov Chance Eau Tender. Moram ga isprobati definitivno!
    Fotke su odlične!!

    OdgovoriIzbriši

~ I N S T A G R A M ~